Kısa URL: https://ml.md/lc42473
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2009
3,519 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 bardak un
2 komposto kaşığı kabartma tozu
2 kahve kaşığı tuz
1/2 bardak tereyağı
1 bardak toz şeker
2 yumurta
1 bardak ezilmiş olgun muz
2-3 adet muz
1/4 bardak kaymak
1 komposto kaşığı limon suyu
Üst ve içine: Krem şantiy
Tuz, kabartma tozu ve unu karıştırın. Tereyağla toz şekeri köpük köpük olana kadar çarpın. Yumurtaları şekerli yağa teker teker ilave ederken çarpmaya devam edin. Vanilyayı da katın. Ezilmiş muz ve sütü de karışıma ilave edin. Unu ve sütü azar azar malzemeye katarken karıştırmaya devam edin . İki adet orta boy yuvarlak kalıbı yağlayın. Malzemeyi kalıplara taksim edin. Orta sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Pasta pişince fırından alın. Biraz soğuyunca kalıplardan çıkarın. Bir parçayı büyük bir tabağa yerleştirin. Baharatlı pastada verdiğimiz krema tarifinden hazırlayın. Bu parçaların üstüne kremayı sürün. İnce ince kestiğiniz muz dilimlerini de yerleştirin. İkinci parçayı birincinin üstüne yerleştirin. Pastanın üstüne ve yanlarına enli bıçakla krem şantiy sürün. Pastanın üstünü de, sıkma torbasına koyacağınız krem şantiy ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc87719
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
3,253 defa indirildi / yazdırıldı
Melikgazi Belediyesi
5 Yumurta
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı dolusu un
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
100 gr margarin
1 paket krem şanti
1 paket vanilya kakao
1 tane muz
Şeker ve yumurta koyu kıvama gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ eklenerek un kabartma tozu vanilya ilave edilir fazla karıştırmadan yağlı tepsiye dökülür 170 derece fırında fazla kızartmadan pişirilir ortadan ikiye kesilir diğer tarafta süt, şeker, un, nişasta ile krema pişirilir soğuyunca margarin ve vanilya eklenir miksırla çırpılır tamamen soğuyunca krem şanti toz halinde dökülerek krema çırpılır.pastanın arasına ve üstüne sürülür muz ortadan dilimlenerek pastanın üstüne şekilli olarak yerleştirilir muzun üstüne kararmaması için limon suyu sürülür en üste kakao elenir buzdolabında 1 gün dinlendirilerek servis yapılır.