Kısa URL: https://ml.md/lc82718
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
3,329 defa indirildi / yazdırıldı
Amasya Valiliği
2 su bardağı bulgur
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kara biber
1 takım koyunişkembesi (mumbarı ile)
1 tatlı kaşığı tuz
Mumbarların içi temizlenir iç kısmı dışa çevrilerek yukarıda belirtilen malzemelerle hazırlanmış iç ile doldurulur. Başka bir kapta el ayası büyüklüğünde kesilmiş yıkanmış işkembeler bir saat kadar kaynatılarak doldurulan ilk mumbar kazanına ilave edilir. İyice pişinceye kadar 1-2 saat beklenir mumbarve işkembeler piştikten sonra mumbarlar ve işkembeler 2-3 santim boyunda kesilerek karışık olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc31371
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
4,150 defa indirildi / yazdırıldı
Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı bulgur
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte)
1 tatlı kaşığı tuz
İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir. İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan harç mumbarın içine doldurulur, bakır kazanda işkembe ile birlikte 2 saat kadar pişirilir.