|
Mozaik Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161222
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2021
458 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
Bisküvileri fazla ufalamadan derin bir kasenin içine kırın. Bir tavada tereyağını eritip üzerine süt, toz şeker, kakaoyu ekleyin ve çırpma teliyle çırparak birbirine yedirin. Bu karışımı iri çekilmiş cevizle birlikte bisküvilerin üzerine ekleyin. Daha sonra iyice karıştırıp, karışımı silikon küçük dikdörtgen kalıplara elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Not: Benmari usulü eritme: Çikolatayı koyduğunuz kabı su dolu başka bir kabın üzerine yerleştirip ocağa koymak suretiyle, çikolatayı eritmek için yapılan işleme denir.
|
Mozaik Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161573
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 adet portakal
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
300 gram pötibör bisküvi
Tereyağını eritin. Ilındıktan sonra içine süt, tozşeker ve kakao ilave edip, karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğu, ceviz ve iri parçalar halinde kırdığınız bisküviyi katıp, yoğurun. Alüminyum folyo üzerine döküp, üçgen şekli verin ve donması için derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman dondurucudan çıkarın ve üzerindeki folyoyu aldıktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
|
Mozaik Pasta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163289
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
250 gr süt
20 gr kakao
40 gr toz şeker
350 gr petibör bisküvi
100 gr bitter çikolata
Tereyağını çikolatayla birlikte eritin. Pudra şekerini karıştırma kabına alın.
Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını, çikolatayı ve sütü dökün. Kakaoyu da ilave edin. Malzemeleri karıştırın.
Üzerine bisküvileri kırın. Bisküvileri de koyduktan sonra tüm malzemeleri spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın.
Tüm harcı ekleyip, buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletin.
Dilimleyerek soğuk olarak servis edin.
|
Mozaik Pasta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164472
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çikolata
1 bardak ceviz (ya da fındık)
2 yemek kaşığı toz şeker
Derince bir kabın içine bisküviler irice kırılır. Ardından kakao eklenir.
Ayrı bir yerde çikolata, tereyağı ve şeker benmari usulü eritilir.
Ilındıktan sonra bisküvilerin içine dökülür. Ufak ufak kırılmış ceviz de ilave edildikten sonra eldivenlerle karıştırıp,
ya bir kalıba ya da elimizle piramit şekli vererek buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
Sonrasında dilim dilim kesilir ki o hoş görüntü ortaya çıksın.
|
Mozaik Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166444
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 buçuk yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket soğuk krema
1,5 paket petibör bisküvi
Bisküvileri derin bir kap içine gelişigüzel kırın ve bir kenara ayırın. Bir sos tavasında margarini kısık ateşte eritin ve onu da bir kenara alın. Ayrı bir kapta pudra şekeri, kakao ve kremayı çırpın. Bu malzemeyi yağ ile karıştırdıktan sonra bisküvileri kakaolu sosla bir araya getirin. Bir buzdolabı poşetini keserek açın ve pasta malzemesini poşete dökün. Kenarlardan ve üstlerden poşet yardımıyla sıkıştırarak şekillendirmeye başlayın. Kıvamı yoğun olacağı için piramit şeklini alması çok uzun sürmeyecektir.
Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Noti: Pasta harcına kırık fındık ya da ceviz içi ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.02.2024
|
Mozaik Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170717
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Bitter Çikolata 100 Gram
Margarin 125 Gram
Pastörize Süt 1 Su Bardağı
Klasik Sütlü Bisküvi (gram) 1 Paket
Tencerede margarin eritilir sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatılır. Kaynayan süte ince ince kırılan çikolataları ekleyin ve ocaktan alınır. Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakılır. Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökülür. Tüm sos bisküvi ile karıştırılır. mutfak tezgahınıza cook streç filmi serilir ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökülür. Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin, donduktan sonra kesilerek servis edilir.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174384
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2023
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt (200ml)
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri (3 yemek kaşığı toz şekeri de isteğe bağlı olarak kullanılabilir)
2 paket petibör bisküvi
80 gram tereyağı (7 yemek kaşığı)
Üzeri için isteğe bağlı olarak ½ su bardağı hindistancevizi
Tereyağı eritilir.
Pudra şekeri karıştırılmadan kaba aktarılır. Üzerine eritilen tereyağı ve süt ilave edilir. Ardından kakao da eklenir.
Malzemeler çırpılır ve üzerine bisküviler kırılır.
Bisküviler koyulduktan sonra tüm malzemeler spatula yardımı ile nazik bir şekilde karıştırılır.
Servis edilecek kalıbın içerisine streç film kaplanır.
Tüm harç eklenerek üzeri kapatılır.
Buzdolabının dondurucu bölmesinde ortalama 4 saat bekletilir.
Sunum için hindistancevizi serpiştirilir.
Son olarak dilimlenir ve servis edilir.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174730
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 g bitter çikolata
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
400 gr bisküvi
70 gr ceviz (dövülmüş)
Mozaik pasta tarifi için önce bir kaba bisküvileri kırın. Üzerine cevizi, sütü, şekeri, kakaoyu eritilmiş çikolatayı ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra streçleyin, şekil verin ve güzelce sarın.
