|
Panzanella |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc68909
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2011
3,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ekmek Salatası
6 adet tost ekmeği
1 adet kırmızı soğan
2 adet salatalık
4 adet domates
3 dal fesleğen
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru kekik
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tost ekmeklerinin sert kenar kısımlarını ekmek bıçağıyla keserek kalan beyaz kısımları orta boy küp şeklinde doğrayın.
Küpleri tuz, karabiber ve çok az zeytinyağıyla lezzetlendirerek 180 derece 7-8 dakika fırınlayın.
Soğanı ufak küp doğrayın.
Salatalıkları soyun ve çekirdeklerini çıkartarak dilimleyin.
Domatesleri yemeklik doğrayın.
Fesleğenleri kabaca doğrayın.
Limon suyu,kekik ve zeytinyağını bir kasede kıvam alıncaya kadar çırparak tuz ve karbiberle lezzetlendirin.
Tüm malzemeleri sosla karıştırarak servis yapın.
|
Panzanella |
|
hikaye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2015
Mesajlar: 34 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc130925
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2018
814 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram ekmek
3 adet salatalık
10 gram kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen, tuz, karabiber
1 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 adet kıyılmış beyaz soğan
Salatalıkları kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Ekmekleri suda ıslatın. Elinizde sıkarak, suyunu süzün. Bir kabın içine aktarın. Salatalıkları, kıyılmış sarmısağı, doğranmış taze fesleğeni, kekiği, incecik kıyılmış beyaz soğanı ekleyin. Zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis tabağına panzanella salatasını yerleştirin.
|
Panzanelle Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158818
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2021
407 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
1 su bardağı rendelenmiş peynir (orjinalinde mozzarella)
Sos için:
1 çay bardağı zeytinyağı
6 çorba kaşığı sirke
Tuz
6 dilim ekmek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
4 adet domates
1 adet kırmızı soğan
4 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
Yarım su bardağı siyah zeytin
Ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayıp sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlayarak fırın tepsisine koyun. Kızarana kadar fırınlayın. Salata kasenize, küp doğranmış domatesleri, ay doğranmış soğanları, zeytin ve baharatları ekleyin. Sos malzemesini ayrı bir kasede karıştırarak salatanıza dökün. Kızarmış ekmek ve peynirle tüm salatanızı harmanlayın.
|
Panzanella Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159479
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2021
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Bayat Köy Ekmeği 250 g
Zeytinyağı ½ çay bardağı
Sirke 1 yemek kaşığı
Limon Suyu 1 tatlı kaşığı
Kırmızı Soğan 1 adet
Salatalık 1 adet
Domates 250 g
Siyah Zeytin 150 g
Fesleğen Yaprağı 20-25 adet
Bir tatlı kaşığı sirke eklenmiş su dolu bir kaba ekmekler batırılır ve yumuşayana kadar bekletilir. El ile ekmeklerin suyu sıkılır ve kağıt peçeteyle fazla suyu alınır. Zeytinlerin çekirdekleri ayıklanır. Soğan ince halkalar şeklinde doğranıp biraz tuz ve sirkeyle ovalanarak bir kenarda 10 dakika bekletilir. Domatesler ve salatalıklar dilimlenir. Geniş ve yüksekçe bir çanakta domatesler, salatalıklar, ovulmuş soğanlar, zeytinler, fesleğenler ve ekmekler toplanır. Zeytinyağı ve sirke bir kasede çırpılır. Tuz ve biber eklenir. Sos salata malzemelerine dökülerek iyice harmanlanır.
|
Panzanella Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176843
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2024
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Bayatlamış ekmek (kuşbaşı doğranmış)
Domates (rendelenmiş veya doğranmış)
Salatalık (halka veya yarım halka kesilmiş)
Kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
Taze nane ve taze fesleğen yaprakları
Siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, karabiber
Bayat ekmek parçalarını hafifçe zeytinyağı ile yağlayın ve tavada kızartın.
Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri, salatalığı, kırmızı soğanı, nane ve fesleğen yapraklarını, zeytinleri ekleyin.
Tüm malzemeleri büyük bir kasede karıştırın.
Üzerine kızarmış bayat ekmek parçalarını ekleyin.
Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Hafifçe karıştırıp servis yapın.
|
Panzanella Salatası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179435
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2024
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 dilim bayat ekmek (küp doğranmış)
4 büyük domates (doğranmış)
1 salatalık (doğranmış)
1 kırmızı soğan (ince doğranmış)
1 sarı veya kırmızı biber (doğranmış)
1/4 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 demet taze fesleğen (doğranmış)
Tuz ve karabiber (isteğe göre)
Bayat ekmek küplerini bir kaseye alın ve üzerine biraz su serpiştirerek hafifçe nemlendirin. Ekmekleri 10 dakika dinlendirin, ardından fazla suyunu sıkın.
Büyük bir salata kasesinde doğranmış domates, salatalık, kırmızı soğan ve biberi bir araya getirin.
Ekmek küplerini de kaseye ekleyin ve karıştırın.
Küçük bir kasede zeytinyağı, kırmızı şarap sirkesi ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak bir sos hazırlayın. Sosu salatanın üzerine gezdirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyin.
Salatanın lezzetlerinin birbirine karışması için 15-20 dakika dinlendirin.
Soğuk olarak servis edin.
|
|