Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Palıza (Şanlıurfa) (5 adet - 362,079 defa bakıldı)

Palıza (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Palıza (Şanlıurfa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32352
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
3,615 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg. süt
2 bardak su
4 yemek kaşığı nişe (nişasta)
şurubu için:
2 parça şeker boyası (palıza boyası)
3 su bardağı şeker.

Süt bir kapta ölçülü suya katı lır. Üzerine nişe eklenerek sürekli karıştırılır. Ocağın üzerine konur ve nışe kokusu gidinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bir tepsiye 2 parmak kalınlığında yayılır ve donması beklenir. Şekere 1 bardak su eklenir ve şeker boyası katılarak eriyinceye kadar karıştırılır. Kutu kare şeklinde kesilen palızalar, şurup ve buz eklenerek ikram edilir.



Palıza (Şanlıurfa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67217
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2011
3,281 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.urfaurfa.com

1 su bardağı nışe (nişasta)
6 su bardağı su
Şerbet Malzemeleri:
1 litre su
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Toz şeker (damak tadınıza göre)
Parçalanmış buz (servis için)

Derin bir tencerenin içine altı su bardağı su ve bir su bardağı nışeyi koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Pişirdiğiniz palızayı ıslatılmış bir tepsiye boşaltıp ılınmasını bekleyin. Palıza ılınınca kurumaması için üzerini bir kapak veya temiz bir nemli bezle kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.
Şerbetinin Hazırlanışı: Bir sürahi içine gıda boyası, su ve toz şekeri ekleyip şeker iyice eriyene kadar karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın.
Palızanın Servise Hazırlanışı: Palızadan yiye bileceğiniz kadar bir miktar kesip mink küpler halinde servis tabağına doğrayıp üzerine istediğiniz kadar parçalanmış buz ve şerbet ilave edip servis yapın.


Palıza (Şanlıurfa)

fahriye ersen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc126751
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017
1,629 defa indirildi / yazdırıldı




Buğday nişastası - 100 gr.
Su - 200 cl.
Toz şeker - 80 gr.

Bir tencereye eklenen su ve nişasta ateşin üzerine alındıktan sonra topaklanmaması için sürekli karıştırılır, iyice kaynatılıp pişirildikten sonra bir tepsiye boşaltılır. Soğuyunca küçük küpler şeklinde doğranır. Ayrı bir yerde şekerin üzerine su boşaltılır ve iyice karıştırılır. Eridikten sonra palızanın üzerine dökülür. Daha çok buzlu ve soğuk olarak servis edilir.



Palıza (Şanlıurfa)

iyi biri
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.12.2017
Mesajlar: 19
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc130306
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2017
1,467 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
1 litre su
1 su bardağı tozşeker

Bir tencereye su ve nişasta boşaltılarak ateşin üzerinde karıştırılır. İyice kaynatılıp pişirildikten sonra birtepsiye boşaltılır, soğuyunca küçük küpler şeklinde doğranır. Bir bardak şekerin üzerine iki bardak su boşaltılır ve iyice karıştırılır. Eridikten sonra palıza'nın üzerine dökülür. Şeker boyası konulabileceği gibi meyve suları katılarak da daha çok buzlu/soğuk olarak yenilir.

Not: Su muhallebisi olarak bilinen palûze, palûde; Farsça, pelte, süzülmüş anlamlarına gelir. Eskiden sokaklarda satılırdı. Birecik'de cicili bicili denilir, Adana civarında sokaklarda bıcı bıcı adıyla satılır.



Palıza (Şanlıurfa)

Yağ Satarım Bal Satarım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2019
Mesajlar: 77
Şehir: Kartaca
Kısa URL: https://ml.md/lc139723
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2019
810 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı buğday nişastası
3 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı kırmızı ruh (kırmızı renk veren bir çeşit şeker boyası)

6 su bardağı su bir tencereye konulup kaynamaya bırakılır. Ayrı yerde 1 su bardağı su bir kaba konulur. Buğday nişastası eklenip topak kalmayıncaya kadar iyice karıştırılır. Su kaynayınca buğday nişastası yavaşça eklenir ve bir yandan da karıştırılır. 10 dakika karıştırılarak pişirilir.
Piştikten sonra 1/2 su bardağı şeker ilave edilir. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra kenarlı bir tepsiye 2 santim kalınlığında yayılır ve soğumaya bırakılır. Diğer yanda 2,5 su bardağı şeker ve kırmızı ruh 5 su bardağı suya katılarak şerbeti hazırlanır. Soğumuş palıza tepside 1,5-2 santim ebadında, düzgün ve küp şeklinde dilimlenir. Tabaklara alınır, üzerine şerbet konulur. Bir parça buz atılır ve soğuk şekilde ikram edilir.






Palıza (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(5 adet Palıza (Şanlıurfa) 362,079 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort