|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68620
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2024
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
250 g margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ince kırılmış mısır gevreği
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
2,5-3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hamur: Margarin, yoğurt, zeytinyağı, mısır gevreği, tuz ve kırmızı tozbiberi karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.
Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159940
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023
491 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Tereyağı 150 Gram
Toz Şeker 0.5 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Kuru Üzüm 0.5 Su Bardağı
Un 1.5 Su Bardağı
Mısır Gevreği Cornflakes 4 Su Bardağı
Mısır Gevrekli Kurabiye İlk olarak fırınınızı 165 derece ısıya getirin. Fırın ısınırken siz bu arada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye un serpiştirin.
Bir kabın içerisinde tereyağı ve toz şekeri çırpma teliyle çırpın ve yumuşatın. Ardından yumurtayı ekleyin ve bir iki dakika daha karıştırmaya devam edin. Daha sonra kuru üzümü, unu, mısır gevreğini ekleyerek bir iki dakika daha tekrar karıştırın.
Kaşık kullanarak daha önceden hazırlamış olduğunuz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. İşlem bittikten sonra fırına koyarak 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin ve soğuduktan sonra servis yapmak üzere tabaklara dizin.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167162
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram mısır gevreği
125 gram tereyağı
200 gram kakaolu fındık kreması
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
½ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Derin bir kasede tereyağı, yumurta, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı karıştırın. Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Isıya dayanıklı bir kapta kakaolu fındık kremasına sıvı yağı ilave edin ve karışımı benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini fazla inceltmeden kırıklayın. Pişen kurabiyeleri önce çikolataya ardından mısır gevreklerine bulayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163947
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için :
125 gr tereyağı
2 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım kg mısır nişastası
Çikolatalı sosu için:
250 gr kakaolu fındık kreması
Yarım su bardağı sıvıyağ
Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Hamurunuz orta kıvam ele yapışmayan bir hale geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekiller verin.
Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Ham mısır gevrekli kurabiyeleri hafif yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
Tepsiyi önceden 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırına sürerek üstleri çatlayana dek pişiriyoruz.
Fazla pişirmemeye ve kurabiyelerin üstlerinin beyaz kalmasına özen gösteriniz.
Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Fındık kreması ile sıvıyağı benmari usulü küçük bir tencerede eritin.
Mısır gevreğini robotta çekin.
Soğuyan kurabiyeleri önce çikolatalı sosa batırın sonra da mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160343
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2021
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı meyve şekeri
2,5 su bardağı un
Bulamak için:
Mısır gevreği
Derin bir kapta yumurta, toz şeker ve tereyağını mikserle iyice çırpın. İçine ceviz, damla çikolata, vanilya, kabartma tozu, meyve şekeri ve elenmiş unu katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, hafif yassılaştırdıktan sonra mısır gevreğine bulayın. Hamur bitene kadar işlem devam edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159897
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
435 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı kadar un
Üzeri İçin:
400 gram çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kahvaltılık mısır gevreği
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
Üzerini kızartmamaya dikkat edin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınırken çikolatayı benmari usulü eritin.
Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
Mısır gevreklerini elinizle hafif parçalar halinde kırın.
Ilınan kurabiyeyi ilk çikolataya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
Not: Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmeli ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz. Kurabiyelerinizin yayılmasını istemiyorsanız aksi belirtilmediği sürece önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz. Kurabiyelerinizi yaptıktan sonra çikolataya bulamadan saklama kabına koyarak dolapta saklayabilir ve bir sonraki günde çikolataya bulayabilirsiniz.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
çiçekçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc151020
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2020
603 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
400 g krem çikolata
3 yemek kaşığı sıvı yağ
150 g mısır gevreği
Derin bir kabın içinde tereyağını, yumurtaları, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı ilave ederek yoğurun. Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolata ezmesini ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisine dökün. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini çok ufalanmayacak şekilde rondodan geçirin ve bir tabağa alın. Pişen kurabiyeleri ilk önce erittiğiniz ılık çikolata ezmesine batırın. Ardından mısır gevreklerine bulayıp servis tabağına dizin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
sencay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150585
Gönderme Tarihi: 17.May.2020
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
150 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı un
3 su bardağı mısır gevreği
Tereyağı ve toz şekeri derin bir yoğurma kabına alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru üzüm, un ve mısır gevreğini de ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığı ile aralıklı olarak dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye Topları |
|
nermin özpamuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135606
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2018
683 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya şekeri
Üzeri için:
1,5 şişe fındık kreması (nuss-nougat creme)
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
300-350 gr mısır gevreği
Öncelikle bütün hamur malzemelerini bir kaba alip güzelce yogurun sonra kabuklu findik büyüklügünde parcalar koparip ister yuvarlak ister uzunlamasina sekil verip biraz aralikli olarak tepsiye dizin önceden isitilmis 175 °Cli firinda alti cok hafif kizarana kadar pisirin ( üzeri hic kizarmiyacak ).
