Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Islak Kek Tarifleri > Pankek (53 adet - 646,212 defa bakıldı)

Pankek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pankek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180767
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.haberturk.com

1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 adet büyük boy yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (10 gram)
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı tercih edilebilir)
Bir tutam tuz

Pankek hamurunun yapımına yumurta ve toz şekeri çırparak başlayın. Büyük bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, ardından şekeri ekleyin. Bu iki malzemeyi mikser veya çırpma teliyle karıştırın.
Yaklaşık 2-3 dakika boyunca iyice çırptığınızda, karışımın rengi açılacak ve köpüklü bir hal alacaktır. Bu işlem, pankeklerin kabarmasına yardımcı olur ve hafif bir doku elde etmenizi sağlar.
Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına sütü ve sıvı yağı ekleyin. Süt, pankeklerin yumuşak olmasını sağlarken yağ, hamura esneklik kazandırır. Karışımı, tüm malzemeler iyice bütünleşinceye kadar tekrar çırpın. Sıvı malzemelerin iyi karışması, pankeklerin pişerken pürüzsüz bir yüzeye sahip olmasını sağl
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin (veya vanilya özütü) ve tuzu karıştırın. Bu kuru karışımı, yavaş yavaş sıvı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
Eleyerek eklemek, unun topaklanmasını önler ve hamurun daha homojen bir kıvamda olmasını sağlar. Kuru malzemeleri ekledikten sonra hamuru yavaş hareketlerle karıştırın. Fazla karıştırmak, pankeklerin kabarmasını engelleyebilir, bu yüzden dikkatli olun.
Pankek hamurunun kıvamı, akışkan ama yoğun olmalıdır. Eğer hamur çok koyuysa, biraz süt ekleyerek açabilirsiniz. Eğer çok sıvıysa, biraz daha un ekleyin.
Hamurun doğru kıvama geldiğinden emin olduktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. Bu sayede kabartma tozu etkisini gösterecek ve pankekleriniz daha güzel kabaracaktır.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Eğer pankeklerin yüzeyi fazla yağlı olmasın istiyorsanız, çok az yağ kullanabilirsiniz.
Bir kepçe veya kaşık yardımıyla hamuru tavaya dökün ve kendi kendine yayılmasına izin verin. Hamurun üst yüzeyinde küçük baloncuklar oluşmaya başladığında, pankeki spatula yardımıyla dikkatlice çevirin. Diğer tarafı da 1-2 dakika kadar pişirin.
Pankeklerinizi sıcak olarak servis edin. Üzerine bal, çikolata sosu, taze meyveler (muz, çilek, böğürtlen gibi) ekleyebilirsiniz. Ayrıca dondurma veya krem şanti ile sunarak pankeklerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.



Pankek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180406
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2024
39 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı dut pekmezi veya üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3,5 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay bardağı süt veya sulu yoğurt
Süs için:
1 tane muz

Bir kapta yumurtayı iyice çırpın.
İçine diğer malzemeleri de ekleyip koyu boza gibi bir kıvam elde edin.
Tavayı ısıtıp bir kaşık ile hamurdan dökün.
Üstü göz göz olunca çevirin. Yanmaması için altı çok açık olmasın.
Piştikten sonra arasına ya da üzerine muz ezip servis edebilirsiniz.



Pankek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180204
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için;
Sıvı yağ

Kahvaltılık pankekler için önce tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya biraz sıvıyağ ekleyin.
Ardından istediğiniz büyüklüğe göre pankek hamurundan tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca çevirerek pişirin. Pankekler hazır.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177213
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1.25 su bardağı süt
1 büyük yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Bir karıştırma kabında un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Başka bir kapta süt, yumurta, eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ ve vanilya özü (varsa) birleştirin. İyice karıştırın.
Kuru malzemelerin içine sıvı karışımı ekleyin ve topak kalmayacak şekilde karıştırın. Ancak fazla karıştırmamaya dikkat edin, hafifçe pütür pütür kalabilir.
Tava veya ızgarayı orta ateşte ısıtın. Eğer yapışmaz bir yüzeye sahip değilse hafifçe yağlayın.
Tavaya 10-12 cm çapında olacak şekilde bir kepçe veya kaşıkla hamuru dökün.
Üstünde baloncuklar oluşana kadar pişirin ve altı hafifçe kızarana kadar bekleyin (yaklaşık 2-3 dakika).
Üzeri baloncuklu olduğunda spatula ile ters çevirin ve diğer tarafı da altı hafifçe kızarana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz pankekleri sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine meyve, bal, çikolata sosu gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176295
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024
193 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme su bardağı + 2 yemek kaşığı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağda eklenip karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip iyice karıştırılarak pürüzsüz bir pankek harcı elde edilir.
Krep tavası orta ateşte kızdırılır.
Pankek harcından 1 yemek kaşığı tavaya dökülür hamur göz göz olunca dikkatlice ters çevrilir.
Diğer tarafı da pişirilir tüm harç bitene kadar bu şekilde pişirilir.

Not: Hamur göz göz olduğu an hemen ters çevirmek gerekiyor böylece rengi çok güzel oluyor.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175900
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
205 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt, yarım yağlı
yarım tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 dal taze soğan, ince kıyılmış
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt

Derin bir kabın içerisinde yumurta sarısı, süt ve unu pürüzsüz olana dek çırpın.
Farklı bir kabın içerisinde yumurta beyazlarına tuz ekleyip mikser ile koyu kıvam alana dek çırpın.
Unlu karışıma ekleyip, spatula ile kıvamını söndürmeden karıştırın.
Yoğurt ile mayonezi karıştırıp, kenara alın.
Küçük bir tavayı ısıtıp, ayçiçek yağı ile yağlayın.
Hamurdan 2 yemek kaşığı ekleyip, her bir yüzünü 1'er dakika kabarıp renk alana dek kızartın.
Havlu kağıt üzerine alın.
Pankekleri taze soğan ve mayonezli sos ile servis edin.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174797
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2023
224 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya özütü isteğe bağlı
Tereyağı veya bitkisel yağ

Orta boy bir karıştırma kabına yumurtaları kırabilirsiniz ve çırpma teli veya mikser yardımıyla iyice çırparak karıştırabilirsiniz.
Yumurtaların üzerine sütü ekleyebilir ve karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Ayrı bir kapta unu, şekeri, tuzu ve isteğe bağlı olarak vanilya özütünü birleştirebilirsiniz. Ardından bu kuru karışımı yumurtalı sütlü karışıma ekleyebilirsiniz.
Karışımı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çırparak karıştırabilirsiniz. İnce bir hamur elde etmek için topaklanmaları yok edebilirsiniz.
Pankek tavasını orta ateşte ısıtabilirsiniz. Bir yemek kaşığı tereyağı veya bitkisel yağı tavaya ekleyebilir ve eriyene kadar yayılmasını sağlayabilirsiniz.
Hamurdan 1/4 su bardağı kadar alabilir ve tavaya dökebilirsiniz. Tavanın büyüklüğüne bağlı olarak birden fazla pankek pişirebilirsiniz, ancak her biri için yeterli boşluk bırakabilirsiniz.
Hamurun üzerinde kabarcıklar belirir belirmez spatula yardımıyla altını kontrol edebilirsiniz. Altı altın rengi olana kadar pişirebilirsiniz (yaklaşık 2-3 dakika).
Her bir ürünü spatula yardımıyla çevirebilir ve diğer tarafını da altın rengi olana kadar pişirebilirsiniz (yaklaşık 2-3 dakika daha).
Pişen tatlıları servis tabağına alabilirsiniz ve kalan hamur bitene kadar aynı şekilde işlem yapabilirsiniz.
Sıcak ürünleri dilimleyerek servis yapabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak üzerine bal, taze meyve veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.



