|
Mozaik Pasta |
|
Kurt
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc560
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2005
7,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. bisküvi
125 gr margarin
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
Bir kabın içinde bisküvileri kırın. Genişçe bir kapta 125 gr margarini eritin. Erimiş margarinin içine 4 çorba kaşığı kakao ve 1 su bardağı süt ilave edip karıştırın. Kırdığınız bisküvileri yağlı karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi elle karıştırın. Düz bir zemine şeffaf folyo yayın. Pasta malzemesini folyonun üzerine yayıp, elle şekil verin. Buzlukta 2-3 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp, üzerine hindistancevizi serperek ve dilimleyerek servis yapın.
ML® Muzlu Hafif Pasta için tıklayın
|
MOZAİK |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21432
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
6,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. sade bisküvi
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
Bir avuç fındık içi veya yeşil fıstık
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1,5 çorba kaşığı margarin
Tencereye yumurta, kakao, şeker ve un koyup karıştırarak yavaş, yavaş 1,5 su bardağı su ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. İçine yağ, ve vanilya ilâve edip yediriniz.
Ilınınca 1 cm2 küçüklüğünde kırılmış bisküvileri ve dövülmüş fındığı katıp karıştırınız. Yağlı kağıdın üzerine uzunlamasına yayıp, rulo veya piramit şeklinde sarınız. Buz dolabında dondurup gerektiğinde bir parmak genişliğinde dilimleyerek servis tabağına yerleştiriniz.
ML® Kıtır Mozaik için tıklayın
|
Büsküvili Mozaik Pasta |
|
zil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68157
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
5,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan süt
125 gr margarin
1 paket pötibör
1 fincan dövülmüş fındık
4 kaşık pudra şekeri
3 kaşık kakao
1 paket vanilya
Derin bir kap içine bisküvileri kırın, margarini eritin, pudra şekeriyle beraber bisküvilerin üzerine dökün. Kakao ve vanilyayı sütte eritip bisküvilere dökün iyice karıştırın. Fındığı ekleyin. Karışımı yağlı kağıda yayın silindir şeklinde sarın, buzdolabında bekletin. Servise sunarken dilimleyin üzerine hazır çikolata sosu dökün.
|
Bisküvili Mozaik Pasta |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73729
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
5,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gr pötibör bisküvi
1 çay bardağı iri dövülmüş antepfıstığı (üzeri için)
Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın.
Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.
Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.
Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.
Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökün.
Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin.
1-2 saat dinlendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
|
Mozaik Pasta |
|
Fatma Solak
Aşçı
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15 Şehir: fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc14902
Gönderme Tarihi: 27.May.2007
5,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket biskuvi
1 su bardagi sut
yarim su badagi toz seker
2-3 corba kasigi kakao
250gr margarin
1 yumurtanin sarisi
Biskuvileri kucuk parcalara ayrilir,diger taraftan bir kabin icine erimis margarin,uzerine toz seker,yumurta sarisi,sut ve kakao ilave edip biraz karistirdiktan sonra uzerine biskuvileri koyup tekrar karistirilir istenilen sekil verilerek naylona bosaltip sarilir ve buzlukta dondurulur.
(misafir geldiginde buzluktan cikartip dilimleyip servise sunulur)
ML® Yeşil Pasta için tıklayın
Fotoğraf "devir" tarafından gönderildi. 14.05.2019
|
Mozaik Pasta |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1616
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2006
5,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. bisküviyi elinizle kırınız. 250 gr. margarin, 1 su bardağı pudra şeker, 2- 3 kaşık kakao ve 1 yumurtayı iyice çırpınız. 2- 3 kaşık süt katınız. Kırılmış bisküvileri ilave edip karıştırınız. Parşömen veya alüminyum kağıda rulo halinde sıkıca sarınız. Buzlukta dondurduktan sonra kağıdı çıkarıp dilimleyiniz.
ML® Hasturta için tıklayın
|
MOZAİK PASTASI |
|
saturn
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc23847
Gönderme Tarihi: 15.May.2008
5,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr bisküvi
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
100 gr tereyağı
Bisküvileri küçük küçük parçalara ayırın. Üzerine kakaoyu serpin. Üzerine 2 yumurtayı kırın. Diğer tarafta şekeri, sütü yağı eriyinceye kadar ateşte tutun. Ateşten alıp bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Bir naylonun içine güzelce sarın. Buzdolabında dondurun.
