|
Pallobye (Ordu) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176198
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kuru fasulye
1,5 kg karalahana
Ceviz
1 kahve kaşığı kişniş tohumu (kinzi)
1 baş sarımsak
200 g mısır unu
Karabiber
Tuz
Kuru fasulyeleri geceden ıslatıp sabah yarım saat kaynatın.
Karalahanayı temizleyip yıkayın ve burkarak elle parçalayın. Ayrı bir kapta suyu kaynatın.
Karalahanayı kaynayan suyun içine atın, yarı pişince suyunu değiştirip tekrar kaynar su ilave edin.
Daha sonra haşlanmış kuru fasulyeyi karalahananın içine katın.
Ceviz, kişniş ve sarımsağı havanda dövün, tuz ve karabiberle birlikte kaynamakta olan karalahana fasulye karışımına katın.
Piştikten sonra yemeği ateşten indirin. İçine mısır unu katarak dövme tahtasıyla iyice dövün.
Tekrar ateşte koyup bir süre daha kaynatın.
Sonra ateşten alıp sıcak olarak servise sunun.
|
Pallobye (Ordu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32381
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
4,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1,5 kilo pancar (karalahana)
1 kahve kaşığı kinzi
1 baş sarımsak
1/2 kilo fasulye
200 gr. mısır unu
Ceviz
Tuz
Biber
Pancarlar temizlenip yıkanır ve burkarak parçalanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Pancarlar kaynayan suyun içine atılır. Yarı pişince suyu değiştirilir. Tekrar kaynar su ilave edilir.
Daha sonra haşlanmış fasulye pancarın üzerine katılır. Diğer malzemeler (ceviz, kinzi, sarımsak, tuz, biber
havanda dövülerek tekrar pancara katılır. Piştikten sonra yemek ateşten indirilir.
İçine mısır unu katılarak dövme tahtası ile iyice dövülür. Tekrar ateşte konup bir süre daha kaynatılır.
|
|