|
Oraletli Pasta Kremi |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6491
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
3,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kaşık oralet
4 kaşık mısır özü nişastası
4 çorba kaşığı şeker
8 su bardağı su
Şeker, nişasta ve oreleti tencereye koyun. Suyu ekleyip karıştırın ve ateşe koyun. Karıştırarak koyu kıvama gelene kadar pişirin. Hangi oraleti kullandıysanız kabuğunu içine rendeleyin.(portakal,limon gibi) Bu kremi hangi oraleti kulanmışsanız o pastalarda kullanın (portakallı pasta, limonlu pasta v.s)
|
Oraletli Pasta Kremi |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23793
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 çorba kaşığı şeker
3 kaşık omlet
4 su bardağı su
4 kaşık mısır nişastası
Şeker, nişasta ve oraleti bir tencereye koyunuz. Bu karışıma azar azar suyu ilave ederek nişasta ve oraletı eziniz. Karışımı ateşe koyarak un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuyunca istediğiniz pastalarda kullanınız.
|
Oraletli Pasta Kremi |
|
muhsin76
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65941
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı mısırözü nişastası
3 çorba kaşığı oralet
10 su bardağı su
Şeker, nişasta ve oraleti bir tencereye koyunuz.
Bu karışıma azar azar suyu ilâve ederek, nişasta ve oraleti eziniz.
Karışımı ateşe koyarak un çorbası kıvamından daha koyuca bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişiriniz.
Kıvamı gelince ateşten alıp, arasıra karıştırarak soğutunuz.
Soğuyunca istediğiniz pastalarda kullanınız.
Not: Bu kremayı özellikle portakallı pastalarda kullanmak daha doğrudur.
|
|