Derin dondurucuda 2 saat bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175207
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
184 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram çikolata (bitter veya sütlü tercih edebilirsiniz)
200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı hazır kakaolu bisküvi (kırılmış)
Yarım su bardağı süt
Bir tutam tuz
Süsleme için:
Hindistancevizi
Fındık veya ceviz içi
Öncelikle bir tencereye tereyağını ekleyin ve kısık ateşte eritin. Eritilmiş tereyağına çikolatayı ekleyin ve çikolata da eriyene kadar karıştırarak ısıtmaya devam edin.
Eritilmiş tereyağı ve çikolata karışımına kakao ve toz şekeri ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak homojen bir kıvama gelene kadar pişirin. Bir tutam tuz ekleyin ve ocaktan alın.
Daha sonra kırılmış kakaolu bisküvileri ekleyin ve karışımı iyice birbirine yedirin. Sütü de ekleyerek kıvamı daha yumuşak hale getirebilirsiniz.
Kare veya dikdörtgen bir pasta kalıbını streç filmle kaplayın. Karışımı kalıba dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Üzerini düzeltmek için bir spatula veya kaşıkla bastırarak sıkılaştırın ve düzleştirin.
Mozaik pastayı buzdolabında en az 3-4 saat veya tercihen bir gece boyunca soğumaya bırakın.
Soğuyan mozaik pastayı ters çevirerek servis tabağına alın ve üzerini hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi gibi istediğiniz malzemelerle süsleyin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176809
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket petibör bisküvi (400 g)
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt (200 ml)
50 gram tereyağı
Piramit pasta için öncelikle petibör bisküvileri elimizle, çok ufak parçalar olmayacak şekilde kıralım.
Sosu için uygun bir karıştırma kabına sütü alalım. Üzerine eritilmiş tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyerek güzelce çırpalım.
Daha sonra kırdığımız bisküvileri de karışıma ekleyerek güzelce karıştıralım.
Her yanını sosa buladığımız bisküvilerimizi streç filmin üzerine boşaltalım ve streç filmi sıkıca kapatalım.
Elimizle kenarlardan sıkıştırarak pastamızı şekillendirelim.
Son olarak şekillendirdiğimiz pastayı derin dondurucuya kaldırarak en az 2 saat bekletelim.
Dolaptan aldıktan sonra streç filmi açalım ve birkaç dakika beklettikten sonra pastamızı dilediğimiz kalınlıkta dilimleyelim.
Süslemek için dilimlerden bir tanesini alalım. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir kısmını batırarak üzerine antepfıstığı, fındık ya da ceviz kırığı serpelim ve servis edelim.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177480
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 paket pötibör bisküvi
100 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Öncelikle petibör bisküvileri iri parçalar halinde bir kap içerisine kırın. Bisküvilerin toz haline gelmemesine dikkat edin. Bisküvilerin donması zaman alır ve mozaik pastanız istediğiniz gibi bir şekil alamaz. Harcını hazırlamak için, tereyağını ocağa alıp eritin. Eritilmiş tereyağını kaba alın, toz şeker ve süt ile karıştırın. Kakaoyu da ilave edip tüm malzemeleri çırpın. İri parçalar halinde kırmış olduğunuz bisküvileri ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri ezmeden karıştırın. Tüm malzemeyi, içine streç film serdiğiniz, dikdörtgen şeklinde kalıba boşaltın. Kek kalıbı veya borcam olabilir. Streç film sararak şekillendirdiğiniz mozaik pastayı dondurucuda birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177806
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
132 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
Öncelikle petibör bisküvileri geniş bir kaba iri parçalar halinde kırın. Bu noktada bisküviler toz haline gelmemeli. Toz haline gelen bisküvilerin donması zaman alır ve mozaik pastanız istediğiniz gibi bir şekil alamaz. Harcı için; tereyağını ocağa alıp eritin. Tereyağını bir kaba alın. İçerisinde toz şeker ve süt ile karıştırın. Ardından karışıma kakaoyu da ilave edip tüm malzemeleri çırpın. Harca, kırmış olduğunuz bisküvileri ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri bastırmadan hafif hafif karıştırın. Tüm malzemeyi, pastayı servis edeceğiniz kabın içine alın veya bir streç film içine boşaltın. Streç film sararak şekillendirdiğiniz ya da kalıba dökmüş olduğunuz mozaik pastayı dondurucuda birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Üzerini çikolata sos ya da fındık ve cevizle süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Mozaik Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178868
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
200 gram petibör
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
50 gram antepafıstığı
100 gram fıstıklı helva
İlk olarak tereyağını eritip içine çikolatalı fındık kremasını ilave ederek ikisini tek vücut olmasını sağlayalım.
Ardından süt ve kakaoyu iyice karıştırıp içine tereyağlı karışımı ilave edelim.
Sonrasında parça pinçik ettiğimiz petibörleri, antepfıstığını ve fıstıklı helvayı ilave edip iyice samimi olana kadar karıştıralım.
Ardından streç film serdiğimiz bir kaba koyup minimum 3 saatliğine buzluğa atalım.
3 saat sonra servis edin.
|
|