Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Muska Tatlısı (3 adet - 94,411 defa bakıldı)

Muska Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Muska Tatlısı

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc150454
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
1,292 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet hazır yufka
İçi için:
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
Kıyılmış ceviz

Bir tencerede su ve şeker kaynatılarak kıvamlı bir şurup yapılır, soğumaya bırakılır.
İçi için, bir kapta ceviz, pekmez ve pudra şekeri karıştırılır.
Yufkalar önce enine ikiye kesilir, sonra dikine 3 parmak eninde şeritlere kesilir.
Yufka şeritlerinin ucuna biraz iç konarak muska şeklinde katlanır.
En ucuna gelince yufkanın ucu ıslatılarak yapıştırılır.
Bütün muskalar bu şekilde hazırlandıktan sonra ısıtılmış yağda kızartılır.
Kızartılan muskalar soğumuş şerbete atılır.
Şerbetini çektikten sonra sonra muskalar servis tabağına dizilir.
Üzerine biraz kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır.

Not: Artan yufkaları değerlendirmek için, koparılarak muskaların kat aralarına konabilir ya da küçük parçalara koparılarak zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kekikle birlikte tavada çevrilerek cips yapılabilir.



Muska Tatlısı

Yavuzz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc101022
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2014
1,951 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
1 su bardağı badem tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
200 gr margarin
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yarım limon

2 adet yufkayı düz bir zemine alın. Yufkaları ortadan 2'ye kesin. Yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin. Pudra şekerini ve badem tozunu karıştırın. Kesilmiş olan yufkaların üzerine 1 çay kaşığı kadar pudra şekeri ve badem tozlu karışımdan koyun ve elinizle muska şeklini verin.
Yumurtayı bir kaba kırın yufkaların uç kısımlarını sarısına batırıp yapıştırın. Şurubu için ise tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 1,5 su bardağı suyu ve üzerine 1 limon dilimi ilave ederek şurubu hazırlayın.
Tavaya margarin yağımızı ve sıvı yağı karşık olarak alın kızdırın ve hazırladığınız muska tatlıları kızdırılmış yağda kızartın. Kızaran muska tatlıları şuruba bulayın. Servis tabağına muska tatlıları dizin üzerine hindistan ceviz,toz fıstık ile servis edin.



Muska Tatlısı

FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc17412
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
2,631 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka,
100 gram toz badem,
50 gram pudra şekeri,
2 adet yumurta akı.
Kızartmak için:
Sıvı yağ.
Şurup için:
300 gram tozşeker,
1.5 su bardağı su,
yarım limonun suyu

Ön hazırlık olarak şurubu hazırlayın. Bunun için 300 gram tozşeker ve 4 su bardağı suyu karıştırın. İçine çeyrek limonu da ekleyip, kaynatarak bir şurup hazırlayın. Bir kenara koyarak soğumaya bırakın. İçinin harcı için toz badem, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta karıştırın. Yoğurarak hamur haline getirin. Yufkaları 4 cm. eninde şeritler halinde kesin. Şeridin ucuna bir miktar bu karışımdan koyun. Katlayarak muska şeklinde sarın.
Diğer taraftan tavaya bir miktar sıvıyağ koyup, kızdırın. Muska halindeki yufkaları kızartın. Henüz sıcakken soğuk şurubun içine atın. Şerbetinin çekmesini bekleyip, delikli bir kepçeyle çıkartın. Servis yapın.






Muska Tatlısı Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(3 adet Muska Tatlısı 94,411 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort