|
Muzlu Rulo |
|
patrona
Aşçı
Kayıt: 13.05.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23824
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
3,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 muz
7 fincan şeker
7 fincan un
1 kilo süt
100 gr tereyağı
5 yumurta ile 2 yumurtanın akını şeker ile mikserde boza kıvamına gelinceye kadar çırpın ve un ilave edin. Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen tepsiye döküp fırına verin.
Kremayı yukarıda tarif edildiği gibi pişirin. Kek piştikten sonra bezin üstüne koyup muzları yerleştirin. Kremayı da döküp rulo haline getirin.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22164
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008
3,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
3/4 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı fındık
3-4 adet muz
Pasta Kremi Malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
Pasta kremi için, bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt döşeyip üzerini yağlayınız.
Bakır bir tencerede şekerle yumurtayı koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. Hazırlanmış fırın tepsisine muntazam yayınız. Orta hararetli fırında üstü pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişiriniz. Soğumadan geniş kenarından kâğıdı ile beraber sarıp rulo yapınız.
Pandispanya soğuyunca kâğıdı çıkartınız. Üzerine kremanın 2/3 ünü sürüp muzları dizdikten sonra tekrar rulo yapınız. Geri kalan krema ile yanlarını ve üstünü kapatıp kıyılmış fındık yapıştırınız.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
ssk
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12952
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2007
3,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
60 gr. toz şeker (4 çorba kaşığı)
20 gr. un (4 çorba kaşığı)
4 adet muz
Limon kabuğu rendesi
Krema için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
2 çorba kaşığı un (30 gr.) 1 yumurta şarısı
125 gr.lık margarin
Vanilya ve limon kabuğu rendesi
Krema için, bir kapta unu, toz şekeri, yumurta şansını, vanilyayı, limon kabuğu rendesini karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilâve ederek ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca margarini ilâvp ediniz. Ateşten alınız ve karıştırarak soğutunuz.
Bir kapta yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
Un ve Limon kabuğu rendesi ilâve edilir, hemen karıştırılır.
Bekletmeden yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayın. (1 cm kalınlığında)
Orta ısılı fırında pişirin.
Sıcakken tepsiden kâğıdı ile birlikte alın.
Uzun kenarı boyunca rolü yapın.
Soğuyunca ruloyu açın ve içine krema sürün.
Kabukları soyulmuş olan muzu rulonun başına koyun ve kağıtsız olarak tekrar rulo yapın.
Rulo üzerine krema sürünüz, muz dilimleri ve krema ile zevkinize göre süsleyin.
|
Muzlu Rulo |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10928
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
300 gr. toz şeker
200 gr. un
100 gr. çekilmiş ceviz içi
250 gr. muz
Bir kap içinde yumurta, tel ile yoğurt gibi koyu oluncaya kadar vurulur. Un, ceviz içi ilâve edilip hafifçe karıştırılır. Tepsiye yağ kâğıdı konur. Yapılan hamur kâğıt üzerine 1 cm. kalınlığında yayılır. Orta hararetteki fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerine hafif pudra şekeri serpilir. Soğuduktan sonra yağ kâğıdı çıkarılır. Üzerine krema sürülür, iki sıra kabuğu soyulmuş muz konarak sarılır. Üzerine krema sürülür. Süs yapılır. Kiraz şekerlemesi dizilir, çekilmiş fıstık serpilir.
ML® Pamuk Pasta için tıklayın
ML® Pamuk Pasta (görsel)
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc725
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2005
4,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 muz
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın, un ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırmaya devam edin. Hemen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 santim kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkarttığınız keki sıcakken tepsiden kağıdı ile birlikte alın. Uzun kenarı boyunca rulo yapın, soğuyunca ruloyu açın içine krema sürün, kabukları soyulmuş olan muzu rulonun başına koyun ve kağıtsız olarak tekrar rulo yapın, rulo üzerine krema sürün, muz dilimleri ve krema ile süsleyin.
|
|