Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > Örgülü Tatlı (4 adet - 206,622 defa bakıldı)

Örgülü Tatlı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Örgü Tatlı

seb-i yelda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2013
Mesajlar: 40
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc128501
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017
1,263 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
3.5 su bardağı un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval açın kenarlarına 4-5 kesik yapın. Ortasına ceviz ekleyin ve kesilmiş parçaların alt kısmından başlayarak parçaları örün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.



Örgülü Tatlı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc112105
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2015
1,494 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr sana margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
Alabildiği kadar un

İlk önce şerbeti hazırlayalım 5 su bardağı şekeri, 5 su bardağı su ve limon suyunu kaynatın. Şerbet olunca soğumaya bırakın.
Tatlı hamuru için yoğurma kabına 100 gr eritilmiş margarin, sıvı yağ ve suyu alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir sekil verelim. Ortasına fındığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim. Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım.Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim.200 derece fırında kızarana dek pişirelim.Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.



Örgülü Tatlı

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7718
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
9,196 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

Yarım su bardağı erimiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100 gram iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu.

Hamur kabına, eritip ılıttığımız tereyağını, sıvıyağı, ılık sütü ve kabartma tozunu koyarak çırpalım. Unu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips hale getirelim. Hamurun ortasına uzunca iri dövülmüş ceviz koyup, kenarlarına bıçak yardımıyla üçer, dörder kesik açalım, Hamur kanatlarını birbirinin üzerine çapraz şekilde birleştirerek kapatıp 190 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişire-lim. Tatlıları fırından alınca, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbetin yapılısı: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alıp iyice soğutalım.


Örgülü Tatlı

Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
Kısa URL: https://ml.md/lc4021
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
2,705 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Erimis Margarin
1 Su Bardagi Ilik Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildigince Un
1 Çay Bardagi Findik (ceviz de kullanilabilir)
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon

YAPILIŞI
Hamur yogurma kabina yag ve suyu (veya portakal suyunu) alalim. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yogurmaya baslayalim. Pogaça hamuru kivamina gelene dek un ilave edelim.
Hamurumuz ne çok kati ne de yagini kusacak kadar yumusak olsun.
Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar kopartalim. Elimizle önce yuvarlayip sonra yassiltarak elips bir sekil verelim. Ortasina findigi elimizle bölerek bir sira halinde dizelim. Findigin kenarlarinda kalan hamurun her iki tarafina da biçak ile 3 kesik yapalim.
Meydana gelen karsilikli kanatlari birbirinin üzerine çapraz sekilde getirerek cevizlerin üzerinde birlestirelim.
Bütün karsilikli kenarlari birlestirerek tatlimizin örgülü bir sekil almasini saglayalim. Firin tepsisine tatlilarimizi dizelim. 200 derece firinda altli üstlü kizarana dek pisirelim. Firindan aldigimizda önceden hazirlayip soguttugumuz serbeti üzerine gezdirelim. Serbetini emdiginde servis tabagina dizelim.


ML® Örme Tatlı için tıklayın






Örgülü Tatlı Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(4 adet Örgülü Tatlı 206,622 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort