|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2014 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180516
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
37 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı tavuk suyu (ya da normal su)
1 çay kaşığı tuz
Tavuk ve Nohut İçin:
500 gram tavuk göğsü veya but (haşlanmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. 15-20 dakika kadar bekletin, sonra nişastasından arınana kadar bol su ile iyice yıkayın.
Tavukları bir tencerede haşlayın. Haşladığınız tavukları didikleyin. Tavuk suyunu daha sonra pilavda kullanmak üzere ayırın.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, eritin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinçleri 4-5 dakika kadar kavurun.
Kavrulan pirince 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyin. (Tavuk suyu yoksa normal su kullanabilirsiniz.)
Tuz ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin, haşlanmış ve didiklenmiş tavukları ekleyin.
Tavukların üzerine haşlanmış nohutları ilave edin, karabiber ve tuz ekleyin. Tavukları ve nohutları birkaç dakika kavurun.
Demlenen pilavı geniş bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız tavuklu nohut karışımını yayın.
İsterseniz üzerine biraz daha karabiber serpebilirsiniz.
|
Tavuklu Nohutlu Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172512
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
300 g tavuk göğüs eti
500 g pirinç
500 ml su, pirinci ıslatmak için
2 ½ tatlı kaşığı tuz
80 g tereyağı veya sadeyağ
650 ml tavuk suyu, kaynar
200 g haşlanmış nohut
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk göğüs etlerini bir tencereye alın ve üzerine 1 litre su ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Tavuk etleri pişince suyun içinden çıkarın. Ilındıktan sonra didip bir kenarda bekletin. Suyunu da pilavda kullanmak üzere ayırın.
Pirinci bir kaba koyun, 500 ml su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tenceresinde yağı eritin, pirinci ilave edin ve kavurmaya başlayın.
Pirinçler saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 650 ml alıp pirinçlerin üzerine ilave edin.
Haşlanmış nohutları, ½ tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve pirinçler suyu tamamen çekinceye kadar, 18-20 dakika pişirip ocaktan alın.
Üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu kapatıp pilavı 15 dakika demlenmeye bırakın.
Pilav demlenince tavuk etlerini ilâve edip karıştırın ve bekletmeden servis edin.
Not: Esnaf lokantalarından gece vakti dolaşan seyyar pilavcılara kadar birçok yerde karşımıza çıkan bu çok sevilen lezzetin saraya uzanan bir geçmişi var. Fatih Sultan Mehmet döneminde Sadrazam Mahmut Paşa iftar yemeklerinde konuklarına nohutlu pilav ikram eder, sarı altın gibi parıldayan nohutların arasına gerçek altın nohut katarmış. Kaşığına altın nohut denk gelen bunu diş kirası olarak alıp götürürmüş.
|
Tavuk Etli ve Nohutlu Pirinç Pilavı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163699
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2022
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı tavuk suyu
2-3 damla limon suyu
Tuz
Tavuk etini elinizle veya bıçakla keserek küçük parçalar olacak şekilde hazırlayın. Pirinci bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağını ve zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin. Birkaç dakika orta ateşte karıştırarak pirinci kavurun. Nohudu ve tuzu ekleyip yavaş hareketlerle birkaç kez karıştırın. Tavuk suyu ve limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Pilavın pişmesine yakın tavuk etlerini pilavın üzerine serpin. Pilavın demlenmesi için tencerenin kapağını açın, üzerine kağıt mutfak havlusu veya bu işler için kullandığınız bir mutfak bezini yerleştirip üzerine tekrar tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bekletin. Pilavın üzerine dilerseniz karabiber serpip servis yapın.
|
Tavuk Etli ve Nohutlu Pirinç Pilavı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163565
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı tavuk suyu
2-3 damla limon suyu
Tuz
Tavuk etini elinizle veya bıçakla keserek küçük parçalar olacak şekilde hazırlayın. Pirinci bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağını ve zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin. Birkaç dakika orta ateşte karıştırarak pirinci kavurun. Nohudu ve tuzu ekleyip yavaş hareketlerle birkaç kez karıştırın. Tavuk suyu ve limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Pilavın pişmesine yakın tavuk etlerini pilavın üzerine serpin. Pilavın demlenmesi için tencerenin kapağını açın, üzerine kağıt mutfak havlusu veya bu işler için kullandığınız bir mutfak bezini yerleştirip üzerine tekrar tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bekletin. Pilavın üzerine dilerseniz karabiber serpip servis yapın.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
telsiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153087
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
1,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin. Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın. Eriyince pirinçleri ilave edin ve kavurmaya başlayın.
Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ilave edin.
Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyu tamamen çekince ocaktan alın.
Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde pilavınızı demlenmeye bırakın. Pilav demlenince güzelce karıştırın. Üzerine didiklenmiş tavuk ilave ederek servis edin.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
volta
Aşçı
Kayıt: 10.09.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc152988
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Diğer taraftan tavuk etini tencereye alıp üzerine tuz ve 3 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine sıvıyağ ve iki buçuk su bardağı tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci katın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatıp tabanına biraz tavuk eti koyun. Üzerine pilav ekleyip şekil alması için bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan tavuk ve pilavı da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
ifşa
Aşçı
Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc147307
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
646 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Diğer taraftan tavuk etini tencereye alıp üzerine tuz ve 3 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine zeytinyağı ve iki buçuk su bardağı tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci katın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatıp tabanına biraz tavuk eti koyun. Üzerine pilav ekleyip şekil alması için bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan tavuk ve pilavı da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.
|
Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı |
|
güneş adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133758
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018
1,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet but veya göğüs
Tuz
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Tavukları suda haşlayalım. Haşlanan tavukları didikleyelim. Daha sonra ıslanan pirinçleri yıkayıp süzülmesini bekleyelim ardından yağı tencereye alıp pirinci ilave edip güzelce kavuralım. Unutmayalım pilavımızı ne kadar kavurur sak o kadar güzel olur, kavrulan pirince haşlanmış nohutları da ilave edip tuzunu da ekleyelim ve tavuk suyunuda ekleyerek tenceremizin kapağını kapatılıp kısık ateşte pişirelim. pilavımızın suyu çekmeye yakın didiklediğimiz tavukları üzerlerine dökelim pişen pilavı sonra ateşten alıp tencereyi saralım örtüye ve en az 10 dakika kadar dinlendirelim.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
zehirli sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Polatlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc118987
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2016
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
Merve Hazinedaroğlu
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
3 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı nohut
Tavuğu yıkayıp su dolu tencereye koyun. İçine karabiber ve tuz ekleyip haşlanmaya bırakın. Haşlandıktan sonra tavuk etlerini küçük parçalara ayırın. Pirinci iyice yıkayıp ılık suda 15 dakika bekletin. Pirinçler beklerken tencereye sıvı yağı koyun ve pirinçleri koyup kavurmaya başlayın. Pirinçlerin rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyin. Tuz ve nohut da ekledikten sonra pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerine tavukları koymayı unutmayın.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89769
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğüs eti
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Sıvı yağ, tuz,
Tavuk suyu
Tavuk etini tencereye alıp üzerine su dökün, bütün soğanı ve pişinceye kadar haşlayın. Daha sonra tavuk etlerini içinden alıp küçük parçalara ayırın. Suyunu da pilav pişerken kullanmak için süzüp bekletin. Pilavı yapmak için tereyağını eritip üzerine yıkanmış pirinçleri kavurun. Haşlanmış nohutları da ekleyip tavuk suyunu da içine dökün, pilavı 15-20 dakika kadar pişirin. Pişmiş ve didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
banuçiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87215
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
1,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış tavuk eti
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
Pilav yapacağınız tencerede erittiğiniz tereyağında pirinci 5 dakika kavurun. Haşlanmış nohudu, karabiberi ve tuzu ilave edin. 2,5 su bardağı su koyup 20 dakika kısık ateşte pişirin. Haşlanmış tavuk etini küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. Demlenmesi için beş dakika bekleyin. Sıcak sıcak sofraya getirin.
|
Nohutlu Tavuklu Pilav |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46528
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010
2,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak pirinç
1 adet tavuk
1 bardak nohut
4 adet havuç
2 adet soğan
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohudu ayrı ayrı haşlayınız. Tavuğun etleri küçük küçük parçalara ayrılır ve bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişiriniz. Bir tencereye sırayla et, üstüne nohut, üstüne haşlanmış rende havuç, onun üstüne de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyunuz. Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu döküp, en üste de iki kaşık tereyağı koyunuz, tencerenin kapağı kapanır, pilav pişene kadar ateşte bırakınız. Tabaklara alıp servis yapınız.
|
|