|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc725
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2005
4,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 muz
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın, un ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırmaya devam edin. Hemen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 santim kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkarttığınız keki sıcakken tepsiden kağıdı ile birlikte alın. Uzun kenarı boyunca rulo yapın, soğuyunca ruloyu açın içine krema sürün, kabukları soyulmuş olan muzu rulonun başına koyun ve kağıtsız olarak tekrar rulo yapın, rulo üzerine krema sürün, muz dilimleri ve krema ile süsleyin.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
ayşah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc44561
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2009
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 paket muz aromalı pasta Kreması
5 adet muz
Şeker ve yumurtaları 15 dakika çırpınız, un, kabartma tozu ve şekerli vanilini karıştırınız. Fırın tepsisini yağlı bir kağıtla kaplayıp, hazırladığınız hamuru, dökünüz ve düşük ısılı fırında 10-15 dakika pişiriniz. 1 paket pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Muzları soyup dilimleyiniz. Soğutulmuş olan kekin üzerine pasta kremasını yayınız ve muz dilimlerini diziniz. Keki yağlı kağıt ile rulo şeklinde sararak buzdolabına koyunuz. 2 saat sonra buzdolabında çıkarıp dilimleyerek servis yapınız.
Not: Muzlu rulonun kekini fazla pembeleşmeden fırından çıkarınız.
|
Muzlu Rulo |
|
küresel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51535
Gönderme Tarihi: 12.May.2010
2,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı un
50 gram margarin
limonun rendelenmiş kabukları
1 kahve kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı öğütülmüş yeşil fıstık
2 çorba kaşığı açık renkli marmelat
5 adet muz
1 ölçü beyaz ara kremi
Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Un, bir kaba elenir. Üzerine vanilya ilave edilir. Karıştırılır.
Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır. Üzerine yağ ilave edilir. İyice karıştırılır.
Fırın tepsisi yağlanır. İçine alüminyum folyo kâğıt döşenir.
Hazırlanan hamur, bir parmak kalınlığında ve düzgün bir şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 40 dakika pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra, ortasına marmelat sürülür. Üzerine de, kabukları soyulmuş muzlar döşenır. Sonra, "rulo" yapılır.
Üzerine "pasta kremi" sürülür. Sonra, yeşil fıstıklarla ve dilimlenmiş muzlarla süslenir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.02.2023
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
ismet ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94574
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2013
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı Toz şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı Un
1 paket Kabartma tozu
1 litre Süt
3 yemek kaşığı Un
4,5 yemek kaşığı Toz şeker
2 adet Yumurta
1,5 kaşık Kakao
2 adet Muz
Aldığı kadar hindistancevizi
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)
Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin.1 yemek kaşığı sana klasik ekleyin. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın) ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistancevizi serperek buzlukta dondurun.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.02.2023
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
masa üstü
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149041
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
528 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
2 fincan su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 muz
Vanilyalı puding
Süt
Sosu için:
1 paket krema
2 paket bitter çikolata (140 gr.)
Geniş bir kaba yumurta ve şekeri alın, köpürene kadar çırpın.
Ardından suyu ekleyin. Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Kakaoyu da ekleyip kek hamurunu aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.
Pastanın kremasını hazırlayın. Kakaolu puding ile sütü katılaşana kadar çırpın.
Pudingi soğumaya bırakın.
Kremayı pişen kekin üzerine yayın ve muzları dizin.
Keki rulo şeklinde sarın ve soğuması için buzdolabında bekletin.
Pastanın sosunu hazırlayın. Bitter çikolataları benmari usulü buharda eritin. Üzerine kremayı ekleyin, iyice çırpın. Kıvam alması için soğumasını bekleyin.
Rulo pastanın üzerine sosu yayın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
oyun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150862
Gönderme Tarihi: 29.May.2020
502 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
2 orta boy muz
Kreması için:
1 yumurta sarısı
1 litre süt
1.5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 g tereyağı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Karamel sos
Hindistancevizi
Yumurta, toz şeker ve vanilyayı bir kaba alın. Köpük gibi oluncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt, kabartma tozu ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirip fırından alın. Yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde sararak 7-8 dakika bekletip ruloyu açın.
Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi bir tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Soğuyan keki yarım çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın. Muzları pastanızın bir kenarına yerleştirerek rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şekeri serpin ve karamel sos gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151943
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020
543 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
4 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı su
1,5 bardak un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Kreması için:
3 bardak süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
2 kaşık buğday nişastası
1 vanilya
2 muz
Üzeri için:
Pudra şekeri
İşe pandispanyayı hazırlayarak başlayın. Yumurta ve şekeri mikserle köpürtün. Suyu da ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün. Spatula yardımıyla üzerini düzelttikten sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.
Şimdi kremayı hazırlamaya koyulun. Muz ve vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye alın. Sürekli çırparak pişirin. Kıvam almaya başlayınca vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.
Pandispanya pişince 10 dakika kadar dinlendirin. Yağlı kağıtla beraber tepsiden alın. Üzerine ılıyan kremayı sürdükten sonra muzları bütün olarak ortasına koyun. Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak rulo şeklinde sarın.
Servis tabağınıza aldığınız pastanın üzerine pudra şekeri eleyin.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152345
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2020
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanyası için:
4 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı un
Krema için:
7 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı un
500 ml kaynar süt
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 paket toz krem şanti
1/4 su bardağı pudraşekeri
Arası için:
2 adet muz
Üzeri için:
Pudraşekeri
Frambuaz,
Frenk üzümü
Öncelikle ılınması için kremayı hazırlayın. Bunun için yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı derin bir tencerede, kısık ateşte çırpıcı ile çırpın. Un ekleyip karıştırın. Sütü yavaşça eklerken bir yandan da karıştırın. Daha sonra harlı ateşte kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve 10-15 dakika karıştırarak ılınmasını sağlayın. Tereyağını ekleyip karıştırarak yedirin ve buzdolabında yarım saat bekletin. Toz krem şanti ile pudraşekerini ilave edin ve mikserle çırpın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pandispanya için yumurtaları tozşekerle derin bir kapta mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. İçine un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzeme birbiriyle özleşene kadar çırpın ve yağlı kağıt serilmiş 25x35 cm ebadındaki fırın tepsisine düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken yağlı kağıdı alın. Temiz bir bezle rulo şeklinde sarın ve soğuyana kadar bekletin. Soğuyunca açın ve üzerine krema sürüp dilimlenmiş muz yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın. Pudraşekeri serpin ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
ismet ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94575
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
500 mililitre süt
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgusu için:
2-3 adet muz
Süslemek için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Pastanın kreması için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
Koyulaşana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynamaya başladığında ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ilave edin ve güzelce karıştırın.
Üzerini bir streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
Pandispanya için yumurtaları ve şekeri derin bir kasede beyazlaşana kadar çırpın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Dikdörtgen ya da kare bir tepsinin tabanına pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız pandispanya hamurunu tepsiye dökün ve üzerini düzleyin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin ve pandispanyanızı 12 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan keki ters çevirip soğuttuktan sonra hazırladığınız kremayla üzerini kaplayın.
İkiye böldüğünüz muzları (ya da tercih ettiğiniz başka bir meyveyi) pandispanyanın bir kenarına yerleştirin.
Keki içeri doğru sararak rulo haline getirin ve açılmaması için streç filmle sarın.
Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğiniz pastayı çıkarıp üzerine soğuk sütle hazırladığınız kremayı yayın.
Üzerini farklı meyvelerle ya da dilediğiniz bir şekilde süsleyip dilimlediğiniz pastayı sevdiklerinizle paylaşın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
kör talih
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc155052
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020
645 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülhan Kara
Pandispanya için:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Krema için:
2 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Ortası için:
2 adet muz
2 yemek kaşığı damla çikolata
Pandispanya için, yumurtaları toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
Süt, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltıp yavaş hareketlerle dikkatlice yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Ilınması için 5-6 dakika bekletin.
Krema için sütü bir tencereye alıp yumurta sarılarını, toz şeker, un ve nişasta ile çırpın.
Tencereyi orta ateşe koyup karışım krema halini alana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Pandispanyayı altındaki kağıtla birlikte rulo şeklinde sarıp açın.
Muzlu rulo pasta tarifi
Üzerine kremanın yarıdan çoğunu yayın.
Soyulmuş muzları bütün olarak yerleştirip damla çikolatayı serpiştirin.
Keki rulo yaparak sıkıca sararken, bir yandan da kağıttan ayırın.
Ruloyu düz bir zemine alıp iki ucundan ince birer dilim keserek düzleyin.
Kalan krema ile üstünü kaplayın.
Bir çatalla çizgiler yapıp ağaç kabuğu görünümü verin.
Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
Üzerini muz dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156626
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2021
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
5 yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir, bir buçuk parmak eksik un
1/2 su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
1 paket vanilin
1 Türk kahvesi fincanıyla süt
1 poşet krem şanti (toz halinde kremaya eklenecek)
Krema için tencereye aldığımız sütün üzerine yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ekler; iyice çırparız. Sonra ocağa alır, koyulaşana kadar pişiririz. Altını kapatınca vanilin ve tereyağını ekler, karıştırırız. Soğuyunca kremaya 1 Türk kahvesi fincanı sütü ve toz halindeki krem şantiyi ilave eder, kremayla iyice çırparız.Sonra fırını 170 dereceye ayarlar, hamuru için yumurtaların beyazı ve sarısını ayırırız. Beyazları azıcık tuzla traş köpüğü kıvamına gelene kadar, sarılarını da şekerle güzelce çırparız. Sonra sarıların üstüne beyazı kaşıkla yavaş yavaş ilave ederiz. Alttan üste doğru yavaşça karıştırmalıyız. En son un ve kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla yavaşça karıştırırız. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye hamuru her tarafa eşit olacak şekilde yayar, fırına süreriz.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162283
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet muz
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Krema için:
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1'er çorba kaşığı un ve nişasta
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için:
Çilek
Yumurta ve toz şekeri, toz şeker eriyene dek mikser yardımıyla çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı, yağlı kağıtla kaplanmış orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema için kakao, vanilya, toz şeker, un, nişasta ve sütü tencereye alın. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kekin üzerine kremanın yarısını sürün. Ortasına muz yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerini kalan krema ile kaplayıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimlenmiş çilek ile süsleyip servis yapın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168626
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya için:
150 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 adet muz
Üzeri için:
30 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
35x45 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Ruloyu açıp üzerine krem şantiyi yayın. Kenarına muzları koyun, pişirme kağıdını ayırıp tekrar rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Servisten önce pastanın üzerine sıkın ve antepfıstığı serpin.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163639
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağından bir yemek kaşığı kadar fazla un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Kreması:
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım paket vanilya
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Ayrıca:
1 adet muz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir kabın içine hamur için yapacağınız malzemeleri koyun.
Blendır yardımıyla iyice çırpın.
Vıcık bir hale gelen karışımı yağlı bir kağıt serdiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Ardından fırına verin. 170 derecelik fırında 15 - 20 dakika arası bekletip çıkartın.
O sırada muzu iyice ezin. Dilerseniz içine damla çikolata parçacıkları ilave edin.
Ardından başka bir kapta krema için olan malzemeleri koyun ve karıştırın.
Pürüzsüz hale gelen kıvam sonrası fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Arından kekin tam orta yerine muzu ezmesini koyun.
Ardından rulo gibi yavaş yavaş çevirin.
En son üzerine pudra şekeri dökün.
Dilimlere ayırıp servis edin.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170583
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 2 Çorba Kaşığı
Un 4 Çorba Kaşığı
Toz Şeker 2 Çay Bardağı
Toz Şeker 4 Çorba Kaşığı
Badem 1 Kahve Fincanı
Muz 2 Adet
Yumurta 2 Adet
Yumurta 4 Adet
Margarin 50 Gram
İnek Sütü 0.5 Litre
4 yumurta, 4 kaşık şeker mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpılır. 4 kaşık un ve 1 adet limon kabuğu rendesi yavaşça karıştırılır. Tepsiye serilen Cook pişirme kağıdının dört tarafı iki cm katlanarak kağıt tepsi oluşturulur. Bu kağıdın içine hazırlanan karışım dökülüp, yayılır. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Pasta hamuru sıcakken kağıtla birlikte gevşek bir rulo yapılır. Üzerine hafif nemli havlu serilir ve soğumaya bırakılır. 2 yumurta sarısı, 1/2 litre süt,2 çay bardağı şeker, 2 kaşık un muhallebi kıvamında pişirilir. 50 gr margarin karıştırılarak soğutulur. Yavaşça kağıdından ayırılan pasta kekinin içine kremanın yarısını sürülür. Kabuğu soyulan muzlar bütün olarak kekin uç kısmına konup pasta rulo yapılır. Servis tabağına alınan pastanın üzerine kalan krema sürülür. Üzerine kabuğu soyulmuş ve fileto haline getirilmiş badem serpilir.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178984
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
2 adet orta boy muz
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket şekerli vanilin
Geniş bir kap çıkartın ve içerisine yumurta ile şekeri ekleyip çırpmaya başlayın. Ardından un kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine hazırladığınız kek karışımını eşit şekilde güzelce yayın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Bu aşamada muzlu pastanızın kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kremaya eklemeniz gereken tüm malzemeleri bir tencereye dökün ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra kremanızı soğuması için bir kenara alın. Bu sırada fırından aldığınız kekinizi ilk sıcaklığı geçer geçmez pişirme kağıdıyla birlikte ya da bir bezin üzerine aktararak rulo şeklinde sarın ve sarılı şekilde soğumaya bırakın.
Kekiniz iyice soğuduğunda açın ve içerisine muzlarını yerleştirin. Bu aşamada soğumaya bıraktığınız kremasını da keke aktararak güzelce yayın ve yeniden rulo şeklinde sarın.
Sardığınız kekinizi buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dolaptan çıkartıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
|
|