Bu arada sürme cikolatayi ve siviyagi kaseye alip benmari usulü eritin, misir gevregini robotta biraz cekin ve sogumus olan kurabiyeleri önce cikolataya sonrada misir gevregine bulayip servis tabagina alin, cikolatasi donduktan sonra servis yapin.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
saniye erozan
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc98067
Gönderme Tarihi: 08.May.2014
1,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr oda ısısında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı damla çikolata
2 su bardağı mısır gevreği
2 adet umurta
3 veya 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta beyazı kenara ayrılır. Kuru meyveler ve mısır gevreği hariç, diğer malzemelerden hamur yoğrulur. Hamur yoğrulduktan sonra, üzüm, ceviz ve damla çikolata ilave edilip, tekrar yoğrulur. Önce yumurta beyazına, sonra mısır gevreğine batırılıp şekil verilir.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gülder
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc90679
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeteri kadar çikolata parçacıkları (ben bitter çikolata kullandım, tercih sizin)
Tüm malzemeyi güzelce yoğuruyoruz, şekil verip pişiriyoruz. Öte yandan üzerindeki çikolata sosu için, çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Çikolata erirken zaten kurabiyeler de ılınmış oluyor, alıp şöyle bir yarısına kadar batırıyoruz ve daha önceden bir tabakta hazırlamış olduğumuz mısır gevreklerine bulayıp, çikolatanın kuruması için bir köşede bekletiyoruz.
|
Mısır Gevrekli Kurabiyeler |
|
Yasin Türe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc86615
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır gevreği
2-5 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında)
1 fincan ayçiçek yağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı tarçın
1 yumurta akı
1 su bardağı un
Margarin, ayçiçek yağı, şeker, kuru üzüm, yumurta, yoğurt, tahin ve tarçını karıştırın. Ardından bu karışıma unu ekleyin. (Eğer hamur elinize yapışıyorsa ekstra un ekleyebilirsiniz.) Cevizi robottan geçirip bu karışıma ekleyin. Hamurdan minik parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın ve üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirin. Bu topları önce çırpılmış yumurta akma, sonra mısır gevreğine batırıp tepsiye dizin. 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika boyunca, üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
erenler
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71456
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2012
2,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 un
150 gram tereyağı (oda sıcaklıgında)
100 gram toz şeker
1 adet yumurta
100 gram kuru üzüm
4 su bardagı mısır gevregi
Fırını 165C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi yağlayıp hafifçe un serpin. (ben yağlı kağıt serdim) Derin bir kabın içinde tereyağı ve toz şekeri mikser veya çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın. Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Kuru üzüm, un, mısır gevreğini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak hazırlayın. (tarif karıştırmayın diyor ama ben elimle karıştırınca ancak toparlandı karışım) Önceden hazırladığınız tepsiye kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökün. Önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsileri fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
|
Mısır Gevreği Kurabiye |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54497
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
3,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2-3 su bardağı mısır gevreği
1/2 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
Mısır gevreğini robot yardımıyla biraz inceltelim. Yumurta aklarını, 1 fiske tuz serpip mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Çırpmaya ara vermeden şekeri azar azar ekleyelim. İçine mısır gevreklerini, iri dövülmüş fındığı ve vanilyaları ekleyip karıştıralım. Fırın kabına yağlı kâğıt sererek mısır gevreği hamurundan birer çorba kaşığı alalım, elimizle hafifçe sıkıştırıp yuvarlak şekiller vererek dizelim. Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri, üzerleri çıtırlaşana dek pişirelim.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
ATLAS
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc17372
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
3,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram mısır gevreği,
3 adet yumurtanın akı,
1 paket vanilya,
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker,
1 su bardağı dövülmüş fındık,
10-15 adet fındık
Mısır gevreklerini mutfak robotunda parçalayın. Bir kenarda bekletin. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Vanilyayı, şekeri, dövülmüş fındıkları ve ufalanmış mısır gevreğini iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak şekil verin. Tepsiye sıralayın. Üstlerine birer tane fındık yerleştirin. 190 dereceli fırında üzerleri kahverengi olana dek pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp, servis yapın.
|
MISIR GEVREKLİ KURABİYE |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12302
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
2,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur yoğurma kabına 3 su bardağı un, 250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı pudraşekeri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ayrı bir kapta 1 su bardağı damla çikolata ve 1 su bardağı mısır gevreğin harmanlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve damla çikolatalı karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
shadowman
Yamak
Kayıt: 10.12.2006
Mesajlar: 5
|
Kısa URL: https://ml.md/lc9586
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g margarin, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı ince kırılmış mısır gevreği, birer tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biberi karıştırın. 3 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
ML® Mısırunlu Bisküvi için tıklayın
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5210
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
3,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr.Sütsüz Çikolata Parçacığı
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
1/4 Su Bardağı İnce Dövülmüş Ceviz
125 gr.Küp Küp Kesilmiş Margarin
1 Tatlı Kaşığı Rendelenmiş Portakal
1/3 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Su Bardağından Biraz Fazla Ezilmiş Mısır Gevreği
80 gr.Eritilmiş Sütsüz Çikolata
Fırını 180 derecede ısıtalım.İki adet fırın tepsisini yağlayalım. Çikolata parçacıkları,kuru üzüm,ceviz ve portakal kabuğu rendesini orta boy bir tencereye alarak malzemeleri iyice karıştıralım.Mikser yardımıyla margarin ve şekeri çırpalım.Açık renkli krema kıvamına geldiğinde içine yumurtayı ilave edip,iyice çırpalım.Karışımı büyük bir kaba aktaralım. Metal bir kaşık kullanarak içine unu ve kabartma tozunu ekleyelim.Kuru üzümlü karışımı da ilave edip,karıştıralım.İki tatlı kaşığı ölçüsündeki karışımı ezilmiş mısır gevreğinde yuvarlayalım. Hazırladığımız fırın tepsilerine yerleştirelim.Çıtır çıtır ve altın rengi olana
dek kızartalım.Çıkardıktan sonra bir fırın ızgarasının üzerine dizip,soğutalım.Eritilmiş çikolatayı bir pipetle soğutulmuş kurabiyelerin üzerine şekilli olarak sıkalım.
|
|