|
Mozaik Pasta |
|
ince
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130096
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017
752 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
400 gram petit beurre bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz ya da fındık
5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırın.
Eritilmiş tereyağını, sütü, şekeri, kakaoyu, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini bisküvilerle iyice karıştırın.
Alüminyum kağıdı iki kat yaparak karışımı uzunlamasına dökün, üçgen şekli verin.
Dondurucuda 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Mozaik Pasta |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc130965
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2018
1,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://abbott.com.tr
1 şişe (220 ml) soğutulmuş vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
250 gr petibör bisküvi
Limon rendesi
3 yemek kaşığı kakao
Bisküvileri fazla ufalamadan kırın.
Margarini bir tavada eritin.
Eriyen margarini, pediatrik beslenme ürününü kakaoyu ve balı bisküvilerin üzerine ekleyin.
Daha sonra karışımı iyice karıştırın ve karışımı streç film arasına boşaltarak elinizle rulo şekli verin (uzun ince kaba yerleştirerek daha düzgün şekil verebilirsiniz).
Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Not: İsteğe göre ceviz veya fındık da kullanılabilir.
|
Mozaik Pasta |
|
taze yaprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc139929
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
721 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.callebaut.com
175 g beyaz çikolata Callebaut® Velvet
200 g bitter çikolata Callebaut® Power80
125 g tereyağı
100 g speculoos bisküvi
40 g kavrulmuş file badem
60 g vişne şekerlemesi
Speculoos Bisküvi:
115 g tereyağı
135 g şeker
5 g tuz
60 g yumurta
40 g badem tozu
250 g un
20 g baharatlar
180 g eritilmiş terayağı
150 g esmer şeker
Beyaz çikolata, bitter çikolata ve tereyağını birlikte eritin.
bisküvi, badem ve vişne şekerlemesini karıştırın ve erittiğiniz tereyağı çikolata karışımını ekleyin.
Kalıplara dökün, şekil alması için buz dolabında bekletin.
Dilediğiniz bir Callebaut® Creme deli Artigiano ile kaplayın.
Speculoos Bisküvi için, tereyağı, şeker, tuz, yumurta, badem tozu, un ve baharatları palet ile mikserde karıştırın. Buzdolabında dinlendirin.
160°Cde pişirin. Soğutun.
Pişip soğuduktan sonra tekrar miksere koyun, erittiğiniz tereyağını ve esmer şekeri ekleyin, küçük parçalar haline getirin.
|
Mozaik Pasta |
|
dedecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc140475
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019
732 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
50 gr. margarin
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 paket yulaflı bisküvi
50 gr. fındık veya ceviz (iri dövülmüş)
Bisküvileri küçük kıralım. Bir kaba erimiş margarini, şekeri, sütü, kakaoyu, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. İçine bisküvileri, iri dövülmüş fındığı ekleyip karıştıralım. Şeffaf folyoyu serip üzerine bisküvili malzemeyi uzunlamasına yerleştirelim. Bisküvi pastasına folyo ile birlikte düzgün yuvarlak bir şekil vererek buzlukta birkaç saat bekletelim. Ruloyu buzluktan alıp dilimleyerek servis yapalım.
|
Mozaik Pasta |
|
gülfiraz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2019
Mesajlar: 30 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147450
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
431 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 paket bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
Bir kaseye bisküvileri iri olacak şekilde kırın.
Bir tavada tereyağını eritip kakaoyu ekleyin. Kakao ve tereyağ güzelce karıştıktan sonra şeker ve sütü ilave edin.
Sosunuzun kıvamı hafif yoğunlaşana kadar karıştırın. Hazır olunca ocaktan alın ve dinlendirin.
Daha sonra hazırladığınız sosu bisküvilerin üzerinde gezdirip iyice karıştırın.
Karışımı da streç filme sarıp rulo haline getirin.
Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc148698
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz veya fındık
½ çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı kakao
Petibörleri iri parçalar halinde bölün. Bisküvileri çok fazla ufalamamaya dikkat edin.
Geniş bir kaba süt, şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Karışımı parmak uçlarınızla yoğurarak tereyağını karışımla özdeşleştirin.
Karışıma kakaoyu ekleyin ve iyice yedirin. En son iri petibör parçalarını ekleyin ve petibör parçalarını çok fazla ezmeyecek şekilde yoğurun.
Bir streç filmin üzerine hamuru alın ve rulo şeklini verin.
Ardından streçe sarılı mozaik pastayı dolapta bekletin.
Mozaik pastanızı dilimleyin, çikolata sosu ve antep fıstığıyla servis edin.
|
Mozaik Pasta |
|
merkür
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc153423
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2020
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
1.5 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gram pötibör bisküvi
Üzeri için:
150 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
İri dövülmüş antepfıstığı
Petibör bisküvisini bir kap içerisinde elinizle kırarak parçalara ayırın. Parçaların orta boyutlarda olmasına dikkat edin. 100 gram tereyağını, kısık ateşte eritin. Eriyen yağın içerisine uygun ölçülerde şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Önceden hazırladığınız bisküvi parçalarını ocaktaki karışımın içine atarak karıştırma işlemine devam edin. Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin. Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra çikolata sosunu üzerine dökün. Antep fıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin.
|
Mozaik Pasta |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156341
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bisküvi
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
100 gram eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Çikolata sosu
Çikolatanızı bir kaseye kırın, kaseyi sıcak su dolu başka kaba oturtup çikolatanın erimesini bekleyin. Eriyince içine tereyağı ve şekeri ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ardından ılık süt ile buluşturun. Yoğun bir kıvam elde etmelisiniz. Bu nedenle sütü koyarken birden hepsini dökmeyin. Göz kararı dökerek istediğiniz yoğunluğu belirleyin. Bisküvileri iri şekilde parçalıyoruz. Çikolatalı puding ile bisküvi parçalarını birleştirip karıştırın. Bir folyo arasına karışımı dökün. rolo ya da piramit şekli de verebilirsiniz. Derin dondurucuda en az 6 saat bekletip üzerine hazır çikolata sos dökerek ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156598
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
1,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram bisküvi
1 su bardağı süt
4 yumurta
4 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı kakao
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık
Mozaik pasta için öncelikle bisküvileri elimizde kırıyoruz fazla ufalanmamasına dikkat ediyoruz
Margarini ayrı bir tavada eritiyoruz
Eriyen margarin içine sütü şekeri ve tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir.
Daha sonra bu malzemelerin hepsini iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizde rulo şeklini veriyoruz.
Uzun ince servis tabağı mısın içine yerleştiriyoruz.
Servis etmeden önce buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Dilimleyerek misafirlerinize ikram ediyoruz.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160022
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi
1 bardak süt
2,5 yemek kaşığı kakao
5 Kaşık şeker
3 kaşık tereyağı
Eritilmiş
Ceviz
Fındık
Öncelikle pötibör bisküvileri un ufak etmeden kırın. Bir tavada erittiğiniz tereyağının üzerine diğer tüm malzemelerinizi yani kırılmış bisküvileri, şeker, süt, kakao, fındık ve cevizi ekleyin.
Tüm malzemeler eşit şekilde karışıncaya kadar yoğurun.
Daha sonra iyice karıştırdığınız bu karışımı streç film üzerine dökün ve rulo şekli verin ve buzluğa koyun.
2 saat kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161222
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2021
458 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
Bisküvileri fazla ufalamadan derin bir kasenin içine kırın. Bir tavada tereyağını eritip üzerine süt, toz şeker, kakaoyu ekleyin ve çırpma teliyle çırparak birbirine yedirin. Bu karışımı iri çekilmiş cevizle birlikte bisküvilerin üzerine ekleyin. Daha sonra iyice karıştırıp, karışımı silikon küçük dikdörtgen kalıplara elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Not: Benmari usulü eritme: Çikolatayı koyduğunuz kabı su dolu başka bir kabın üzerine yerleştirip ocağa koymak suretiyle, çikolatayı eritmek için yapılan işleme denir.
|
Mozaik Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161573
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 adet portakal
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
300 gram pötibör bisküvi
Tereyağını eritin. Ilındıktan sonra içine süt, tozşeker ve kakao ilave edip, karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğu, ceviz ve iri parçalar halinde kırdığınız bisküviyi katıp, yoğurun. Alüminyum folyo üzerine döküp, üçgen şekli verin ve donması için derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman dondurucudan çıkarın ve üzerindeki folyoyu aldıktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
|
Mozaik Pasta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163289
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
250 gr süt
20 gr kakao
40 gr toz şeker
350 gr petibör bisküvi
100 gr bitter çikolata
Tereyağını çikolatayla birlikte eritin. Pudra şekerini karıştırma kabına alın.
Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını, çikolatayı ve sütü dökün. Kakaoyu da ilave edin. Malzemeleri karıştırın.
Üzerine bisküvileri kırın. Bisküvileri de koyduktan sonra tüm malzemeleri spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın.
Tüm harcı ekleyip, buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletin.
Dilimleyerek soğuk olarak servis edin.
|
Mozaik Pasta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164472
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çikolata
1 bardak ceviz (ya da fındık)
2 yemek kaşığı toz şeker
Derince bir kabın içine bisküviler irice kırılır. Ardından kakao eklenir.
Ayrı bir yerde çikolata, tereyağı ve şeker benmari usulü eritilir.
Ilındıktan sonra bisküvilerin içine dökülür. Ufak ufak kırılmış ceviz de ilave edildikten sonra eldivenlerle karıştırıp,
ya bir kalıba ya da elimizle piramit şekli vererek buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
Sonrasında dilim dilim kesilir ki o hoş görüntü ortaya çıksın.
|
Mozaik Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166444
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 buçuk yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket soğuk krema
1,5 paket petibör bisküvi
Bisküvileri derin bir kap içine gelişigüzel kırın ve bir kenara ayırın. Bir sos tavasında margarini kısık ateşte eritin ve onu da bir kenara alın. Ayrı bir kapta pudra şekeri, kakao ve kremayı çırpın. Bu malzemeyi yağ ile karıştırdıktan sonra bisküvileri kakaolu sosla bir araya getirin. Bir buzdolabı poşetini keserek açın ve pasta malzemesini poşete dökün. Kenarlardan ve üstlerden poşet yardımıyla sıkıştırarak şekillendirmeye başlayın. Kıvamı yoğun olacağı için piramit şeklini alması çok uzun sürmeyecektir.
Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Noti: Pasta harcına kırık fındık ya da ceviz içi ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.02.2024
|
Mozaik Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170717
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Bitter Çikolata 100 Gram
Margarin 125 Gram
Pastörize Süt 1 Su Bardağı
Klasik Sütlü Bisküvi (gram) 1 Paket
Tencerede margarin eritilir sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatılır. Kaynayan süte ince ince kırılan çikolataları ekleyin ve ocaktan alınır. Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakılır. Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökülür. Tüm sos bisküvi ile karıştırılır. mutfak tezgahınıza cook streç filmi serilir ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökülür. Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin, donduktan sonra kesilerek servis edilir.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174384
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2023
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt (200ml)
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri (3 yemek kaşığı toz şekeri de isteğe bağlı olarak kullanılabilir)
2 paket petibör bisküvi
80 gram tereyağı (7 yemek kaşığı)
Üzeri için isteğe bağlı olarak ½ su bardağı hindistancevizi
Tereyağı eritilir.
Pudra şekeri karıştırılmadan kaba aktarılır. Üzerine eritilen tereyağı ve süt ilave edilir. Ardından kakao da eklenir.
Malzemeler çırpılır ve üzerine bisküviler kırılır.
Bisküviler koyulduktan sonra tüm malzemeler spatula yardımı ile nazik bir şekilde karıştırılır.
Servis edilecek kalıbın içerisine streç film kaplanır.
Tüm harç eklenerek üzeri kapatılır.
Buzdolabının dondurucu bölmesinde ortalama 4 saat bekletilir.
Sunum için hindistancevizi serpiştirilir.
Son olarak dilimlenir ve servis edilir.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174730
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 g bitter çikolata
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
400 gr bisküvi
70 gr ceviz (dövülmüş)
Mozaik pasta tarifi için önce bir kaba bisküvileri kırın. Üzerine cevizi, sütü, şekeri, kakaoyu eritilmiş çikolatayı ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra streçleyin, şekil verin ve güzelce sarın.
Derin dondurucuda 2 saat bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175207
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
183 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram çikolata (bitter veya sütlü tercih edebilirsiniz)
200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı hazır kakaolu bisküvi (kırılmış)
Yarım su bardağı süt
Bir tutam tuz
Süsleme için:
Hindistancevizi
Fındık veya ceviz içi
Öncelikle bir tencereye tereyağını ekleyin ve kısık ateşte eritin. Eritilmiş tereyağına çikolatayı ekleyin ve çikolata da eriyene kadar karıştırarak ısıtmaya devam edin.
Eritilmiş tereyağı ve çikolata karışımına kakao ve toz şekeri ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak homojen bir kıvama gelene kadar pişirin. Bir tutam tuz ekleyin ve ocaktan alın.
Daha sonra kırılmış kakaolu bisküvileri ekleyin ve karışımı iyice birbirine yedirin. Sütü de ekleyerek kıvamı daha yumuşak hale getirebilirsiniz.
Kare veya dikdörtgen bir pasta kalıbını streç filmle kaplayın. Karışımı kalıba dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Üzerini düzeltmek için bir spatula veya kaşıkla bastırarak sıkılaştırın ve düzleştirin.
Mozaik pastayı buzdolabında en az 3-4 saat veya tercihen bir gece boyunca soğumaya bırakın.
Soğuyan mozaik pastayı ters çevirerek servis tabağına alın ve üzerini hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi gibi istediğiniz malzemelerle süsleyin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176809
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket petibör bisküvi (400 g)
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt (200 ml)
50 gram tereyağı
Piramit pasta için öncelikle petibör bisküvileri elimizle, çok ufak parçalar olmayacak şekilde kıralım.
Sosu için uygun bir karıştırma kabına sütü alalım. Üzerine eritilmiş tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyerek güzelce çırpalım.
Daha sonra kırdığımız bisküvileri de karışıma ekleyerek güzelce karıştıralım.
Her yanını sosa buladığımız bisküvilerimizi streç filmin üzerine boşaltalım ve streç filmi sıkıca kapatalım.
Elimizle kenarlardan sıkıştırarak pastamızı şekillendirelim.
Son olarak şekillendirdiğimiz pastayı derin dondurucuya kaldırarak en az 2 saat bekletelim.
Dolaptan aldıktan sonra streç filmi açalım ve birkaç dakika beklettikten sonra pastamızı dilediğimiz kalınlıkta dilimleyelim.
Süslemek için dilimlerden bir tanesini alalım. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir kısmını batırarak üzerine antepfıstığı, fındık ya da ceviz kırığı serpelim ve servis edelim.
|
|