|
|
Taze Mısır |
|
müdür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57341
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010
1,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
Memleketimizin Karadeniz sahil ahalisiyle Rumeli'de, Deliorman ve havalisinde, çok sevilen Mısırbuğdayı pek faydalı ve besleyici gıdalardandır.
Mısır, bir kere tabiati mülayim tutar. Barsakları yormaz. Çok idrar verici hassası dolayisiyle mısır püskülleri kaynatılıp ilâç makamında içilir.
Taze süt mısırları haşlanıp zevkle her yerde ve mesirelerde yenilir. Kebabı yapılır.
Mısır, bele ve iliklere kuvvet verir ve bünyenin inkişafına ve vücudun tenasüp ve güzelliğine hizmet eder. Çünkü bol vitaminli dir.
Mısır buğdayından pek lezzetli ekmek imal edilir. Lâzların Mısır ekmekleri meşhurdur. Bu sebeplerden, taze mısır ve mısır buğdayını severler.
|
Mısır Hakkında |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177655
Gönderme Tarihi: 08.May.2024
109 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mısır dünya çapında sevilen bir besindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitkidir. Haşlanmış sade bir şekilde tüketildiği gibi, közlenmiş ve patlamış olarakta tüketilir. Hem de yemek ve salatalara eklenen mısır, Haziran ayında tezgahlarındaki yerini almaya başlar. Konserve, cin mısır gibi farklı çeşitlere ayrılan mısırın en sevilen hali, süt mısırdır. Ülkemizde en çok Adana, Konya, Karaman, Osmaniye, Diyarbakır, Sakarya ve Eskişehir’de üretilir. Lezzetli bir mısır pişirmek için, taze mi, yoksa bayat mı olduğunu anlamanız gerekir.
|
|
Mısır Tarifleri Diğer Konular
|
|