|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
sencay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150585
Gönderme Tarihi: 17.May.2020
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
150 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı un
3 su bardağı mısır gevreği
Tereyağı ve toz şekeri derin bir yoğurma kabına alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru üzüm, un ve mısır gevreğini de ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığı ile aralıklı olarak dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
çiçekçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc151020
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2020
603 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
400 g krem çikolata
3 yemek kaşığı sıvı yağ
150 g mısır gevreği
Derin bir kabın içinde tereyağını, yumurtaları, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı ilave ederek yoğurun. Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolata ezmesini ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisine dökün. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini çok ufalanmayacak şekilde rondodan geçirin ve bir tabağa alın. Pişen kurabiyeleri ilk önce erittiğiniz ılık çikolata ezmesine batırın. Ardından mısır gevreklerine bulayıp servis tabağına dizin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159897
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
435 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı kadar un
Üzeri İçin:
400 gram çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kahvaltılık mısır gevreği
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
Üzerini kızartmamaya dikkat edin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınırken çikolatayı benmari usulü eritin.
Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
Mısır gevreklerini elinizle hafif parçalar halinde kırın.
Ilınan kurabiyeyi ilk çikolataya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
Not: Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmeli ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz. Kurabiyelerinizin yayılmasını istemiyorsanız aksi belirtilmediği sürece önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz. Kurabiyelerinizi yaptıktan sonra çikolataya bulamadan saklama kabına koyarak dolapta saklayabilir ve bir sonraki günde çikolataya bulayabilirsiniz.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160343
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2021
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı meyve şekeri
2,5 su bardağı un
Bulamak için:
Mısır gevreği
Derin bir kapta yumurta, toz şeker ve tereyağını mikserle iyice çırpın. İçine ceviz, damla çikolata, vanilya, kabartma tozu, meyve şekeri ve elenmiş unu katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, hafif yassılaştırdıktan sonra mısır gevreğine bulayın. Hamur bitene kadar işlem devam edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163947
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için :
125 gr tereyağı
2 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım kg mısır nişastası
Çikolatalı sosu için:
250 gr kakaolu fındık kreması
Yarım su bardağı sıvıyağ
Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Hamurunuz orta kıvam ele yapışmayan bir hale geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekiller verin.
Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Ham mısır gevrekli kurabiyeleri hafif yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
Tepsiyi önceden 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırına sürerek üstleri çatlayana dek pişiriyoruz.
Fazla pişirmemeye ve kurabiyelerin üstlerinin beyaz kalmasına özen gösteriniz.
Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Fındık kreması ile sıvıyağı benmari usulü küçük bir tencerede eritin.
Mısır gevreğini robotta çekin.
Soğuyan kurabiyeleri önce çikolatalı sosa batırın sonra da mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167162
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram mısır gevreği
125 gram tereyağı
200 gram kakaolu fındık kreması
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
½ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Derin bir kasede tereyağı, yumurta, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı karıştırın. Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Isıya dayanıklı bir kapta kakaolu fındık kremasına sıvı yağı ilave edin ve karışımı benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini fazla inceltmeden kırıklayın. Pişen kurabiyeleri önce çikolataya ardından mısır gevreklerine bulayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159940
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023
491 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Tereyağı 150 Gram
Toz Şeker 0.5 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Kuru Üzüm 0.5 Su Bardağı
Un 1.5 Su Bardağı
Mısır Gevreği Cornflakes 4 Su Bardağı
Mısır Gevrekli Kurabiye İlk olarak fırınınızı 165 derece ısıya getirin. Fırın ısınırken siz bu arada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye un serpiştirin.
Bir kabın içerisinde tereyağı ve toz şekeri çırpma teliyle çırpın ve yumuşatın. Ardından yumurtayı ekleyin ve bir iki dakika daha karıştırmaya devam edin. Daha sonra kuru üzümü, unu, mısır gevreğini ekleyerek bir iki dakika daha tekrar karıştırın.
Kaşık kullanarak daha önceden hazırlamış olduğunuz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. İşlem bittikten sonra fırına koyarak 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin ve soğuduktan sonra servis yapmak üzere tabaklara dizin.
|
|