Pankek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172390
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.
Çok fazla çırpmanızı önermem. Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım. Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
Bu nedenle orta ateşte açın. İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.
İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım. Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli.
İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün. Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Tüm hamuru bu şekilde pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



Pankek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172103
Gönderme Tarihi: 17.May.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Ben genellikle çırpıcı ile elimde çırpıyorum ama mikserle çırparsanız pankekleriniz daha kabarık olur.)
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.
Çok fazla çırpmanızı önermem. Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım. Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
Bu nedenle orta ateşte açın. İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.
Eğer içinde hamurluk varsa ocağı bir tık daha kısmanız anlamına gelir.)
İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.
Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli. İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Tüm hamuru bu şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Pankek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170600
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Un 1 Kilogram
Toz Şeker 300 Gram
Koyun Sütü 1 Litre
Yumurta 10 Adet
Kabartma Tozu 3 Çorba Kaşığı

Unu yumurtayı koy ve diğer malzemeleri de at sütle yavaş yavaş yedirerek karıştır, normal kıvamda olsun, teflon tavada kızart, az yağda ve balla ye.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024


Pancake

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170496
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023
252 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Sızma Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Un 2 Su Bardağı
Deniz Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
Su 1 Çay Bardağı
Yumurta 2 Adet
Pastörize Süt 1 Su Bardağı

Önce un haricindeki malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Sonra unu da ekleyip elde çırpıcı ile karıştırın. Koyuca kek kıvamında olacak. Hepsi karıştıktan sonra yarım saat bekletin. Pankekleri kızartacağınız tavanın yapışmaz ve kaygan bir tava olması çok önemlidir. Kızdırılmış tavada 1 çay kaşığı kadar tereyağını eritin ve bir kepçe yardımı ile sütlü karışımdan tavaya dökün. Kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır. Karışımın ortası da kabarcıklar oluşturduğunda bir tabak yardımı ile hızlıca ters çevirin. Tersini de birkaç dakika pişirdikten sonra diğerlerini pişirmek üzere hepsini üst üste yerleştirin. Büyük bir tavanın içinde 4-5 tane pankeki pişirebilirsiniz. Ben daha düzgün olması açısından küçük yapışmaz tava tercih ettim. Hepsi hazır olduğunda teker teker ya da bir kaç tanesi üst üste gelecek şekilde, üzerine arzuya gore bal, reçel ya da peynirli olarak ılık servis edin.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170304
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
234 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
3-4 dolu yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından biraz az un kullandım
Servis için:
Muz
Nar
Damla çikolata
File badem

Uygun bir kaba un dışındaki malzemeleri alıp çırpalım.
Üzerine azar azar ununu ilave edelim çok sıvı veya çok katı olmayacak bir harç hazırlayalım.
Kolaylık olması açısından boş bir su şişesi veya mayonez şişesi içerisine harcı dolduralım eğer benim gibi su şişesi kullanırsanız. Kapağı takmadan önce ortadan delmeyi unutmayın.
Daha sonra orta ateşte güzel ısınmış tavaya ilk sefer için fırçayla sıvı yağ sürüp harçtan aralıklarla tercih ettiğiniz büyüklükte sıkalım aşırı sıkmayın zaten hafiften yayılıp kendi formunu alacaktır.
Üzeri göz göz olan pankeklerimizi spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünün de orantılı pişmesini sağlayalım tüm harcı bu şekilde pişirelim. Pankeklerimiz hazır.



Pancake

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169434
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 poşet Dr. Oetker pancake
1,5 çay bardağı süt
1 yumurta

Toz karışımı bir kaba boşaltın, üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın.
Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte 1-2 dakika ısıtın. Hamurdan yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve hafifçe yayın. Kısık ateşte her iki yüzeyi de kızarıncaya kadar pişirin.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168131
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı




3 tane yumurta
3 yemek kaşığı kadar şeker
1/5 su bardağı süt
2/5 su bardağı un
1/5 paket kabartma tozu
1/5 paket vanilya tozu

Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip karıştırın.
Daha sonra sütü koyarak karıştırmaya devam edin.
Önce vanilya sonra kabartma tozu en sonda yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırın.
Yapışmaz bir tavaya sıvı yağ sürün. Fırça yardımıyla eşit bir şekilde sürmeye özen gösterin.
Yemek kaşığından biraz büyük bir kaşık yardımıyla yumuşak hamuru alıp dökün.
Hamur biraz yayıldıktan sonra hafif kızarmasını bekleyin.
Spatula yardımıyla çevirin.
Tüm hamuru aynı uygulama yapın.
Tek tek servis tabağına alın.



Pankek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165635
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. un
2 adet yumurta
70 gr. şeker
30 gr. pudra şekeri
250 gr. süt
3 gr. kabartma tozu
Mevsim meyveleri
Akçaağaç şurubu

Yumurta, süt, şeker ve pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Ardından yavaş yavaş elenmiş unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Hazırlanan hamurdan kepçe yardımıyla teflon tavaya döküyoruz, orta derecedeki ateşte, iki yüzünü de pişiriyoruz. Mevsim meyvelerini ince ince doğruyoruz. Pankekleri, aralarına meyveleri koyarak kat kat diziyoruz. Son olarak üzerine akçaağaç şurubunu döküp servis ediyoruz.



Pankek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163782
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
393 defa indirildi / yazdırıldı




2 tane yumurta
3 yemek kaşığı ile toz şeker
1,5 su bardağı ile un
1 su bardağı ile süt
1 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
1/4 çay kaşığı ile tuz
1 çay kaşığı ile vanilya
Pişirmek için:
2 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
Servisi için:
3 yemek kaşığı ile bal

Elenmiş unu ve vanilyayı, karıştırma kabına alarak sırasıyla; toz şekeri, tuz, süt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı ekleyin
Tüm malzemeleri, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
İlk pankeki pişirilmesi için; krep tavasını ayçiçeği yağı ile yağlayarak orta ateşte kızdırın.
Tavaya küçük bir kepçe ya da kahve fincanı ile pankek harcını aktarın
Ocağın altını iyice kısın.
Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin.
Bir spatula ile çevireceğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
Krep tavasını arada bir hafif bir şekilde yağlayarak pankekinizin harcı bitene kadar aynı işlemi sırasıyla tekrarlayın.
Servis tabağına aldığınız pankeklerinizin üstüne bal gezdirin.
Ilık olarak servis edin.



Kolay Pankek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162835
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 büyük yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
Yarım çay kaşığı vanilya
1 fincan un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Servis için:
Bal
Meyve

Önce tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Ardından pankek tavasını yağlayın. Birer kaşık tavaya koyun. Aynı anda tava büyüklüğüne göre birkaç pankek koyabilirsiniz. Bu tariften 6 pankek çok rahat çıkıyor. Üzerinde kabarcıklr oluşunca ters çevirin.
Renkler değişince pankekler hazır. Pankeklerinizi istediğiniz bal ve meyve ile süsleyebilirsiniz.



Pankek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161713
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2021
390 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 Türk kahvesi fincanı süt
1,5 Türk kahvesi fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeyi pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz, ne katı ne sıvı olmasın. Yağsız teflona 1'er kaşık dökerek pişiriyoruz.
Üstü göz göz olunca ters çeviriyoruz o da pişince işte hazır.



Pancake

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160773
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için:
Çilek

Derin bir kasede un, süt, yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve kabartma tozunu çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp küçük bir kepçe ile hazırladığınız hamurdan dökün. Üzeri delik delik olunca çevirip, diğer tarafını kızartın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış hamurları üst üste koyup çilekle süsleyerek servis yapın.

Not: Karışımı önceden hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz. Dilerseniz, kızartma işleminden sonra pancake’lerin arasına pekmezli şurup veya marmelat sürüp tatlı olarak yiyebileceğiniz gibi, krem peynir ya da zeytin ezmesi ile de tüketebilirsiniz.



Pankek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160757
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Üzerine:
Bal
Vanilyalı dondurma

Şeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile eleyin. Yumurtalı sütlü karışıma katın. İyice karıştırın. Küçük bir tavayı yağlayıp orta hararetli ocağın üzerine oturtun. Tava iyice kızdıktan sonra tavaya dilediğiniz formda bir kalıbı oturtun. Kalıbın içine yarım kepçe kadar karışımı dökün. Karışımın kalıbın içine yayılmasını sağlayın. Altı kızaran pankeki ters yüz edin ve diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pankekleri servis tabaklarına üst üste dizip, biraz bal gezdirin. Yanında dilediğiniz meyve ile üzerine dondurma koyup servis yapın.







Pankek Tarifleri Islak Kek Tarifleri



(53 adet Pankek 646,212 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort