| 
 
 
 | 
Mısır Unu Helvası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175509 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı şeker
 
125 gr. tereyağı
 
1.5 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi
 
 
Süt, su ve şekeri küçük bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. İçine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırıyoruz. 125 gram tereyağını eritiyoruz. İçine mısır ununu ekleyip orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Fındık içini de ekliyoruz. Kavrulan unun üzerine hazırladığımız şekerli sütlü suyu dikkatli bir şekilde döküyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Mısır Unu Helvası | 
  | 
mavi kundak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.09.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128227 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017 
1,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 su bardağı mısır unu
 
100 g tereyağı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2.5 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
File fıstık
 
İri kırılmış ceviz
 
 
Şerbeti için toz şeker ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Helva için mısır ununu derin bir tavada tereyağı ile birlikte rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Mısır unu yağını bırakmaya başlayınca altını kısın ve soğuyan şerbeti ilave edin. Helva şerbeti tamamen eminceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar dinlendirin. Üzerini  le fıstık ve iri kırılmış cevizle süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mısır Unu Helvası | 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70758 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011 
4,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg mısır unu
 
125 gr tereyağ
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Yağı kalın tabanlı bir tava yada tencereye alın, eritin,mısır ununu ve sıvıyağı ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın. Unun rengi dönene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Şerbet için şeker ve suyu karıştırın, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Rengi dönen una şerbeti dökün, şerbeti çekene kadar helvayı pişirmeye devam edin. Cam bir kabı ıslatın, helvayı içine boşaltın. Kaşık sırtıyla bastırarak iyice düzeltin, dilimlere kesin. Buzdolabında soğutup servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Oyalı" tarafından gönderildi. 04.05.2020
  
 | 
Mısır Unu Helvası | 
  | 
peri kızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37168 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2009 
2,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kişilik
 
2 su bardağı süt
 
200 gram tereyağı
 
2 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı tozşeker
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
100 gram antepfıstığı
 
 
Sütü bir tencereye alıp kaynatın ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Mısır unu, tozşeker, dolmalık fıstık ve antepfıstığını ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika kavurun. Helvayı yuvarlak bir tepsiye boşaltıp düzeltin. Üzerine ılık sütü döküp soğumaya bırakın. Helvadan kaşıkla parçalar koparıp dilediğiniz şekilde yuvarlayarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |