Kısa URL: https://ml.md/lc149568
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2020
655 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım su bardağı mısır unu
6 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Tereyağını tencerede eritip içine zerdeçalı ve mısır ununu ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
Un kavrulunca üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve hızla karıştırın.
Sarımsakları rendeleyip çorbaya ekleyin ve karıştırın.
Altını kıstığınız çorbayı arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kıvamı koyulaşan çorbaya limon suyu ve tuzu ilave edin.
Kaselere bölüştürdüğünüz çorbanın üzerine dilerseniz haşlanmış mısır taneleri serpebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc164375
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
278 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
2 diş sarımsak
1 kase tavuk eti
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tereyağını tencerede eritin.
Ardından mısır ununu ilave edip karıştırarak kavuralım.
Bu arada tavuk suyunu azar azar diğer yandan da karıştırarak ilave edin.
Üzerine ezilmiş sarımsağı ve ılık suyu da ilave ettikten sonra ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etini ilave edin.
Tuzunu da ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Üzerine tereyağı ve toz kırmızı biberle tavada sos hazırlayıp çorbanın üzerine dökerek servis edin.