ML® Kayısılı Uludağ Pastası için tıklayın
|
Mozaik Pasta |
|
gülbin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6910
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
4,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe KAPLAN - Ayşe YILMAZ
400 gr. petit beurre bisküvi
250 gr. margarin
2 yemek kaşığı kakao
4 yumurta
4 yemek kaşığı, pudra şekeri
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Fındık
Bisküvilerin hepsi bir kap içerisine küçük küçük kırılır. Başka bir kaba şeker ve yumurta konularak çırpılır ve erimiş yağ eklenir. Bu karışıma kakao, fındık, portakal kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Sonra kalıba dökülür ve şekil verilir. Buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra servise hazırlanır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.07.2024
|
MOZAİK PASTA |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30755
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008
3,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
250 ml süt
2 paket potibor bisküvi
4,5 yemek kaşığı (dolu dolu) kakao
6 yemek kaşığı toz şeker
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı eritilmiş yağ
alüminyum folyo.
Bisküvileri ufalayıp, üstüne tüm malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Uzun ince bir kek kalıbının içine folyoyu yayıp harcı içine boşaltın ve kalıba güzelce yayın. Folyoyu kenarlarından üzerine kapatıp, buzlukta bir gece bekletin. Donan pastanızı dilimleyerek yiyebilirsiniz.
ML® Yarım Pasta için tıklayın
|
MOZAİK PASTA |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23071
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
3,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
100 gr. margarin
600 gr. bisküvi
1 su bardağı ceviz içi
6 Kaşık şeker
3 kaşık kakao
Şekeri, yağı ve sütü, yağ eriyene kadar ateşte tutun. Bisküvileri küçük parçalara ayırın. Yumurtaları kırın ve kakao ile karıştırın. Sütlü karışımı katıp, hepsini iyice harmanlayın. Alüminyum folyoya uzunlamasına sarın. Buzlukla dondurun.
ML® Mozaik Bisküvi için tıklayın
|
MOZAİK PASTA |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43633
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2009
3,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 Gram bisküvi
1 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı kakao
1 Küçük paket margarin
Biraz fındık ve yeşil fıstık
1 Margarini kaynayan su buharında eritiniz ve içine şeker ilâve ediniz.
2 Şeker eriyince süt, kakao ve yumurtayı yediriniz.
3 Bisküvileri ufak ufak parçalayınız.
4 Hepsini karıştırınız.
5 Yağ kâğıdına boşaltınız ve kâğıda sararak arzu ettiğiniz şekli veriniz.
6 Buzdolabında beklettikten sonra yağ kâğıdından çıkartarak servis tabağına koyunuz.
ML® Damalı Pasta için tıklayın
|
MOZAİK PASTA |
|
kıtır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc46670
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010
3,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi
250 gr margarin
1 fincan şeker
1 fincan kavrulmuş fındık
1 su bardağı süt
2 portakal
1 yemek kaşığı tarçın
Çikolata sosu
Hindistancevizi
Bisküvileri geniş bir kapta ufalamadan kırıp küçük parçalara ayırın. Margarinin içerisine şeker ve süt ilave edip eritin. Bu karışımı bisküvilerin içine ekleyip kıvamını alana dek yoğurun. İçine rondodan geçirdiğiniz fındıkları, 2 portakal kabuğu rendesini ve tarçını da ilave edip biraz daha karıştırın. Hazırladığınız hamuru folyonun üzerine yayıp yuvarlayarak kapatın. Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra dilimlere ayırarak servis tabağına alın. Son kez çikolata sosu ve hindistanceviziyle süsleyerek servis edin. Damak zevkinize göre çikolata sosu yerine kakao da kullanabilirsiniz. Tercihiniz kakao olacaksa, margarini eritme aşamasında istediğiniz koyuluk oranına göre 3 ile 5 çorba kaşığı arasında kakaoyu ilave edebilirsiniz.
