|
Muska Tatlısı |
|
Yavuzz
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc101022
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2014
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı badem tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
200 gr margarin
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yarım limon
2 adet yufkayı düz bir zemine alın. Yufkaları ortadan 2'ye kesin. Yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin. Pudra şekerini ve badem tozunu karıştırın. Kesilmiş olan yufkaların üzerine 1 çay kaşığı kadar pudra şekeri ve badem tozlu karışımdan koyun ve elinizle muska şeklini verin.
Yumurtayı bir kaba kırın yufkaların uç kısımlarını sarısına batırıp yapıştırın. Şurubu için ise tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 1,5 su bardağı suyu ve üzerine 1 limon dilimi ilave ederek şurubu hazırlayın.
Tavaya margarin yağımızı ve sıvı yağı karşık olarak alın kızdırın ve hazırladığınız muska tatlıları kızdırılmış yağda kızartın. Kızaran muska tatlıları şuruba bulayın. Servis tabağına muska tatlıları dizin üzerine hindistan ceviz,toz fıstık ile servis edin.
|
Muska Tatlısı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150454
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
1,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hazır yufka
İçi için:
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
Kıyılmış ceviz
Bir tencerede su ve şeker kaynatılarak kıvamlı bir şurup yapılır, soğumaya bırakılır.
İçi için, bir kapta ceviz, pekmez ve pudra şekeri karıştırılır.
Yufkalar önce enine ikiye kesilir, sonra dikine 3 parmak eninde şeritlere kesilir.
Yufka şeritlerinin ucuna biraz iç konarak muska şeklinde katlanır.
En ucuna gelince yufkanın ucu ıslatılarak yapıştırılır.
Bütün muskalar bu şekilde hazırlandıktan sonra ısıtılmış yağda kızartılır.
Kızartılan muskalar soğumuş şerbete atılır.
Şerbetini çektikten sonra sonra muskalar servis tabağına dizilir.
Üzerine biraz kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır.
Not: Artan yufkaları değerlendirmek için, koparılarak muskaların kat aralarına konabilir ya da küçük parçalara koparılarak zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kekikle birlikte tavada çevrilerek cips yapılabilir.
|
|