|
Pankek |
|
Kösem Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc129289
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2017
996 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Buzdolabından yeni çıkmış soğuk süt ve soğuk yumurta, tuz ve şeker eklenerek çatalla çırpılır.
Başka bir kap içinde kabartma tozu ve un bir çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
Sütlü karışama unlu karışım eklenip çatalla kuru un kalmayacak şekilde karıştırılır.
Kızdırılıp azıcık yağlanmış tavada birer kepçe koyularak pişirilmeye başlanır.
Kısık ateşte pişen pancakeler üzerinde kabarcıklar oluşup patladığında diğer yüzleri çevrilir.
Bütün hamur pişince istediğiniz malzemeyle afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Hamuru çok karıştırmamak lazımmış. Yoksa pancakeler lastiksi bir yapıya sahip olurmuş. Pişirirken tavanın büyüklüğüne ve ustalaşma durumunuza göre aynı anda 3-4 tane pişirebilirsiniz. Pişirdiklerinizi üst üste koyarsanız daha geç soğurlar.
|
Pankek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117424
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016
1,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sinem Gürel
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sıvı yağ
Yumurta ve şeker iyice çırpın. Süt, un, kabartma tozu, vanilya eklenerek kek kıvamından biraz koyu olacak şekilde bir hamur hazırlayın. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ dökün. 1 küçük kepçe kadar hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirin. Üzerine zevkinize göre pudra şekeri serperek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, bal, reçel, kaymak ile servis edin.
|
Pankek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108257
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2015
1,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı tarçın Üzeri için
1 çay bardağı reçel
Pudra şekeri
Derin bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın. Çok az yağ dökülmüş bir tavaya karışımdan birer kepçe döküp iki yüzünü de ikişer dakika pişirin. Üzerlerine reçel döküp pudra şekeri serperek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.06.2023
|
Pankek |
|
Fatoş Çelik
Aşçı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101447
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
2,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sütü ve yağı ilave ediyoruz, iyice çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz, hamur kek hamurundan birz daha katı olması gerekiyor. Önceden ısıtılmış tavaya çok az yağ dökerek kızartıyoruz. Diğer pankekleri pişirirken bir daha yağ koymuyoruz.
|
Pancake |
|
ayser
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc100085
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2014
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5su bardağı süt
1 adet yumurta
Unu, kabartma tozunu, tuzu ve şekeri bir çırpma kabına koyun. Ortasında bir çukur açarak, yumurta, süt ve erimiş margarini ekleyin. Kıvamlı bir hale gelinceye kadar karıştırın.
Yağlanmış bir tavayı orta ateşte ısıtın ve her pankek için ¼ su bardağı hamuru tavanın tam ortasına yukarıdan dökün. Her iki tarafı da kahverengi oluncaya kadar pişirin.
|
Pankek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99113
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2014
1,954 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Derince bir kapta şekeri ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Bu işlemi pankeklerimizin daha çok kabarsın için yapıyoruz. Sonra sütü ilave dip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. (Kabartma tozunu unun üzerine unla iyice karışacak şekilde koyarsak daha iyi verim alırız.) Margarini de ekleyip karışımı son kez karıştırdıktan sonra hafif yağlı tavaya kepçe yardımıyla döküp kızarana kadar pişiriyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.09.2022
|
Pankek |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc98671
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2014
1,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 palet kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
100 gram böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
Yoğurma kabının içinde erimiş yağı, yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştın. Üzerine süt ilave edip iyice karıştırın. Bu harcı 15 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz tavaya az miktarda yağ sürüp kaşıkla pankek harcından tavaya dökün. İki yüzünü pişirip düz pankek yapın. Sosu için böğürtlenleri, vanilya, nişasta ve şekerle kaynatıp sos yapın. Ilık ya da soğuk olarak pankeklerin yanında ikram edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
PANKEK |
|
dilli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc84059
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı (70 gr) oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı süt
1 adet muz
Bal
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtaları çırpın. Unlu karışımı, sütlü karışımla iyice karıştırın. Son olarak margarini ekleyin. Teflon bir tavayı yağ ile kızdırıp pankek karışımından bir kepçe dökün ve iki tarafını da kızartın. Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Pankekleri muz ve bal ile servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.06.2023
|
Pankek |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc73723
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu için:
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı su
1 çaybardağı çilek
2 çay bardağı frambuaz
1 çay bardağı böğürtlen
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.Unu, kabartma tozunu, karbonat ve vanilyayı eleyip ayrı bir yerde karıştırın ve yumurtalı karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Boza akışkanlığında bir karışım olmalıdır. Bu harcı 30 dakika bir kenarda dinlendirin. Bu arada tavada tüm kırmızı meyveleri kendi suyunda kaynamaya bırakın. Üzerine şekeri de ekleyip karıştırın. Suyunu sos kıvamına getirmek için de nişastayı suyla açıp bu karışımın içine dökün ve hemen karıştırın. Koyulaştığını göreceksiniz. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Pankekleri hazırlamak için tavayı çok az yağlayın, peçeteyle siler gibi yapın. Kaşıkla yumurtalı karışımı döküp iki yüzünü de 2 dakika pişirin. Servis tabağına sıralayıp sosla beraber sunun.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.06.2023
|
Pankek |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20039
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2007
4,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kişilik
2 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Üzerine:
Bal
vanilyalı dondurma
Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile eleyin. Yumurtalı sütlü karışıma katın. İyice karıştırın. Küçük bir tavayı yağlayıp orta hararetli ocağın üzerine oturtun. Tava iyice kızdıktan sonra tavaya pankek kalıbını yerleştirin. Kalıbın içine yarım kepçe kadar karışımı dökün. Karışımın kalıbın içine yayılmasını sağlayın (kalıp yerine, karışımı direk tavaya da dökebilirsiniz). Altı kızaran pankeki ters yüz edin ve diğer tarafını da pişirin. Pankekleri servis tabaklarına üst üste dizin. Pankeklerin üzerine çok hafif bal gezdirin. Yanında dilediğiniz meyve ile üzerine dondurma koyup servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.10.2022
|
Pankek |
|
Figaronun Düğünü
Aşçı
Kayıt: 11.10.2007
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc18374
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tozşeker
30 gr tereyağı
300 ml süt
2 yumurta
Un, kabartma tozu ve tozşekeri bir kâseye alıp harmanlayın. Tereyağını eritİn ocaktan alıp ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Unlu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
Teflon tavaya fırçayla sıvıyağ sürüp hafifçe kızdırın. Sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavanın alabileceği sayıda çay tabağı büyüklüğünde dökün. İki taraflı pişirip her seferinde tavaya sıvıyağ gezdirin ve tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
Pankekleri spatulayla tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın. Bal, reçel, marmelat, dileğiniz bir tatlı sos ve mevsim meyveleriyle birlikte servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.02.2023
|
Pancake |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2764
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un, tuz, yumurta ve sütü robotta karıştırın. Yağı ve şekeri ilave edip tekrar karıştırın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Tavaya çok az yağ döküp bir kepçe hamurdan alıp tavaya dökün ve yayın arkalı önlü bastırarak kızartın. Marmelatla ve reçelle birlikte yemenizi tavsiye ederim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Pankek |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2763
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 tutam tuz
Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo haline getirin. Pan kekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.
ML® Vişneli Pankek için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.10.2022
|
|