ML® Pamuk Pasta için tıklayın
ML® Pamuk Pasta (görsel)
|
Bisküvili Mozaik Pasta |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74207
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
3,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gr petibör bisküvi
Tereyağını eritin. Şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın. Dikdörtgen bir servis tabağına streç folyoyu serin. Üzerine dikdörtgen olacak şekilde karışımı aktarıp folyoyu karışımın üzerine kapatın. Elinizle üçgen şekil verin. Derin dondurucuda 3 saat bekletin.Daha sonra dolaptan alın ve servis yapın.
|
Mozaik Pasta |
|
sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc67965
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011
3,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr bisküvi
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı fındık
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz.fındık da ekliyoruz. Daha sonra iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz. Servis etmeden önce dolapta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
|
MOZAİK PASTASI |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66305
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
3,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. hazır bisküvi
1 küçük paket margarin
1 su bardağı pudraşekeri
Biraz yeşil fıstık veya fındık
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Yağı hafifçe eritiniz.
İçerisine şekeri, kakaoyu, yumurtayı koyup, iyice karıştırınız.
Bu karışıma bisküvileri ufak ufak kırıp, karıştırınız.
Fındık veya fıstığı iri parçalar halinde kıyıp, onu da katınız.
Hepsini tekrar karıştırıp yağlı kâğıda koyunuz.
Kâğıttaki karışımı kâğıtla beraber sararak rulo veya dikdörtgen şekli veriniz.
Buzdolabının üst gözünde 1-2 saat beklettikten sonra kâğıttan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimlere kesip, servis yapınız.
|
Bisküvili Mozaik Pasta |
|
mavi kundak
Aşçı
Kayıt: 13.09.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128226
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 paket sütlü çikolata
2 paket bitter çikolata
400 ml çiğ krema
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
1.5 paket pötibör bisküvi
Krema, çikolata, tereyağı ve kakaoyu bir kapta çok kısık ateşte eritin ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Bisküvileri kırıp çikolatalı karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen kek kalıbının içine yağlı kağıt serip karışımı aktarın ve 3- 4 saat buzlukta dondurun. Dilimleyerek servis edin.
|
Mozaik Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109950
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2015
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
2 paket bitter çikolata
3 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı toz kakao
1 su bardağı kıyılmış antep fıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağından biraz fazla süt
Çikolata parçalanır tereyağı ile birlikte benmari usulü eritilir.(Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıkta pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir.Bu teknikte bir kap yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır.Bu kabın içine tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek ikinci bir kap oturtulur.Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir veya eritilir. )
Eriyen çikolata içerisine süt,toz kakao ve bir portakal kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır.Petibör bisküvi elde parçalanarak çikolata sos içerisine katılır,en son bir su bardağı kıyılmış antepfıstığı eklenir ve iyice karıştırılır.Çikolata harcını ilk önce yağlı kağıda döküp rulo şekli verilir.Ardından alüminyum folyoya sarılır ve istenildiği zaman çıkarılmak üzere derin dondurucuya kaldırılır.Servisten iki saat önce çıkarılır ve dilimlenerek servis edilir.
|
Mozaik Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117821
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ecem Yorat
250 gr petibör bisküvi
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıyoruz. Margarini bir tencerede eritiyoruz. Üzerine sütüşekerikakaoyu ekliyoruz. Ocaktan alıp sıcakken bisküvileri de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışımı streç folyoya döküp rulo halinde sıkıca sarıyoruz. En az bir saat buzlukta bekletiyoruz. Sonrasında servis yapabilirsiniz.
|
Bisküvili Mozaik Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125110
Gönderme Tarihi: 06.May.2017
1,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
1 paket sade petibör bisküvi
1 tane yumurta
1 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kaşık hindistan cevizi
Tereyağını ılıtıp bir kaseye boşaltalım. Üzerine bisküvileri elimizle ufalayalım. Üzerine bir yumurtayı, sütü, kakaoyu, hindistan cevizini ve pudra şekerini ekleyip elimizle bütün malzemeyi harmanlayalım. Eğer çok katı olduğunu hissederseniz biraz süt ilave edin. Daha sonra bu karışımı bir poşet yada folyo yardımıyla elinizle şekillendirin. Piramit yada rulo şekli verebilirsiniz. Pastamız servise hazır.
Not: İsteğe göre içine ceviz ya da fındık parçalan eklenebilir. İsteğe göre birkaç dakika buzdolabında bekletilebilir.
|
Mozaik Pasta |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123422
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
1,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
300 gr pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
Bisküvileri iri parçalar şeklinde kırın. Tereyağını tavada hafifçe ısıtıp 1 su bardağı sütü, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Ceviz içi ve ufalanmış bisküvileri ilave edin. İyice karıştırıp streç folyo üzerine alın. Sıkıca sararak rulo şekli verin. Buzdolabında 4 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
|
|