|
Narlı Bulgur Salatası |
|
galeta unu
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142910
Gönderme Tarihi: 22.May.2019
801 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı başak başı bulgur
3-4 salatalık turşusu
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal reyhan
1 büyük nar
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu için:
1 limon
1 tatlı kaşığı koruk ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Nar taneleri
Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ekleyip 15-20 dakika bekletin. Küp doğradığınız turşu ve soğan, ince kıydığınız yeşillikler, ayıkladığınız nar, ceviz içi ve şişen bulguru geniş bir kasede karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Narlı Bulgur Salatası |
|
gök türk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2018
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc131576
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış bulgur
3~4 salatalık turşusu
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal reyhan
1 büyük nar
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu için:
1 limon
1 tatlı kaşığı koruk ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Nar taneleri
Bir kapta buğdayı kaynar suyla beraber 15-20 dakika bekletin daha sonra geniş bir salata kâsesine haşlanmış buğdayı, turşuyu, soğanı, incecik kıyılan yeşillikleri, nar taneleri ve ceviz içlerini alın, iyice harmanlayın. Sos malzemelerini de başka bir kâsede karıştırdıktan sonra salatanın üzerine dökün ve karıştırın. Salatanın üzerini nar taneleriyle süsleyin.
|
Narlı Bulgur Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92351
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013
3,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
8-10 adet taze soğan
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
1 demet maydanoz
6-7 adet küçük boy salatalık
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 adet nar
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Bulguru soğuk suyla yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık bir saat bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekleyin (bulguru cam kapaklı bir tencereye koyarsanız suyu çekip çekmediğini kapağını açmadan anlayabilirsiniz). Soğanları temizleyip salata olacak şekilde doğrayın ve 2/3'ünü suyunu çeken bulgura ekleyin. Yağla birlikte 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kalan soğanları, ince kıyılmış maydanozu, küçük küçük doğradığınız salatalıkları, cevizi, ayıkladığınız nar tanelerini ekleyin. Ayrı bir kapta limon suyunu, zeytinyağını ve nar ekşisini, arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın. Salatanın üzerine karışımı gezdirin. Tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
|
|