Pirinçler sıcak su ilave edilip pişinceye kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta un yumurtayoğurt çırpılır ne çok sıvı nede çok katı olacak şekilde pirinçler piştikten sonra karışıma ilave edilir. Topaklanmaması için yavaş yavaş koyalım ve karıştırarak kaynamasını bekleyelim en sonda eğer tercih edersek nohutları ilave edelim ve tereyağında nane ve pulbiberi kızdırıp kaynayan çorbamıza dökelim. 1 tasım kaynatıp kapatalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc125237
Gönderme Tarihi: 11.May.2017
851 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt tavuk tavuk suyu
1/2 bardak haşlanmış nohut
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10 gr sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tavuk suyunun içine nohutları ilave edin ve 10 dakika sonra arpa şehriye ekleyin.
Ayrı bir kapta 6-7 dakika kavurduğunuz un ve yağı çorba karışımına katın.
Süt, yoğurt ve yumurta sarısını da bir süzgeçten geçirerek çorbaya ilave edin.
Hemen ateşten indirin ve tuzla naneyi de karıştırarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc80069
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
3,758 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohutları da çorbanın içine ekleyip birlikte 5 dakika daha kaynatın. Çorba pişince içine nane, kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak ilave edilerek de servis yapılabilir. Haşlanmış buğday da çok yakışacaktır. Karıştırıp sıcak ya da soğuk ikramedin.