Kısa URL: https://ml.md/lc32372
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
4,755 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 demet Pancar (kara lahana)
3-4 adet orta boy kuru soğan
1 fincan sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pancar temizlenip yıkanır. İnce kıyılır, kaynamış suyun içerisine önce rengi kararmaması için tuz ilave edilir. Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir. Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak süzgeçten süzülür. Soğumaya bırakılır, diğer tarafta sıvıyağ tencere konulur, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Suyu iyice süzülmüş pancarlar ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılarak pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc119545
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 bağ fide pancarı
1/2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pul biber
Tuz
Bir bağ pancar yıkanır ince ince doğranır. Kaynayan suya atılır, bir taşım kaynatılır. Haşlama suyuna bir çay kaşığı tuz atılır (pancarın renginin yeşil kalması için). Pancar yarı piştikten sonra pirinç ilave edilir. Bir süre daha haşlanır, yumuşamaya başlayınca ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir, soğumaya bırakılır. Diğer tarafta soğanlar ince ince doğranır. Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pul biber ilave edilir. Süzülen pancar ve pirinç ilave edilip tuz da eklenir. Karıştırılarak pişirilir. Daha sonra servis edilir.