Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > Padişah Yastığı (3 adet - 6,511 defa bakıldı)

Padişah Yastığı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Padişah Yastığı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144314
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
799 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
Limon suyu

Padişah yastığı tatlısının yapımına şerbeti ile başlayın. Su ile şekeri iyice karıştırıp kaynatmaya başlayın. Biraz kıvam alınca içine birkaç damla limon suyu ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.
Krem şantiyi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde 1 su bardağı süt ile iyice çırpın. Soğuyup katılaşması için buzdolabına kaldırın.
Tatlının keki için öncelikle yumurtaların sarılarıyla beyazlarını birbirinden ayırın. Beyazların içine bir tutam tuz ekleyip kar gibi olana kadar iyice çırpın.
Sarıların içine toz şekeri ekleyip biraz karıştırın. Sıcak suyu da ilave ederek iyice çırpın. Yumurta beyazından elde ettiğiniz köpükleri sönmemesi için yavaş hareket ederek sarılara ekleyin ve karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da yumurtalara ekleyin.
Bir düz kek kalıbına ya da tepsiye yağlı kağıt yayın. Üzerine kek hamurunu boşaltıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca yatay olarak ikiye ayırın. Hazırladığınız şerbeti kekin alt tabanına dökün. Üzerini krem şantiyle iyice kaplayın.
Kekin üst tabanını sekiz eşit parçaya bölün ve krem şanti katmanının üzerine yerleştirin. Şerbetin kalanını da tatlınızın üzerine iyice gezdirin. Dövülmüş antepfıstığı ya da cevizle süsleyip biraz dinlendirdikten sonra servis edin.



Padişah Yastığı Tatlısı

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc155988
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
586 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Kreması için:
1 paket krem şanti
100 g labne peyniri
1 su bardağı süt

Şerbeti için uygun bir tencerede 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu karıştırıp 5 dk kaynatalım.
Ardından soğumaya bırakalım.
Keki için uygun bir kapta 4 adet yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
Yarım su bardağı sıcak suyuda ekleyip çırpmaya devam edelim.
Son olarak elenmiş 1,5 su bardağı un,2 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip tekrar çırpalım.
Tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kalıba hamuru boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25 dk pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Kreması için 1 paket toz kremşanti,100 g labne peyniri ve 1 su bardağı sütü koyulaşıncaya kadar çırpalım ve buz dolabına kaldıralım.
Kekimizi ortadan ikiye keselim.
Kekin alt tabanını servis tabağına alıp üzerine kelepçeli kalıbı geçirelim.
Kekin üzerine şerbetin yarısını gezdirip kremayı boşaltarak yayalım.
Diğer kek parçasını da kalan şerbetle ıslatıp kremanın üzerine kapatalım.
Kekimizn üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilisiniz.



Padişah Yastığı

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc155979
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2021
283 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 yemek kaşığı hindistancevizi
1 yemek kaşığı toz antepfıstığı
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra, ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
Keki için; şeker ve yumurtaları köpük kıvamına gelene dek mikserle çırpın, yaklaşık 5 dakika. Ardından ılık suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
Biraz daha çırptıktan sonra kek hamurunuz hazır.
24cmlik kelepçeli bir kek kalıbının dibine yağlı kağıt serin ve üstüne hazırladığınız kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıp, kürdan testini geçene dek yaklaşık 35 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz söner.
Kek pişerken kreması için gerekli olan krem şanti ve sütü mikserle çırpın ve içine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın, soğuması için dolaba kaldırın.
Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekledikten sonra, kelepçeli kalıptan çıkartıp, enine ortadan ikiye bölün. Kekin alt tarafını bir servis tabağına alın ve etrafına kelepçeli kalıbı tekrar geçirin. Kekin üst tarafını da ayrı bir servis tabağına alın.
Her iki kek parçasını da eşit şekilde olacak biçimde, soğumuş olan şerbetle ıslatın.
Kelepçeli kalıbın içinde duran kekin üstüne, dolapta soğumuş olan kremayı dökün ve onun da üstüne ayrı bir tabakta ıslatılmış olarak duran diğer keki, ters çevirerek kapatın.
Bu şekilde buzdolabında bir gece beklettikten sonra, ertesi gün kalıptan çıkartın ve üstünü, hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyip servis edin.







Padişah Yastığı Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(3 adet Padişah Yastığı 6,511 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort