|
Pancake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160265
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
Dolu dolu 2 su bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kısık ateşte önceden ısıttığımız tavanın üstüne hazırladığımız karışımı döküyoruz. Üzerindeki kabarcıklar gidene kadar önce önünü sonra arka tarafını pişiriyoruz.
Not: Pancake’in üstüne dilediğiniz malzemeyle servis yapabilirsiniz.
|
Pankek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158235
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Tel çırpıcı ile pürüzsüz ve cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Tavayı ocağa alın, yağlayıp ısıtın. Ardından hazırladığınız hamurdan bir kaşık kadar koyup yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Arkalı önlü pişirin, tüm hamur bitene dek bu işlemi tekrar edin. Reçel, bal ve çilek gibi meyvelerle beraber tüketebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.05.2023
|
Pankek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157394
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tüm malzemeleri 7-8 dk boyunca çırpın.
Orta ateşte ısıttığımız tavaya bu harçtan kepçe ile azar azar döküp yuvarlaklar oluşturun. İki taraflı pişirin.
Tavaya çok az yağ damlatın ve ısıtın.
Harcı döktükten sonra üstü göz göz olduğunda doğru zamanda çevirirseniz istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.
Bal ile servis edebilirsiniz.
|
Pankek |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156573
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzerine:
Meyve çeşitleri, bal, çikolata sosu ya da reçel
Şekerle yumurta bir kapta çırpılır.
Un, vanilya, süt, kabartma tozu eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
Kek hamurundan daha koyu kıvamda hazırlanır.
Kızgın yapışmayan bir tavada bir kaşık dökülerek tavanın içerisinde yayılması beklenir ve altı üstü kızartılarak pişirilir.
Üzerine meyve çeşitlerinden istenilenlerle servis edilir. (Ya da bal, reçel veya çikolata sosuyla)
|
Pankek |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156209
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım. Güzelce mikserle çırpalım.
Akışkan bir kıvam alana kadar, yavaş yavaş un ilavesi yaparak çırpmaya devam edelim.
Yanmaz yapışmaz tavayı, ocağa alıp güzelce ısıtalım.
Isınan tavaya, karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim.
Tavayı yağlamanıza gerek yok.
Aralıklarla iki üç tane aynı anda pişirebilirsiniz
Pişmiş mi diye altına sık sık bakmayın.
Yukarısı göz göz olunca pişmiş demektir.
Zaten tavadan da kolaylıkla çıkacaktır.
Böylece istediğimiz rengi ve görüntüyü elde etmiş olacağız.
Pankeklerimizi ters çevirip, diğer yüzünü de pişirelim.
Not: Pankeklerin hepsinin aynı boyutta olması için, hep aynı noktadan dökün. Kendisi yayılsın. Her seferinde aynı kaşıkla, aynı miktarda alırsanız hepsinin boyutları da aynı olacaktır.
|
Pankek |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156179
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı beyaz şeker
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
Bal
Reçel
Böğürtlen, ahududu gibi orman meyveleri
Çilek
Muz
Kakaolu fındık ya da fıstık ezmesi
Büyük bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve şekeri birlikte eleyin.
Ortasında bir çukur açın ve içine süt, yumurta ve eritilmiş tereyağı dökün; pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hafif yağlanmış bir ızgarayı veya kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın.
Her pankek için yaklaşık 2 ile 3 çorba kaşığı hamuru tavaya dökün.
Pankeklerin yüzeyinde barıklar oluşana ve birkaçı patlayana kadar 1-2 dakika pişirin ve bir spatula yardımı ile çevirin.
İstediğiniz malzemeleri üzerine koyarak sıcak servis yapın.
|
Pankek |
|
konik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2020
Mesajlar: 54 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc155875
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2021
433 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için
Reçel, istenen meyveler, peynir veya çikolata
Pankek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
Yapışmayan tavaya fırça ile sıvıyağ sürün. Pankekin püf noktası burasıdır. Hazırladığınız hamurdan bir kaşık dökün ve bekleyin. Üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.
Üzerine çikolata, pudra şekeri, sevdiğiniz meyveler veya reçelleri koyarak tüketebilirsiniz.
|
Pankek |
|
kestane şekeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc153959
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2020
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 su bardağı un
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya özütü
Tuz
Sütü ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın, üzerine şeker, karbonat ve sıvı yağı ilave edin. Ardından şeker ve vanilyayı da ilave edip karıştırın.
En son 2 bardak unu yedire yedire karışıma boca edin. Elde edilen karışımı bezeler halinede yuvarlak şekilde tavaya dökün. Piştikçe ters çevirin ve diğer tarafını pişirin.
Dilerseniz süt, çikolata, meyve, bal eşliğinde sıcak servis edebilirsiniz.
|
Pankek |
|
merkür
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc153415
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Pişirmek için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Servisi için:
3 yemek kaşığı bal
Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın.
Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.
|
Pankek |
|
horanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc152864
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
465 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 su bardağı un
2 veya 3 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya özütü
Tuz
Sütü ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın, üzerine şeker, karbonat ve sıvı yağı ilave edin. Ardından şeker ve vanilyayı ekleyin. En son 2 bardak unu yedire yedire karışıma boca edin. Elde edilen karışımı bezeler halinede yuvarlak şekilde tavaya dökün. Piştikçe ters çevirin ve diğer tarafını pişirin. Sütle ya da çikolata ile sıcak servis edin.
|
Pankek |
|
minikkis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Selanik |
Kısa URL: https://ml.md/lc152367
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Servis önerisi;
Muz, çilek, bal, çikolata
Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
Diğer malzemeler de eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda olmasına dikkat edin.
Yapışmaz tavaya peçete ile sıvı yağ sürülür.
Elde edilen harçtan büyük bir kaşık dökülerek kendiliğinden yayılması beklenir.
Göz göz olmaya başlayan pankekler çevrilerek iki tarafının da pişmesi sağlanır.
|
Pankek |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151624
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
441 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın.
Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.
Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın.
Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir veya çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
|
Pancake |
|
volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc150842
Gönderme Tarihi: 28.May.2020
389 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 çorba kaşığı yereyağı
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1-1,5 çay bardağı süt
1 çay kaşığı Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
Tereyağını tavada eritin. 15 dakika soğumaya bırakın. Kalan malzemeyi mikserde çırpın. Tereyağını ilave edin. Elde ettiğiniz akıcı kıvamdaki hamuru porsiyon porsiyon yağladığınız tavaya dökerek iki taraflı pişirin. Dilediğiniz malzemeyle servis edin.
|
Pankek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148720
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
621 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
Geniş bir kaba yumurta şekeri alın, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
Köpüren karışıma sıvıyağ ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip karışıma ekleyin.
Bir silikon spatula yardımıyla karışımı özdeşleşene kadar, aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.
Geniş bir tavayı peçeteye bandırdığınız yağ ile yağlayın.
Küçük bir kepçe yardımıyla özdeleşen hamurdan parçalar alıp kızgın tavanın üzerine dökün.
Hamurun her iki tarafını da orta ateşte güzelce kızartın. Pankek tarifimiz hazır.
|
Pankek |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146910
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
738 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 yumurta
1 su bardağı+2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya(isteğe bağlı)
Geniş bir kapta un, kabartma tozu, şeker ve tuz elenir. Robotta ya da bir karıştırıcıda yumurta, süt karıştırılır. Karışıma diğer kuru malzemeler ilave edilerek pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Çırpma işi en kısa süre içerisinde yapılarak pürüzsüz bir karışım elde edilince bırakılmalıdır bunun için çırpma teli de kullanabilirsiniz ya da robotun en düşük ayarında hazırlayabilirsiniz.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağı koyularak eritilir ve yağın fazlası mutfak havlusu ile silinir. 1 kepçe hamur alınarak merkeze boşaltılır. Orta kısmına akışkan kıvamdaki fındık kreması kaşık yardımıyla koyulur. Üzerine yine kepçe yardımıyla hamur koyulur.
Orta yükseklikte ateş olması gerekmektedir.
Yaklaşık olarak 2 dakika sonra kenarlarında kabarcıklar oluşmaya başladığında altını kaldırıp bakın kızardığından emin olduğunuzda diğer tarafını çevirerek altın renginde pişirin.
3-4 adet yaptıktan sonra tekrar tavayı yağlayarak fazla yağı havlu kağıt ile silin ve hamur bitinceye kadar yaptığımız işlemi tekrarlayın.
Pişen pankekleri üst üste sıralayın. Dilimlenmiş çilek ya da muzla ikram edin.
|
Pancake |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146035
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019
1,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 tutam tuz
1 bardak süt
1 çay kaşığı vanilya
1 bardak elenmiş un
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Malzemelerin hepsini birden bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Krep tavasını iyice ısıtın ve pancake'leri hazırlamaya başlayın. Pancake hamurundan küçük bir kepçe alın ve tavanın üzerine yayarak dökün. Pancake'in üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafı çevirin ki eşit pişsinler. Pişen pancake'leri Amerikan usulü üst üste dizin ve henüz sıcakken servis yapın.
Arzu ederseniz tereyağı ve balla süsleyebilirsiniz. Bal yerine eritilmiş çikolata veya ev yapımı reçellerle tatlandırabilirsiniz. Hamurun üzerine çikolata ve meyve parçacıkları ekleyebilirsiniz.
|
Pancake |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146036
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019
807 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya
Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı, derin bir karıştırma kabına alın. Şeker, süt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı ekleyin. Bütün malzemeyi, pürüzsüz bir hal alana kadar el çırpıcısıyla iyice çırpın.
Düz bir tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe pancake harcını akıtın. Üstleri göz göz olana kadar pişirin ve bir spatula ile çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Tavayı arada yağlayarak pancake harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Servis tabağına alıp damak tadınıza göre reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri ya da dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.
|
Pankek |
|
Ahıska'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143496
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2019
1,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
Öncelikle un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alın. Ardından mikser yardımı ile malzemeyi bir süre karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Pişireceğiniz tavayı ateşe koyun ve bir damla yağ ile yağlayın. Ardından tavaya karışımdan bir kepçe dolusu boşaltıp, arkalı önlü pişirin.
Arzu ettiğiniz şekilde çikolata ve çilek muz vs. nasıl seviyorsanız servise sunabilirsiniz.
|
Pankek |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141803
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
760 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sıvı yağ
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek kek kıvamından biraz koyu olacak şekilde bir hamur hazırlayın.
Yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ dökün. 1 küçük kepçe kadar hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, bal, reçel, kaymak ile servis edin.
|
Pancake |
|
yeni nefes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc136634
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018
817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
2 yumurta
225 gr un
25 gr seker
1 tutam tuz
250 ml süt
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için yağ
Yumurta ve sekeri çırpıyoruz. Süt ve tuzu ekliyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpıyoruz. Teflon tavaya çok az yağ yayıyoruz. Kepçe yardımı ile hamuru tavaya döküp iki taraflı kızartıyoruz. Kızarmış pancakeleri tabağa alıyoruz. Üzerine sürmek için bal, reçel veya nutella ile servis ediyoruz.
|
|