|
Muzlu Puding |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2718
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
3,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr margarin (veya tereyağı)
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr pudra şekeri
120 gr kuru üzüm
4 yumurta
40 gr un
1 limon
8 muz
Bir puding kalıbını yağlayıp, unlayın. Üzümleri ılık suda 10 dakika kadar ıslatın. Muzları soyup, püre yapıp, bir kaseye koyun. Yağı küp küp kesip muzun içine katın. Unu çırparak azar azar ilave edin. Unu karışıma yedirdikten sonra karıştırmaya ara vermeden yumurtaların sarılarını teker teker katın. 1 tanesini yedirmeden ikinciyi kırın. Üzümleri sudan çıkartıp, kurutun. Rendelenmiş limon kabuğuyla birlikte karıştırın. Yumurta aklarını kar haline getirene dek çırpın. Önceden hazırladığınız karışıma azar azar katın. Bu hamuru yağlanıp, unlanmış kalıba boşaltın. Üzerine pudra şekeri ve tarçını beraberce karıştırıp, serpin. 180 dereceye ayarladığınız fırında katılaşana kadar pişirin. Puding pişince kalıbın içinde ılınmaya bırakın. Servis tabağına tersyüz edip, çıkartın. Soğutup, servis yapın.
ML® Limonlu Puding için tıklayın
|
Muzlu Puding |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc680
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2005
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pirinç unu
2 yumurta sarısı
1 su bardağı su
2 adet muz
Sütü şekerle kaynatın. Pirinç ununu 1 bardak su ile iyice ezin. Pirinç ununa 2 yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan sütün içine karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Üstü kabuk bağlamaması için tekrar 1-2 dakika karıştırıp sıcaklığını azaltın. Ilıyınca kalıplara boşaltın ve muz parçaları ile süsleyin.
|
Muzlu Puding |
|
PROZAC
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44319
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2009
2,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 muz
120 gram kuru üzüm
60 gram margarin veya tereyağı
40 gram un
50 gram pudra şekeri
4 yumurta
1 limon
1 tatlı kaşığı tarçın
Orta boy bir puding kalıbını yağlayıp, unlaym. Üzümleri ılık suda 10 dakika ıslatın. Muzları soyun. Püre yapın. Bir kaseye koyun. Yağı küp küp kesin. Muzun içine katın. Unu çırparak azar azar ekleyin. Unu karışıma yedirince karıştırmaya ara vermeden yumurtaların sarılarını teker teker katın. 1 tanesini yedirmeden ikinciyi kırın. Üzümleri sudan çıkartıp, kurutun. Rendelenmiş limon kabuğuyla birlikte karıştırın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. Önceden hazırladığınız karışıma dikkatlice katın. Bu hamuru yağlanıp, unlanmış kalıba boşaltın. Üzerine pudra şekeri ve tarçını karıştırıp, serpiştirin. 175 dereceye ayarlanmış fırında katılaşana kadar pişirin. Puding pişince kalıbın içinde ılınmaya bırakın. Servis tabağına ters çevirip, çıkartın. Soğutup, servis yapın.
ML® Çilekli Puding için tıklayın
|
Muzlu Puding |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61880
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr
2 adet muz
1 çay bardağı pudraşeker
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1- Soyup dilimleyin ve bir kaba alıp üzerine pudraşekeri ilave edin. El blendırı ile ezerek püre haline getirin.
2- Sütü bir tencereye alın. Pirinç unu, vanilya ve nişastayı ilave edip karıştırın. Tozşekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını almaya yakın hazırladığınız muz püresini ekleyip koyulaşınca ocaktan alın.
3- Muhallebiyi cam kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince buzdolabında bekletin. Üzerlerini muz ve kivi dilimleri ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
ML® Çaylı Puding için tıklayın
ML® Çaylı Puding (görsel)
|
Muzlu Puding |
|
Çizmeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim |
Kısa URL: https://ml.md/lc23171
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008
2,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet olgun muz
100 gr. üzüm
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
4 kaşık tereyağı
4 kaşık un
2 kaşık su
Üzümleri 10-15 dakika ılık suda ıslatın. Muzları rendeleyin, tereyağını küçük küçük kesip, muzlara ilâve edin, çırpın. Unu yavaş yavaş döküp, çırpın. Yumurtaların sarılarını teker teker yedirerek katın. Üzümleri kurulayın, rendelenmiş limon kabuğu ile karışıma ilâve edip, çırpın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını köpürtün, karışıma ilâve edip, çırpın. Suyu damlatıp, yine çırpın. Bu hamuru, yağlanıp unlanmış kalıba dökün. Fırın da yarım saat pişirin. Çıkarıp soğutun, ters çevirip, tabağa alın.
ML® İrmikli Kara Puding için tıklayın
|
Muzlu Puding |
|
Ranbo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71125
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2011
2,142 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet muz
1 avuç üzüm
60 gr. margarin
40 gr. un
50 gr. pudra şekeri
4 adet yumurta
1 adet limon
Puding kabını yağlayın ve kenara bırakın.Üzümleri 10 dakika ılık suda bekletin. Muzları püre yapın,porselen kaseye koyun. Tereyağını parçalayın,muzla çırpın,unu katın. 1 yumurtanın sarısınıda katın yedirin,2.yi katın. Üzümleri yıkayın,kurulayın,rendelenmiş limon kabuğu ile karışıma katın. Yumurta akını köpük yapın,kaşık kaşık karışıma ekleyin.Hamuru kalıba boşaltın,tarçın ve pudra şekeri serpip,fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. 2 dakika ılımaya bırakın. Tabağa alıp, soğutun.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.03.2023
|
Muzlu Puding |
|
pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72613
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet muz
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 adet muz (dilimlenmiş)
Tencereye soğuk sütü,toz şekeri ilave edip kaynatın.Nişastayı biraz soğuk süt ile akıcı kıvama getirin. Tenceredeki süte nişastayı ilave edin. Karıştırın. Pişirip ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıkınca muzu soyup robottan geçirin. Vanilyayı ilave edip mikserle 3-4 dakika karıştırın.Kaselere koyup ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğutun üzerine muz dilimleri koyarak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.03.2023
|
Klasik Muzlu Puding |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144497
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
768 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 adet iri muz
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt (muzu parçalamak için)
Parçalara ayırdığınız muzu karıştırıcıya yerleştirin. 1 çay bardağı süt ekleyerek çalıştırın. Ardından yine aynı kap içine yumurta sarısı, nişasta, şeker ve un konulup iyice çekin. Aynı kapta pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hazırlanan muzlu karışımı tencereye boşaltın. Üzerine 2.5 su bardağı süt ekleyip devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra kuplara pay edip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırıp soğutun.
Soğuduktan sonra muz dilimleri ile süsleyip lezzeti tamamlayın.
|
Muzlu Puding |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc143746
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
748 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet olgun muz
3 yumurta sarısı
Çeyrek su bardağı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
2,5 su bardağı süt
Servis için:
Krem şanti
Vanilyalı gofret
Muzları, yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı, vanilyayı ve sütü blender'a koyup kıvamı pürüzsüzleşene kadar çevirin. Bu karışımı bir sos tavasına alarak orta ateşte koyulaşana kadar 8-10 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra ısıya dayanıklı bir kaba boşaltıp üzerini kapatın. En az 4 saat soğumaya bırakın.
Servis için kaşıkla alıp kaselere koyun. Üzerine gofret ve krem şanti ekleyin. Kase dolana kadar kat kat eklemeye devam edin. Bu haliyle servis edebilir ya da 4 saate kadar dolapta bekletebilirsiniz.
|
Muzlu Puding |
|
sülük
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc143709
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tane muz
Bir tencerede soğuk sütü ve toz şekeri kaynatın, nişastayı ve tereyağını biraz sütle akıcı kıvamda eritin ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Soyduğunuz muzları robotta püre yapın ve pudinge ekleyin. Vanilyayı da ekleyip mikserle 2 dakika karıştırın ve kaselere koyup ılındıktan sonra dolaba kaldırın.
Soğuyunca üstlerine muz dilimleri ekleyerek servis yapın.
|
Muzlu Puding |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160015
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
4 kaşık buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
150 gram şeker
2 muz
1 kaşık tereyağı
1 vanilya
Üzerine:
Tarçın
Muzları püre haline getirin. Sütü tencereye alın. Yumurta sarısı, nişasta ve şeker ekleyip çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı, muz ve vanilya ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin. Altını kapattıktan sonra da bir süre çırptıktan sonra kaselere boşaltın ve tarçınla süsleyin.
|
Muzlu Puding |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170973
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumuşak muz
4 adet kuru kayısı
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı doğal bal
1 çay kaşığı kadar limon suyu
1 yemek kaşığı vanilya
Muzları iyice ezin. Kuru kayısıları parçalayın mikserden geçirin.
Muhallebi kıvamına gelen karışımla beraber sütü tencereye koyun.
İyice karıştırın içeriğine o sırada vanilya ve limon suyunu ilave edin.
Tam 20 dakika tahta kaşıkla karıştırın.
Ardından muhallebi kıvamına gelen karışımı ocaktan alıp kup bardaklara boşaltın.
Buzdolabında 1 saat bekletin. Sonra tüketin.
|
Muzlu Pudding |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164124
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kasık dolusu nisasta
2 su bardağı süt
2 yemek kasigi toz seker
1 paket vanilya
2 elma
1 muz
Biraz nar
Tarcin
Önce elmaların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen elmalara 1 tatlı kaşığı tarçın katılır ve karıştırılır. Sonra bu karışım kadehlerin diplerine eşit olarak dağıtılır. Diğer tarafta bir tencerede 2 bardak süt, 2 kaşık nişasta, vanilya ve şeker karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıcı ile karıştırılır. Kaynayınca elmaların üzerine dökülür. Pudding ılınınca muz dilimleri ve nar taneleri ile süslenir. Soğuk olarak yenir.
|
|