|
|
Paça |
|
Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc15486
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2007
2,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet keçi paçası
1 baş iri kuru soğan
6 diş sarımsak
1 fincan sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
kırmızı pul biber
Paçalar iyice temizlenir, tırnak gibi çıkıntılı kısımları kesilir atılır, bol miktarda soğuk suya ıslatılır, en az 6 saat suda bırakılır. Daha sonra sudan alınarak düdüklü tencereye yerleştirilir, üzerine ince kıyılmış, tereyağı, kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, sirke ve yarım seviye su konur, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, pimi çıktıktan sonra 1,5 saat pişirilir, servis yapılacağı zaman et kısımları servis tabağına konur, üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
|
Paça |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc24261
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
21,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
8 adet keçi ön ayağı
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
TERBİYE:
4-5 yumurta sarısı
5-6 diş sarımsak
2 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay fincanı sirke
Toz kırmızı biber
Keçinin ön ayaklarının iki tırnak arasını, bıçağın eni kadar yarıp, varsa aradaki kıl torbasını da çıkartarak, tırnağını kesin. Alevli ateşte tüylerini alazlayın; akar suda yıkayın.
Bir tencere içinde bol suda ateşe koyun. Su ısınınca ocaktan alın, ayakları sudan çıkartıp, bir bıçakla dikkatle kazıyın. Tırnak aralarındaki fazlalıkları çıkardıktan sonra, ayak kemiklerinin iki ucunu satırla kırın; yeniden yıkayın.
Yıkanmış ve temizlenmiş ayakları bol suyla tekrar ateşe koyun. Kaynarken yüzeyde biriken köpüğü alın. Soyulmuş soğanı, sarmısağı ve limon suyunu ilave ederek etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Tencerenin içinde paçaları örtecek kadar su kalmalıdır.
Paçalar piştikten sonra kalın kemiklerinden ayırıp, etlerini parçalara bölün ve tencerede kalan suyu süzerek etlerle birlikte başka bir tencereye aktarın.
Servisten önce, tercihe göre aşağıda belirtilen iki yöntemden biriyle terbiye yapın ya da hiç terbiye yapmadan kızdırılmış kırmızı biberli yağla ve sirkeli sarımsakla servis yapın.
Terbiye yöntemleri:
1.Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir kaba koyun. 1,5 limon suyu, tuz ekleyerek iyice çırpın ve önceden ayrılarak soğutulmuş 1-2 bardak paça suyu ile sulandırın.
2.Bir kaşık sulandırılmış unu, kaynamakta olan paçaya hızla karıştırarak ekleyin. Kaynatmadan ateşten alın.
Terbiyesini yaptıktan sonra yağı kızdırıp, kırmızı biber koyun ve paçanın üzerine gezdirin; sirkeli sarımsakla servis yapın.
Not:
Paça pişirmede koyun ön ayaklarından da yararlanılabilirse de, keçi ayakları daha etli olduğundan tercih edilir.
|
Paça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36605
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,361 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
12 adet Koyun Paçası
8 bardak Su
2 adet Limon
2 diş Sarımsak
Yeterince Tuz
Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış olmalıdır. Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat kaynatılır. Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında suyu ve limon parçası ile servis yapılır.
|
|
Paça Tarifleri Sakatatlar
|
|