|
|
NİŞASTALI PASTA KREMİ |
|
börek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2011
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65963
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt
200 gr. tozşeker (8 çorba kaşığı)
Vanilya
2 çorba kaşığı nişasta
1 büyük paket margarin
Biraz meyve şekerlemesi
Sütü bir tencereye koyup, içerisine şekeri koyarak kaynatınız.
Nişastayı çok az su veya sütle ezip, kaynayan şekerli süte koyup, karıştıra karıştıra un çorbasından daha koyu bir kıvama gelinceye kadar pişiriniz.
Ateşten alıp, yine arasıra karıştırarak soğutunuz.
Soğuyan kreme yağı, vanilyayı, ince kıyılmış meyve şekerlemesini koyup, kremle, yağ halloluncaya kadar karıştırınız.
Not: Bütün kremalara meyve şekerlemesi, arzu edilirse kıyılmış fındık, fıstık, badem vb. de konup, kullanılabilir.
|
NİŞASTALI PASTA KREMİ |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71680
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı mısır nişastası
10 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığ, oralet
4 su bardağı su
Bir tencereye nişastayı, oraleti ve şekeri koyunuz.
Bu karışıma suyu azar azar ilâve edip, ateş üzerinde muhallebi kıvamında pişiriniz.
Not: Bu kremayı çeşitli pastalarda kullanabilirsiniz.
|
|
NİŞASTALI PASTA KREMİ Tarifleri Tiramisu Tarifleri
|
|