Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Balığı Tarifleri > Palamut Kızartması (3 adet - 162,824 defa bakıldı)

Palamut Kızartması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Palamut Kızartması

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc579
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2005
16,317 defa indirildi / yazdırıldı




1 Adet palamut
1 çay bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım limon suy
Kızartmak İçin;
1,5 Su bardağı sıvıyağ

# Palamutlar temizlenir, yıkanır, 1 parmak eninde dilimlenir.
# Üzerine limon suyu gezdirilir.
# Un, karabiber ve tuz karıştırılır, limonlu palamut dilimleri bu karışıma bulanır.
# Tavaya yağ konur, kızgın hale gelmeden palamut dilimleri atılır, iki yüzü de pembe renkte kızartılır.
# Arzu edilen garnitür eşliğinde sofraya getirilir.

Not: Palamutun bir parmak eninde dilimlenmesine "takoz kesim" denir.


Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 20.09.2019


Palamut Kızartması

tarif dükkanı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141138
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019
1,032 defa indirildi / yazdırıldı




8 dilim palamut
3 yemek kaşığı mısır unu
1 bardak sıvıyağı
Tuz
Sos için:
2 adet limonun suyu
4 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzün. Mısır unuyla tuzu karıştırın. Palamut parçalarını unlayın. Elinizle fazla unları silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın. Sos için bütün malzemeleri karıştırın. Balığınızı hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.



Palamut Kızarması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175706
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

2 adet dilimlenmiş palamut
1 su bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı un
1 çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen
1 su bardağı kızartma yağı

Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.
Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.
Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun. Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.
Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun.







Palamut Kızartması Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri



(3 adet Palamut Kızartması 162,824 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort