|
Mısır Unu Helvası |
|
peri kızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37168
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2009
2,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişilik
2 su bardağı süt
200 gram tereyağı
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gram antepfıstığı
Sütü bir tencereye alıp kaynatın ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Mısır unu, tozşeker, dolmalık fıstık ve antepfıstığını ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika kavurun. Helvayı yuvarlak bir tepsiye boşaltıp düzeltin. Üzerine ılık sütü döküp soğumaya bırakın. Helvadan kaşıkla parçalar koparıp dilediğiniz şekilde yuvarlayarak servis yapın.
|
Mısır Unu Helvası |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70758
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
4,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg mısır unu
125 gr tereyağ
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yağı kalın tabanlı bir tava yada tencereye alın, eritin,mısır ununu ve sıvıyağı ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın. Unun rengi dönene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Şerbet için şeker ve suyu karıştırın, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Rengi dönen una şerbeti dökün, şerbeti çekene kadar helvayı pişirmeye devam edin. Cam bir kabı ıslatın, helvayı içine boşaltın. Kaşık sırtıyla bastırarak iyice düzeltin, dilimlere kesin. Buzdolabında soğutup servis edin.
Fotoğraf "Oyalı" tarafından gönderildi. 04.05.2020
|
Mısır Unu Helvası |
|
mavi kundak
Aşçı
Kayıt: 13.09.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128227
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017
1,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı mısır unu
100 g tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Üzeri için:
File fıstık
İri kırılmış ceviz
Şerbeti için toz şeker ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Helva için mısır ununu derin bir tavada tereyağı ile birlikte rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Mısır unu yağını bırakmaya başlayınca altını kısın ve soğuyan şerbeti ilave edin. Helva şerbeti tamamen eminceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar dinlendirin. Üzerini le fıstık ve iri kırılmış cevizle süsleyerek sıcak servis yapın.
|
Mısır Unu Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175509
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı şeker
125 gr. tereyağı
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi
Süt, su ve şekeri küçük bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. İçine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırıyoruz. 125 gram tereyağını eritiyoruz. İçine mısır ununu ekleyip orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Fındık içini de ekliyoruz. Kavrulan unun üzerine hazırladığımız şekerli sütlü suyu dikkatli bir şekilde döküyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
|
|