Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > Mısırlı Tavuk Göğsü (4 adet - 101,358 defa bakıldı)

Mısırlı Tavuk Göğsü


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısırlı Tavuk

altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc143185
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019
553 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 bardak tavuk suyu
1 bardak konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Tavukları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2 diş sarımsak ve 3 bardak su ekleyip, 20 dakika kaynatın. Tavukları sudan alıp fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Tencerede kalan malzemeye, süt ve un ilave ettikten sonra karışımı çırpıp tavukların üzerine gezdirin. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine 1 bardak mısır serpiştirin.
Tavada yağı eritip içine kuru naneyi ekleyip, 1-2 kez karıştırın ve tavukların üzerine gezdirip servise hazırlayın.



Mısırlı Tavuk

doktorcum
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc29971
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,068 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavukgöğsü
1 su bardağı konserve mısır
5 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk kuşbaşı doğranır. Yağda renk alacak kadar çevrilir. Üzerine ince kıyılmış biber ve sarımsak katılır. 15 dakika pişirdikten sonra rende domates katılır. 10 dakika daha pişirilir. Tuz, kimyon ve mıısır eklenir. Kapak kapatılır, 15 dakika sonra ateşten alınır.


Mısırlı Tavuk Göğsü

hasret
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.07.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Karaburun- Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc25619
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
1,939 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet tavuk göğüs eti
2 bardak haşlanmış mısır tanesi
4 adet domates
4 adet biber
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı

Tavuğu kemiklerinden ayıklayın ve kuşbaşı doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri, biberi, tuzunu katın. Az daha kavurarak pişirin ve mısırları da ilave edip bir taşım kaynatın. İndirin ve maydanozu da katarak servis yapın.


Mısırlı Tavuk Göğsü

Bulaşık Makinesi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc24761
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
2,263 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet tavuğun göğüs eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
Yarım bardak mısırözü yağı
Tuz
Karabiber
Taze nane
1 bardak haşlanmış mısır tanesi

Tavukların kemiklerin ayırın. Az yağ ve tuzla karıştırarak teflon tavada pişirin ve tepsiye boşaltın. Aynı tavada soğanları ufak ufak doğrayıp kavurun. Domatesleri soyun, biberi doğrayın. Sarmısağı da soğana katın ve 15 dakika kaynatın. Mısırı da ilave edip 10 dakika daha kaynatarak ürerine dökün. Sıcak servis yapın.






Mısırlı Tavuk Göğsü Tarifleri Tavuk Yemekleri



(4 adet Mısırlı Tavuk Göğsü 101,358 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort