Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sakatatlar > Paça (3 adet - 131,534 defa bakıldı)

Paça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Beyin Tarifleri
Böbrek Tarifleri
Bumbar Tarifleri
Ciğer Tarifleri
Dalak Tarifleri
Dil Tarifleri
İşkembe Tarifleri
Kelle Tarifleri
Kokoreç Tarifleri
Paça Tarifleri
Taşlık Tarifleri
Tavuk Ciğeri Tarifleri
Uykuluk Tarifleri
Yürek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Paça

kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56
Şehir: Keçiören
Kısa URL: https://ml.md/lc24261
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
21,939 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
8 adet keçi ön ayağı
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
TERBİYE:
4-5 yumurta sarısı
5-6 diş sarımsak
2 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay fincanı sirke
Toz kırmızı biber

Keçinin ön ayaklarının iki tırnak arasını, bıçağın eni kadar yarıp, varsa aradaki kıl torbasını da çıkartarak, tırnağını kesin. Alevli ateşte tüylerini alazlayın; akar suda yıkayın.
Bir tencere içinde bol suda ateşe koyun. Su ısınınca ocaktan alın, ayakları sudan çıkartıp, bir bıçakla dikkatle kazıyın. Tırnak aralarındaki fazlalıkları çıkardıktan sonra, ayak kemiklerinin iki ucunu satırla kırın; yeniden yıkayın.
Yıkanmış ve temizlenmiş ayakları bol suyla tekrar ateşe koyun. Kaynarken yüzeyde biriken köpüğü alın. Soyulmuş soğanı, sarmısağı ve limon suyunu ilave ederek etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Tencerenin içinde paçaları örtecek kadar su kalmalıdır.
Paçalar piştikten sonra kalın kemiklerinden ayırıp, etlerini parçalara bölün ve tencerede kalan suyu süzerek etlerle birlikte başka bir tencereye aktarın.
Servisten önce, tercihe göre aşağıda belirtilen iki yöntemden biriyle terbiye yapın ya da hiç terbiye yapmadan kızdırılmış kırmızı biberli yağla ve sirkeli sarımsakla servis yapın.

Terbiye yöntemleri:
1.Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir kaba koyun. 1,5 limon suyu, tuz ekleyerek iyice çırpın ve önceden ayrılarak soğutulmuş 1-2 bardak paça suyu ile sulandırın.
2.Bir kaşık sulandırılmış unu, kaynamakta olan paçaya hızla karıştırarak ekleyin. Kaynatmadan ateşten alın.
Terbiyesini yaptıktan sonra yağı kızdırıp, kırmızı biber koyun ve paçanın üzerine gezdirin; sirkeli sarımsakla servis yapın.

Not:
Paça pişirmede koyun ön ayaklarından da yararlanılabilirse de, keçi ayakları daha etli olduğundan tercih edilir.


Paça

Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc15486
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2007
2,436 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet keçi paçası
1 baş iri kuru soğan
6 diş sarımsak
1 fincan sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
kırmızı pul biber

Paçalar iyice temizlenir, tırnak gibi çıkıntılı kısımları kesilir atılır, bol miktarda soğuk suya ıslatılır, en az 6 saat suda bırakılır. Daha sonra sudan alınarak düdüklü tencereye yerleştirilir, üzerine ince kıyılmış, tereyağı, kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, sirke ve yarım seviye su konur, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, pimi çıktıktan sonra 1,5 saat pişirilir, servis yapılacağı zaman et kısımları servis tabağına konur, üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.


Paça

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36605
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,348 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
12 adet Koyun Paçası
8 bardak Su
2 adet Limon
2 diş Sarımsak
Yeterince Tuz

Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış olmalıdır. Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat kaynatılır. Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında suyu ve limon parçası ile servis yapılır.






Paça Tarifleri Sakatatlar



(3 adet Paça 131,534 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort