|
|
Mucari |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6528
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kabartma tozu
Alabildigi kadar misir unu
1 su bardagi un
100 gr sucuk
1/3 paket margarin
2 adet yumurta
500 gr yoğurt
500 gr soğan
1 cay bardagi sivi yag
Tuz, karabiber, kuru nane
Ön hazirlik olarak soğanlarin kabuklarini soyup kucuk kucuk dograyalim. Tavaya margarini alip eritelim. Icine sivi yagi da ilave ederek soğanlari tavaya aktaralim. Soganlar pembelesmeye basladiginda kucuk kucuk dogranmis sucuklari da ilave ederek 3 dak daha cevirip atesten alalim. Tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekliyelim. Yumurtalarin birinin sarisini ayiralim. Cirpma kabina yumurtalari ve yogurdu aktarip mikserle karistiralim. Icine 1 su bardagi unu, kabartma tozunu ve kek hamuru kivamina gelecek kadar misir ununu ilave edelim. Hazirladigimiz soğanli ve sucuklu ici de hamura ilave edip, karistiralim. Firin tepsisini margarinle yaglayip hafiifce un serpistirelim. Hamuru tepsiye bosaltip, uzerine 1 adet yumurta sarisi surelim. Onceden isitilmis sicak firina tepsiyi surelim. Uzeri kizardiktan sonra firindan alalim. Ilindiktan sonra dilimleyerek servis yapalim.
Not: Dilerseniz kirmizi biber de kulanabilirsiniz
|
Muçari |
|
hürmüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41535
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2009
3,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1,5 PAKET KABARTMA TOZU
2 ORTA BOY SOĞAN
200 GR. SUCUK
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
TUZ
Bir tavaya sıvı yağı alıpküp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Sucukları küp doğrayıp ekleyerek yarım dk. daha kavuralım, tavayı ateşten alarak soğutalım. Yumurtaları, sıvı yağı, yoğurdu birlikte 1 dk. çırpalım. Unu, mısır ununu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştırab Sucuklu.soğalı harcı, tuzu, pul biberi ve kurı naneyi ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Kal margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında kek pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.
|
|
Mucari Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|