|
Mısırlı Tavuk Göğsü |
|
Bulaşık Makinesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24761
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuğun göğüs eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
Yarım bardak mısırözü yağı
Tuz
Karabiber
Taze nane
1 bardak haşlanmış mısır tanesi
Tavukların kemiklerin ayırın. Az yağ ve tuzla karıştırarak teflon tavada pişirin ve tepsiye boşaltın. Aynı tavada soğanları ufak ufak doğrayıp kavurun. Domatesleri soyun, biberi doğrayın. Sarmısağı da soğana katın ve 15 dakika kaynatın. Mısırı da ilave edip 10 dakika daha kaynatarak ürerine dökün. Sıcak servis yapın.
|
Mısırlı Tavuk Göğsü |
|
hasret
Aşçı
Kayıt: 22.07.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc25619
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet tavuk göğüs eti
2 bardak haşlanmış mısır tanesi
4 adet domates
4 adet biber
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tavuğu kemiklerinden ayıklayın ve kuşbaşı doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri, biberi, tuzunu katın. Az daha kavurarak pişirin ve mısırları da ilave edip bir taşım kaynatın. İndirin ve maydanozu da katarak servis yapın.
|
Mısırlı Tavuk |
|
doktorcum
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc29971
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavukgöğsü
1 su bardağı konserve mısır
5 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk kuşbaşı doğranır. Yağda renk alacak kadar çevrilir. Üzerine ince kıyılmış biber ve sarımsak katılır. 15 dakika pişirdikten sonra rende domates katılır. 10 dakika daha pişirilir. Tuz, kimyon ve mıısır eklenir. Kapak kapatılır, 15 dakika sonra ateşten alınır.
|
Mısırlı Tavuk |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc143185
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019
539 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 bardak tavuk suyu
1 bardak konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tavukları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2 diş sarımsak ve 3 bardak su ekleyip, 20 dakika kaynatın. Tavukları sudan alıp fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Tencerede kalan malzemeye, süt ve un ilave ettikten sonra karışımı çırpıp tavukların üzerine gezdirin. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine 1 bardak mısır serpiştirin.
Tavada yağı eritip içine kuru naneyi ekleyip, 1-2 kez karıştırın ve tavukların üzerine gezdirip servise hazırlayın.
|
|