Kısa URL: https://ml.md/lc131576
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
939 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı haşlanmış bulgur
3~4 salatalık turşusu
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal reyhan
1 büyük nar
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu için:
1 limon
1 tatlı kaşığı koruk ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Nar taneleri
Bir kapta buğdayı kaynar suyla beraber 15-20 dakika bekletin daha sonra geniş bir salata kâsesine haşlanmış buğdayı, turşuyu, soğanı, incecik kıyılan yeşillikleri, nar taneleri ve ceviz içlerini alın, iyice harmanlayın. Sos malzemelerini de başka bir kâsede karıştırdıktan sonra salatanın üzerine dökün ve karıştırın. Salatanın üzerini nar taneleriyle süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc142910
Gönderme Tarihi: 22.May.2019
792 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı başak başı bulgur
3-4 salatalık turşusu
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal reyhan
1 büyük nar
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu için:
1 limon
1 tatlı kaşığı koruk ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Nar taneleri
Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ekleyip 15-20 dakika bekletin. Küp doğradığınız turşu ve soğan, ince kıydığınız yeşillikler, ayıkladığınız nar, ceviz içi ve şişen bulguru geniş bir kasede karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.