Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Nugatlı Pasta (2 adet - 66,225 defa bakıldı)

Nugatlı Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nugatlı Pasta

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc4494
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
1,998 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
250 gr. un
150 gr. tereyağı
2 yumurta
tuz
1 bardak ayçiçek yagi
1 bardak süt
limon kabugu
1 paket tatli maya
Kremasi Için:
6 yumurta sarisi
100 gr. seker
20 gr. süt
vanilya
50 gr. badem
1 yemek kasigi bal
300 gr. tereyağı
100 gr. nugat
100 gr. çikolata

YAPILIŞI
Krema için önce sütü sekerle birlikte kaynatin. Bademleri ve vanilyayi ekleyip 3 dakika pisirin. Ilindiktan sonra devamli karistirarak yumurtalari ekleyin. Tekrar atese alin, ancak kaynatmayin. Sogudumasi için birakin ve yumusamis tereyağıni ilave edin. Biraz daha soguyunca dövülmüs nugatlari ve parça çikolatalari ekleyin. Hamuru hazirlamak için yumurtalari seker, limon kabugu ve bir tutam tuz ile çirpin. Sütü ve sivi yagi ekleyin. Bir baska kapta un ve mayayi elekten geçirin ve karisima ilave edin. Iyice homojen bir hal aldiginda yaglanmis bir kaliba dökün ve 200 dereceye ayarlanmis firinda yaklasik yarim saat pisirin. Pastayi keserek üç kat elde edin. Katlar arasina kremayi sürün. Üzerine pudra sekeri serpin.


Nugalı Pasta

beslenme saati
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2016
Mesajlar: 30
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc136569
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018
700 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. margarin
250gr seker
1 paket vanilya
Tuz
5 adet yumurta
350 gr un
1/3 nisasta olabilir
1 paket kabartma tozu
125 ml süt
5 yemek kasigi kakao
250 ml kiraz suyu
3 yemek kasigı toz seker
500 ml süt
Krema icin:
Giotto cikolata
3 yemek kasig hindiztan cevizi
2 x Nogali Crem Dr. Ötker
Dr. Oetker Paradies Creme

Margarin ve seker mikserle önce karistirilir, teker teker yumurtalar eklenir.
Un, kabartma tozu ve vanilya, kakao beraberce margarinin icerisine elenir.
Süt ilave edilir ve devam karistirilir. Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.
Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir.
Diyer taraftan Paradies creme (icinde 2 tane var) soguk sütle mikser yardimi ile 3 dakika karistirilir.
Pasta soguduktan sonra 4 kata bölünür, biri diyerlerinden ince olcak. Her katin arasina noga crema sürülecek esit miktarda.
Ince dilim kenarda bekletilir. Ücüncü katin üstünü ve etrafida cremayla kaplanacak. Kenarlarina hindistancevizi serpilir.
Baska bir kapta jöle tozu ve 3 yemek kasigi toz sekerle karistirilip kiraz suyuna eklenir ve kaynatilir.
Koyulasinca cok az dinlendirilir ve ince dilimin üzerine esit miktarda dökülür ve sogumaya birakilir. Soguduktan sonra dilimlere bölünür. Pastanin üzerine yuvarlak giottolar (cikolatalar) konur.
Bir cikolatanin üstüne dilimin bir tanesi yerlestirilir. Ayni islem bitinceye kadar uygulanir. Buzdolapta dinlendikten sonra servis yapilir.






Nugatlı Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Nugatlı Pasta 66,225 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort