|
Pancar (Karalahana) Döşemesi (Ordu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110782
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2015
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 bağ pancar (kara lahana)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 adet patates
1 çay bardağı pirinç veya bulgur
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
250 gr. dana kıyma veya kemikli et
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 adet acı biber
1 çay kaşığı tuz
Pancarlar ayıklanıp yıkanır ve ince doğranır, kaynayan suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Süzgece alınarak süzülür. Soğanlar ince doğranır, kıyma ile kavrulur.Salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine haşlanmış pancar, haşlanmış barbunya fasulye, pirinç veya bulgur, küp küp doğranmış patatesler,tuz ve pul biber ilave edilir. Üzerine sıcak su konulup ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Not : Bu çorba, taneli çorba kıvamından biraz daha koyu olmalı.
|
Pancar (Karalahana) Döşemesi (Ordu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32371
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
9,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir bağ pancar
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı pirinç,(mısır yarması veya bulgur)
3-4 adet orta büyüklükte patates
1 baş orta büyüklükte soğan
1 çorba kaşığı salça
yağ
tuz
Pancar temizlenip yıkanır. Kaynayan suya atılarak haşlanır. Süzgeçte süzülür.İnce doğranmış soğanlar yağda pempeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilir. Doğranmış pancar ve önceden hazırlanmış fasulye konularak karıştırılır. Üzerine yeterince kaynar su dökülür. Pişmeye yakın yıkanmış pirinç konulur. Acı biber katılır. (Mısır yarması veya bulgur kullanılırsa pancarlarla beraber pişmeye konulmalıdır.) Sıcak sıcak servis yapılır.
|
|