|
Özbek Pilavı |
|
tomurcuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27482
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008
3,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı baldo pirinç
500 gr. havuç
1 kilo parça koyun eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz ve kimyon
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
3 su bardağı su
Sıvıyağı kızdırın. İçine doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin. Eti suyunu çekinceye kadar kavurun. Kibrit çöpü uzunluğunda kestiğiniz havuçları ilave edin. Havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerini örtecek kadar su koyun ve etler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir tencereye 3 çorba kaşığı margarini koyun. Bir saat öncesinden ıslatılmış pirinci tencereye alın. 5 su bardağı su ve tuz ilave edip, kimyon serpin. Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatarak 20 dk. demlendirin. Eti pilava ilave ederek servis yapın.
|
Özbek Pilavı |
|
şivan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130466
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
1,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet havuç
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Dibine azıcık sıvı yağ döktüğünüz ve kızdırdığınız tencereye küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
Soğanları birkaç dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyin ve 10 dakika boyunca iyice kavurun.
Kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve etle birlikte birkaç dakika kavurun. 04 Tencereye su, tuz ve karabiber ekleyerek eti ve sebzeleri yarım saat boyunca haşlanmaya bırakın.
Soğuk suyla yıkadığınız pirinçleri kaynamakta olan tencereye ekleyin.
Üzerine pirinçleri 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Su pirinçlerle aynı hizaya gelinceye kadar ağzı açık şekilde kaynatın, aynı hizaye geldikten sonra tencerenin kapağını kapatın, altını kısın ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
|
Özbek Pilavı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157308
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 adet orta boyhavuç (rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
|
Özbek Pilavı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180722
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı pirinç
4 adet havuç (jülyen doğranmış)
2 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
5-6 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
4 su bardağı su
Büyük bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Bu aşamada kimyon, kişniş tohumu, zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin. Pirinçlerin üzerine 4 su bardağı suyunu ekleyin.
Bu sırada tüm malzemeleri karıştırın ve pirinçlerin üzerine kabuklarıyla birlikte sarımsakları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz.
|
|