Su içine tuz katılarak kaynatılır. İyice kaynayan suyun içine mısır unu koyulur. İçinde su kalmayacak şekilde mısır unu eklenerek, devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaseye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir. Sıcakken servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc18353
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2007
6,506 defa indirildi / yazdırıldı
4,5 su bardağı su
2,5 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
tuz
pul biber
Kaynayan tuzlu suya mısır unu eklenir. Karıştırarak iyice koyulaşması sağlanır. Ayrı bir yerde tereyağına yumurta kırılır. Mısırın üzerine yerleştirerek servis edilir. Üzerine tuz, pul biber serpilir. Tereyağında yumurtanın alternatifleri var. Dövülmüş biber salçası da eklenerek bol soğanlı kıyma kavrulur.