|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170583
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 2 Çorba Kaşığı
Un 4 Çorba Kaşığı
Toz Şeker 2 Çay Bardağı
Toz Şeker 4 Çorba Kaşığı
Badem 1 Kahve Fincanı
Muz 2 Adet
Yumurta 2 Adet
Yumurta 4 Adet
Margarin 50 Gram
İnek Sütü 0.5 Litre
4 yumurta, 4 kaşık şeker mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpılır. 4 kaşık un ve 1 adet limon kabuğu rendesi yavaşça karıştırılır. Tepsiye serilen Cook pişirme kağıdının dört tarafı iki cm katlanarak kağıt tepsi oluşturulur. Bu kağıdın içine hazırlanan karışım dökülüp, yayılır. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Pasta hamuru sıcakken kağıtla birlikte gevşek bir rulo yapılır. Üzerine hafif nemli havlu serilir ve soğumaya bırakılır. 2 yumurta sarısı, 1/2 litre süt,2 çay bardağı şeker, 2 kaşık un muhallebi kıvamında pişirilir. 50 gr margarin karıştırılarak soğutulur. Yavaşça kağıdından ayırılan pasta kekinin içine kremanın yarısını sürülür. Kabuğu soyulan muzlar bütün olarak kekin uç kısmına konup pasta rulo yapılır. Servis tabağına alınan pastanın üzerine kalan krema sürülür. Üzerine kabuğu soyulmuş ve fileto haline getirilmiş badem serpilir.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162283
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet muz
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Krema için:
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1'er çorba kaşığı un ve nişasta
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için:
Çilek
Yumurta ve toz şekeri, toz şeker eriyene dek mikser yardımıyla çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı, yağlı kağıtla kaplanmış orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema için kakao, vanilya, toz şeker, un, nişasta ve sütü tencereye alın. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kekin üzerine kremanın yarısını sürün. Ortasına muz yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerini kalan krema ile kaplayıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimlenmiş çilek ile süsleyip servis yapın.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163639
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağından bir yemek kaşığı kadar fazla un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Kreması:
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım paket vanilya
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Ayrıca:
1 adet muz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir kabın içine hamur için yapacağınız malzemeleri koyun.
Blendır yardımıyla iyice çırpın.
Vıcık bir hale gelen karışımı yağlı bir kağıt serdiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Ardından fırına verin. 170 derecelik fırında 15 - 20 dakika arası bekletip çıkartın.
O sırada muzu iyice ezin. Dilerseniz içine damla çikolata parçacıkları ilave edin.
Ardından başka bir kapta krema için olan malzemeleri koyun ve karıştırın.
Pürüzsüz hale gelen kıvam sonrası fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Arından kekin tam orta yerine muzu ezmesini koyun.
Ardından rulo gibi yavaş yavaş çevirin.
En son üzerine pudra şekeri dökün.
Dilimlere ayırıp servis edin.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178984
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
2 adet orta boy muz
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket şekerli vanilin
Geniş bir kap çıkartın ve içerisine yumurta ile şekeri ekleyip çırpmaya başlayın. Ardından un kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine hazırladığınız kek karışımını eşit şekilde güzelce yayın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Bu aşamada muzlu pastanızın kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kremaya eklemeniz gereken tüm malzemeleri bir tencereye dökün ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra kremanızı soğuması için bir kenara alın. Bu sırada fırından aldığınız kekinizi ilk sıcaklığı geçer geçmez pişirme kağıdıyla birlikte ya da bir bezin üzerine aktararak rulo şeklinde sarın ve sarılı şekilde soğumaya bırakın.
Kekiniz iyice soğuduğunda açın ve içerisine muzlarını yerleştirin. Bu aşamada soğumaya bıraktığınız kremasını da keke aktararak güzelce yayın ve yeniden rulo şeklinde sarın.
Sardığınız kekinizi buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dolaptan çıkartıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
|
Muzlu Rulo Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177474
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
4 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şeker
Bir tutam tuz
Krema için:
2 adet olgun muz
2 su bardağı krema
1/2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şeker
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Dilimlenmiş muz veya çikolata rendesi (isteğe bağlı)
Fırını 180°C'ye (356°F) ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisini hazırlayın.
Yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilya ve tuzu ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dökün ve düzgünce yayın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin, üzeri hafifçe kızarana kadar kontrol edin.
Fırından çıkan keki bir temiz bez üzerine ters çevirip rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
Krema için, olgun muzları püre haline getirin. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. İsteğe bağlı olarak toz şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Soğuyan keki açın ve üzerine muzlu kremayı sürün.
Tekrar rulo şeklinde sarın ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
Dilimleyip servis yapmadan önce üzerini pudra şekeri ile süsleyebilir ve dilimlenmiş muz veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
|
|