Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mantarlı Pilav Tarifleri > Nohutlu Tavuklu Pilav (9 adet - 161,565 defa bakıldı)

Nohutlu Tavuklu Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nohutlu Tavuklu Pilav

zehirli sarmaşık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Polatlı
Kısa URL: https://ml.md/lc118987
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2016
1,934 defa indirildi / yazdırıldı




Merve Hazinedaroğlu

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
3 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı nohut

Tavuğu yıkayıp su dolu tencereye koyun. İçine karabiber ve tuz ekleyip haşlanmaya bırakın. Haşlandıktan sonra tavuk etlerini küçük parçalara ayırın. Pirinci iyice yıkayıp ılık suda 15 dakika bekletin. Pirinçler beklerken tencereye sıvı yağı koyun ve pirinçleri koyup kavurmaya başlayın. Pirinçlerin rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyin. Tuz ve nohut da ekledikten sonra pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerine tavukları koymayı unutmayın.



Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı

güneş adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc133758
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018
1,636 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet but veya göğüs
Tuz

Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Tavukları suda haşlayalım. Haşlanan tavukları didikleyelim. Daha sonra ıslanan pirinçleri yıkayıp süzülmesini bekleyelim ardından yağı tencereye alıp pirinci ilave edip güzelce kavuralım. Unutmayalım pilavımızı ne kadar kavurur sak o kadar güzel olur, kavrulan pirince haşlanmış nohutları da ilave edip tuzunu da ekleyelim ve tavuk suyunuda ekleyerek tenceremizin kapağını kapatılıp kısık ateşte pişirelim. pilavımızın suyu çekmeye yakın didiklediğimiz tavukları üzerlerine dökelim pişen pilavı sonra ateşten alıp tencereyi saralım örtüye ve en az 10 dakika kadar dinlendirelim.



Nohutlu Tavuklu Pilav

ifşa
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 19
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc147307
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
646 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Diğer taraftan tavuk etini tencereye alıp üzerine tuz ve 3 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine zeytinyağı ve iki buçuk su bardağı tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci katın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatıp tabanına biraz tavuk eti koyun. Üzerine pilav ekleyip şekil alması için bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan tavuk ve pilavı da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.



Nohutlu Tavuklu Pilav

volta
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.09.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc152988
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020
454 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı baldo pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Diğer taraftan tavuk etini tencereye alıp üzerine tuz ve 3 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine sıvıyağ ve iki buçuk su bardağı tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci katın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatıp tabanına biraz tavuk eti koyun. Üzerine pilav ekleyip şekil alması için bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan tavuk ve pilavı da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.



Nohutlu Tavuklu Pilav

telsiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc153087
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
1,212 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin. Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın. Eriyince pirinçleri ilave edin ve kavurmaya başlayın.
Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ilave edin.
Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyu tamamen çekince ocaktan alın.
Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde pilavınızı demlenmeye bırakın. Pilav demlenince güzelce karıştırın. Üzerine didiklenmiş tavuk ilave ederek servis edin.



Tavuk Etli ve Nohutlu Pirinç Pilavı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163565
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022
404 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı baldo pirinç
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı tavuk suyu
2-3 damla limon suyu
Tuz

Tavuk etini elinizle veya bıçakla keserek küçük parçalar olacak şekilde hazırlayın. Pirinci bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağını ve zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin. Birkaç dakika orta ateşte karıştırarak pirinci kavurun. Nohudu ve tuzu ekleyip yavaş hareketlerle birkaç kez karıştırın. Tavuk suyu ve limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Pilavın pişmesine yakın tavuk etlerini pilavın üzerine serpin. Pilavın demlenmesi için tencerenin kapağını açın, üzerine kağıt mutfak havlusu veya bu işler için kullandığınız bir mutfak bezini yerleştirip üzerine tekrar tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bekletin. Pilavın üzerine dilerseniz karabiber serpip servis yapın.



Tavuk Etli ve Nohutlu Pirinç Pilavı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163699
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı baldo pirinç
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı tavuk suyu
2-3 damla limon suyu
Tuz

Tavuk etini elinizle veya bıçakla keserek küçük parçalar olacak şekilde hazırlayın. Pirinci bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağını ve zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin. Birkaç dakika orta ateşte karıştırarak pirinci kavurun. Nohudu ve tuzu ekleyip yavaş hareketlerle birkaç kez karıştırın. Tavuk suyu ve limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Pilavın pişmesine yakın tavuk etlerini pilavın üzerine serpin. Pilavın demlenmesi için tencerenin kapağını açın, üzerine kağıt mutfak havlusu veya bu işler için kullandığınız bir mutfak bezini yerleştirip üzerine tekrar tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bekletin. Pilavın üzerine dilerseniz karabiber serpip servis yapın.



Tavuklu Nohutlu Pilav

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172512
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
322 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

300 g tavuk göğüs eti
500 g pirinç
500 ml su, pirinci ıslatmak için
2 ½ tatlı kaşığı tuz
80 g tereyağı veya sadeyağ
650 ml tavuk suyu, kaynar
200 g haşlanmış nohut
1 çay kaşığı karabiber

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye alın ve üzerine 1 litre su ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Tavuk etleri pişince suyun içinden çıkarın. Ilındıktan sonra didip bir kenarda bekletin. Suyunu da pilavda kullanmak üzere ayırın.
Pirinci bir kaba koyun, 500 ml su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tenceresinde yağı eritin, pirinci ilave edin ve kavurmaya başlayın.
Pirinçler saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 650 ml alıp pirinçlerin üzerine ilave edin.
Haşlanmış nohutları, ½ tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve pirinçler suyu tamamen çekinceye kadar, 18-20 dakika pişirip ocaktan alın.
Üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu kapatıp pilavı 15 dakika demlenmeye bırakın.
Pilav demlenince tavuk etlerini ilâve edip karıştırın ve bekletmeden servis edin.

Not: Esnaf lokantalarından gece vakti dolaşan seyyar pilavcılara kadar birçok yerde karşımıza çıkan bu çok sevilen lezzetin saraya uzanan bir geçmişi var. Fatih Sultan Mehmet döneminde Sadrazam Mahmut Paşa iftar yemeklerinde konuklarına nohutlu pilav ikram eder, sarı altın gibi parıldayan nohutların arasına gerçek altın nohut katarmış. Kaşığına altın nohut denk gelen bunu diş kirası olarak alıp götürürmüş.



Nohutlu Tavuklu Pilav

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2004
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180516
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
37 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı tavuk suyu (ya da normal su)
1 çay kaşığı tuz
Tavuk ve Nohut İçin:
500 gram tavuk göğsü veya but (haşlanmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. 15-20 dakika kadar bekletin, sonra nişastasından arınana kadar bol su ile iyice yıkayın.
Tavukları bir tencerede haşlayın. Haşladığınız tavukları didikleyin. Tavuk suyunu daha sonra pilavda kullanmak üzere ayırın.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, eritin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinçleri 4-5 dakika kadar kavurun.
Kavrulan pirince 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyin. (Tavuk suyu yoksa normal su kullanabilirsiniz.)
Tuz ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin, haşlanmış ve didiklenmiş tavukları ekleyin.
Tavukların üzerine haşlanmış nohutları ilave edin, karabiber ve tuz ekleyin. Tavukları ve nohutları birkaç dakika kavurun.
Demlenen pilavı geniş bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız tavuklu nohut karışımını yayın.
İsterseniz üzerine biraz daha karabiber serpebilirsiniz.







Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifleri Mantarlı Pilav Tarifleri



(9 adet Nohutlu Tavuklu Pilav 161,565 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort