|
Papatya Kurabiyesi |
|
amele
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc119331
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2016
2,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2+1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gr. margarin
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
İçi için:
1,5 su bardağı fındık içi (çekilmiş )
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
15 -20 adet iç badem
2 -3 kaşık marmelat
Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.
Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır. Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli 25 dakika kadar fırında pişirilir.
Not: Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için kurabiye kolay çıkar.
|
Papatya Kurabiye |
|
savaş say
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc132981
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
942 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kakao
Yoğurma kabına kakao dışındaki bütün malzemelerimizi alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu ortadan ikiye bölelim. Bir bölümüne iki kaşık kakao ekleyip tekrar iyice yoğuralım. Kakaoyu iyice hamura yedikten sonra her iki hamurumuzdan resimde gördüğünüz gibi fındıktan biraz daha büyük parçalar koparalım ve baklava dilimi şeklinde hamurlar hazırlayalım. Daha sonra yine resimde gördüğünüz gibi hamurları bir kakaolu bir sade olacak şekilde yan yana getirelim, ortalarına misket büyüklüğünde hamur yerleştirelim ve bu şekilde papatya kurabiyemiz hazır hale gelecektir. Şimdi kurabiye hamurlarımızı fırın tepsimize yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp ilk sıcaklıklarının çıkmasını bekleyelim. Daha sonra servis yapalım.
|
Papatya Kurabiye |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc142417
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ ile pudra şekerini iyice karıştırın. Sonra nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Alabildiği kadar unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar geniş bir kapta yoğurun.
Hazırladığınız hamuru varsa papatya kurabiye kalıpları ile şekillendirin. Yağlanmış tepsiye kurabiyelerinizi dizin. 200 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin. Arada kürdan ile içi pişmiş mi diye kontrol edin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz.
|
|