|
|
Mürdüm Erikli Pay |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69283
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2011
4,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
PAY HAMURU
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket margarin
Yeterince un
İÇİNE KOYMAK İÇİN:
1 kilo mürdüm eriği
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı ceviz içi
Yumurtayı tozşeker ile iyice çırpıp, erittiğimiz sıcak margarin yağı ile karıştırdıktan sonra, sıvıyağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edelim.
Sertçe bir hamur oluncaya kadar un ekleyip, iyice yoğurduktan sonra, 10 dakika dinlendirelim.
Erikleri ikiye ayırıp, çekirdeklerini çıkardıktan sonra, üzerine tozşeker ilave ederek 5-10 dakika bekletelim.
Erikler sulanınca, ihtiyaç varsa 1/2 çay bardağı kadar su katıp, koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirerek, ocaktan indirelim.
Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayırdıktan sonra, kalanını elimizle bastırarak yağladığımız tart kalıbına yayalım.
Üzerine soğuyan erik reçelini yayalım.
Ayırdığımız hamurdan kenarlarına ve üzerine istediğimiz şekilde süsler yapıp, önceden ısıttığımız 180°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp, üzerine kıyılmış cevizleri serpelim. Ilınınca, dilimleyerek servis yapalım.
|
Mürdüm Erikli Pay |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169659
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su
Dolgu:
600 g mürdüm eriği
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı öğütülmüş badem
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp dilimleyin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın ve kalıba alın. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın.
Hamurun üzerine galeta unu ve öğütülmüş bademi serpin. Üzerine erikleri sıralayın ve pudra şekerini serpin. Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan yaprak şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip eriklerin üzerine şekilli olarak yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp yaprak şeklindeki hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
|
|
Mürdüm Erikli Pay Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|