Kısa URL: https://ml.md/lc28481
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
Nane
Katıyağ
Tuz
Kırmızıbiber
Su
Tuz
Kimyon
Un, tuz ve su ile elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun ve bundan küçük toplar yapın. 6 su bardağı suyu kaynatıp topları ilave edin ve un kokusu gidene kadar pişirin. Çorba ılınınca, nane ile çırpılmış yoğurdu ilave edin. Birtaşım kaynatın, yağı kırmızıbiberle birlikte kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc85842
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2013
1,906 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
2 çorba kaşığı su (oğmaç için)
1 su sardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
Tereyağı
Nane
Unu kaynar su ile ıslatıp ovalıyoruz. (Ovalamak için çok su kullanmayın) ovaladığımız unu yeteri kadar kaynayan suyun içine atıp karıştırarak pişiriyoruz, 10 dakika sonra kapatıp üzerine 1 kase yoğurt çırpıp karıştırıyoruz. Tereyağı eritip üzerine nane koyularak servis edilir.