|
Özbek Pilavı |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc844
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
3,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 su bardağı konserve bezelye
1 demet maydanoz
Kekik
Karabiber
Tuz
Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye margarini koyup kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar arasıra karıştırarak kavurun. Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.
Son olarak bezelyeleri, bir buçuk su bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin. Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın. Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.
|
ÖZBEK PİLAVI |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9641
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
2 bardak pilavlık pirinç
150 gr. SANA
3 su bardağı su veya et suyu Tuz
ETİN MALZEMESİ:
250 gr. kuzu eti
100 gr. SANA
1 büyük soğan
1 büyük havuç
1/2 baş kereviz
2 domates
1 demet maydanoz
1+1/2 bardak su
1/2 bardak iç bezelye
1 er çay kaşığı kekik Tuz, karabiber
Pilavı pişirin ve demlemeye bırakın. Bir tencereye 100 gr. SANA'yı koyun. Soğanı ufak ufak doğrayıp SANA'yâ ilave edin ve 5 dakika orta ateşte kavurun. Buna küçük kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Sonra kare kesilmiş havuç, kereviz ve domatesleri ilave edin. İnce doğranmış maydanozun yarısını, kekiği koyup karıştırın. Suyunu ilave edin, kapağını kapayıp hafif ateşte pişirin. Pişmesine 15-20 dakika kala bezelyesini ilave edin. Pişince altını söndürün ve sıcak tutun. Pilavı servis tabağına tepeleme yerleştirin (arzu ederseniz dilimli bir kalıba yerleştirin ve servis tabağına alt üst edin) üzerine etli sebzeleri dökün, maydanozları serpeleyin ve sıcak servis yapın.
|
Özbek pilavı |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22454
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
2 adet havuç
100-150 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
Tuz
Tane karabiber
Bir tencereye etler konulup üzerine de biraz yağ ilave edilerek kendi suyu içerisinde hafifçe kavrulur Daha sonra yemeklik doğranan soğanlar ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Son olarak küpler halinde doğranan havuçlar da ilave edilir 1-2 dakika kavrulduktan sonra üzerine su ilave edderek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler yumuşayınca suyu süzülüp et ve havuç karışım tencerenin dibinde bırakılır. Üzerine pirinç konulup ayrılan et suyu tekrar ilave edilerek pilav kısık ateşte pişirilir. Pişen pilav pir tabağa ters çevrilip servis yapılır.
|
Özbek Pilavı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7521
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006
3,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç,
3 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kuşbaşı et (koyun eti tercih edilir),
3 adet orta boy havuç,
2 adet orta boy kuru soğan,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı yenibahar,
yarım limonun suyu
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Limonlu, ılık ve tuzlu suda pirincimizi yarım saat bekletelim. Bu arada etlerimizi tencereye koyup, üzeri iki parmak aşacak kadar su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Etin suyunu süzgeçten geçirip, su ilave ederek 3 bardağa tamamlayalım. Tencereye tereyağını koyup, soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş havucu ve etleri 3-4 dakika daha karıştırarak kavuralım. Sıcak et suyunu ekleyerek tuzunu katalım. Pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkayıp, süzüp ekleyelim. Pilavımızı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirip ocaktan indirelim. Baharatlarını ilave edip karıştırdıktan sonra 20 dakika kadar demlenmesini bekleyip servise sunalım.
|
ÖZBEK PILAVI |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2752
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
300 gr koyun eti (kemiksiz)
4 su bardağı su
2 1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy soğan
2 orta boy havuç
6 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı kara biber
1/2 tatlı kaşığı yenibabar
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Eti 1.5 santimetreküp irilikte doğrayın, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. Su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eti kevgirle suyun içinden alın. Soğanı soyun, yıkayın, iri iri doğrayın, havucu yıkayın ve kazıyın kazıdıktan sonra da iri iri rendeleyin. Soğan ve havucu yağla birlikte tencereye koyup kapağı kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşatın. Eti, soğan-havuç karışımına ekleyin ve bir kaç kez çevirip tencerenin dibine yayın. Pirinci yıkayın, süzüzün ve etin üzerine koyun. Etin pişme suyuna, sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayıp tuzu koyun. Kaynama derecesine getirin, tencereye ekleyin, önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Baharatı serpin, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin.
|
Özbek Pİlavı |
|
Çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc24885
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008
3,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram baldo pirinç
150 gram tereyağ
500 gram az yağlı kuzu eti
Biraz kuyruk yağı
500 gram havuç
Nane
Tuz
Pirinci ayıklayın. Tuzlu ılık suda ıslatın. 1 saat sonra süzdürün ve yağda kavurun. Ne kadar pirinçse o kadar su koyun. (Su kaynar olsun.)
Hafif ateşte pişirin. 20 dakikada pişer. Başka bir tencerede etleri ufak ufak doğrayıp kavurun. Havuçları da ufak ufak doğrayıp ete ekleyin. Az da kuyruk yağı koyup kendi suyuyla pişirin. Tuzunu da koyun.
Süzgece koyup süzdürün ve pilavın içine karıştırın. Naneyi de ekleyin. Yanına ayranla servis yapın.
|
ÖZBEK PİLAVI |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2754
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
100 gr. margarin
1 adet küçük boy havuç
1 fincan kuş üzümü
2 fincan şam fıstığı
3 bardak su veya et suyu
Yarım demet dereotu
Yıkanmış pirinci, margarinle 3 dakika kadar karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta fıstıkları az margarinle iyice pembeleştirin. Şam fıstığı yoksa dolma fıstığı da kullanabilirsiniz. Kavrulan pirince fıstıkları, rendelenmiş havucu, kuş üzümünü, kaynar su veya et suyunu ve tuzunu ilave ederek, önce harlı, 2 dakika sonra kısılmış ateşte, pirinç suyu çekinceye kadar pişirin. Arzu ederseniz, üzerine az miktarda tarçın da serpebilirsiniz. Servis yaparken kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.
|
ÖZBEK PİLAVI |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27310
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
3,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı et suyu
12 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1200 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
HAZİRLANİŞI
Pirinci tuzlu ılık suda 30 dakika bekletelim. Yıkayıp süzelim.
Tencereye eti koyalım, üzerini üç parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlayalım. Pişen etleri süzgeçten geçirerek suyunu ayıralım.
Tencereye yağı koyalım. Küp doğranmış soğan ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş havuç ve etleri de ekleyelim. Bir süre daha sote edelim. Pirinç, sıcak et suyu, tuz ve tüm baharatlar katılarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Süslenerek servis yapılır.
|
Özbek Pilavı |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9288
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kuzu kol (6 parça halinde)
1/2 kg. pilavlık pirinç
4 havuç
50 gr. fıstık
50 gr. üzüm
4 soğan
250 gr. margarin
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Bir tencerede margarini eritin, üzerine soğanları küçük küçük doğrayın. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun, salçayı ekleyin. Bu karışımın içine fıstık, üzüm, doğradığınız havucu ve kuşbaşı koyun etini ekleyin. Pişmesine yakın pirinci katın. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekmesini bekleyin. Bu arada karıştırmayın. Suyunu çektikten sonra sıcak servis yapın.
|
ÖZBEK PILAVI |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2753
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr pirinç
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.
|
Özbek Pilavı |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17606
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2007
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme 8 kişilik
3 su bardağı pirinç
1 kg dana kuşbaşı
6 su bardağı sıcak su
2 soğan,
4 havuç
1.5 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Pirinci birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanları küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyip 5-6 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırarak orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp üzerine kağıt havlu kapatın ve demlenmeye bırakın. O Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve 2 kaşık sıvıyağ ilave edip kavurun. Havuçları rendeleyin. 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp havuçları kavurun. Ete ilave edip karıştırın. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine havuçlu kavrulmuş eti ekleyip sıcak olarak servis yapın.
|
ÖZBEK PİLAVI |
|
bahtışen
Aşçı
Kayıt: 06.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc23663
Gönderme Tarihi: 06.May.2008
3,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 bardak pilavlık pirine
5 bardak su veya et suyu
3 kaşık tereyağı
tuz
Etin malzemesi:
250gr kuzu eti
2 havuç
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
1 soğan
2 domates
1 bardak iç bezelye
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp, bir kaba koyun. Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin. Suyunu süzdürüp soğuk suda yıkayıp süzgeçte pirincin suyunu süzdürün. Tencereye tereyağını koyup, eridikten sonra pirinci ilave edin. Bir iki karıştırdıktan sonra tuz ve suyunu ilave edip kapağını kapatın. 4-5 dakika harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte pirinci suyunu çektirin.
Ayrı bir tencereye bir çorba kaşığı tereyağı ve ufak doğranmış soğanları koyup orta ateşte kavurun. Buna kuşbaşı doğranmış etleri koyup ilave edip bir miktar kavuran. Daha sonra kare kesilmiş havuçları domates, kekik ve tuzu ilave edip 1.5 bardak su ilave edip kapağını kapatıp hafif ateşte pişirin. Pişmesine 15-20 dakika kala bezelyeyi ilave edin. Doğranmış maydanozları ve karabiber ilave edip ateşten alın. Bu eti karışımı suyunu çekmeye yakın olan pilavın üstüne yerleştirip 5 dakika kısık ateşte demlendirin.
|
Özbek Pilavı |
|
tomurcuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27482
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008
3,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı baldo pirinç
500 gr. havuç
1 kilo parça koyun eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz ve kimyon
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
3 su bardağı su
Sıvıyağı kızdırın. İçine doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin. Eti suyunu çekinceye kadar kavurun. Kibrit çöpü uzunluğunda kestiğiniz havuçları ilave edin. Havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerini örtecek kadar su koyun ve etler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir tencereye 3 çorba kaşığı margarini koyun. Bir saat öncesinden ıslatılmış pirinci tencereye alın. 5 su bardağı su ve tuz ilave edip, kimyon serpin. Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatarak 20 dk. demlendirin. Eti pilava ilave ederek servis yapın.
|
Özbek Pilavı |
|
şivan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130466
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
1,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet havuç
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Dibine azıcık sıvı yağ döktüğünüz ve kızdırdığınız tencereye küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
Soğanları birkaç dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyin ve 10 dakika boyunca iyice kavurun.
Kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve etle birlikte birkaç dakika kavurun. 04 Tencereye su, tuz ve karabiber ekleyerek eti ve sebzeleri yarım saat boyunca haşlanmaya bırakın.
Soğuk suyla yıkadığınız pirinçleri kaynamakta olan tencereye ekleyin.
Üzerine pirinçleri 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Su pirinçlerle aynı hizaya gelinceye kadar ağzı açık şekilde kaynatın, aynı hizaye geldikten sonra tencerenin kapağını kapatın, altını kısın ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
|
Özbek Pilavı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157308
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 adet orta boyhavuç (rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
|
Özbek Pilavı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180722
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı pirinç
4 adet havuç (jülyen doğranmış)
2 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
5-6 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
4 su bardağı su
Büyük bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Bu aşamada kimyon, kişniş tohumu, zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin. Pirinçlerin üzerine 4 su bardağı suyunu ekleyin.
Bu sırada tüm malzemeleri karıştırın ve pirinçlerin üzerine kabuklarıyla birlikte sarımsakları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz.
|
|