|
Papatya Kurabiyesi |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc5214
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Margarin
1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Pudra Şekeri
3.5 Su Bardağı Şeker
Ön hazırlık olarak margarini tavaya alıp eritelim.Margarin eridiğinde hemen ateşten almayıp, 2 dk.daha kaynatalım. Ateşten aldığımız yağı soğutalım.Yağın üzeri kaymak tutana kadar buzdolabında bekletelim.
Üzeri kaymaklanan yağa pudra şekeri ilave edip,çatalla iyice karıştıralım.Unu ilave ederek çok pürüzsüz bir hamur olana dek yoğuralım.
Hamurdan küçük bir parça koparıp, kakao ile karıştıralım ve yuvarlayalım.Beyaz hamurdan bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Beyaz ve kahverengi hamurlardan uzun çubuklar yapalım. Hafifçe yassıltalım.Verev verev keselim.Verev parçaları yaprak şekline getirelim. Ortaya ya beyaz ,yada kakaolu hamurdan bir parça koyup etrafına diğer renkteki hamurdan parçalar yapıştıralım.Önceden iyice ısıtılmış fırında üzerleri kuruyana dek pişirelim.
|
Papatya Kurabiye |
|
gök boncuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73194
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştıralım. Kabartma tozunu ekleyelim. Elediğimiz unu azar azar ekleyelim (kulak memesi kıvamında olana kadar). Yoğurmaya devam edelim. Hamuru elde ettikten sonra 1/3'ünü ayıralım. Kalan hamuru misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve 5 tanesini resimde görüldüğü gibi birbirine ekleyelim. Yağladığımız tepsiye dizelim. Ayırdığımız parçaya ise kakao ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Bu karışımı da aynı şekilde misket büyüklüğünde parçalar haline getiriyoruz. Her bir parçayı tepsiye dizdiğimiz 5'li misketlerin üzerine ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pembeleşmek üzere olana kadar pişiyoruz.
|
Papatya Kurabiyesi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc74237
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
2 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşasın)
1 paket kakao
Aldığı kadar nişasta
Kakao ve nişasta hariç malzemenin hepsini bir kaba koy ve karıştır. Sonra aldığı kadar nişasta ekle. Kulak memesi yumuşaklığına gelince hamuru 2 ye ayır. Yarısına kakao koy ve karıştır. Daha sonra küçük toplar yapıp papatya şeklinde birleştir ve tepsiye diz. (Bazılarını 1 top ortasına kakaolu olandan etrafına beyaz toplardan, bazılarını da ortasına beyaz etrafına kakaolu toplardan papatya yapıp renklendirebilirsiniz)
|
Papatya Kurabiyesi |
|
amele
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc119331
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2016
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2+1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gr. margarin
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
İçi için:
1,5 su bardağı fındık içi (çekilmiş )
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
15 -20 adet iç badem
2 -3 kaşık marmelat
Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.
Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır. Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli 25 dakika kadar fırında pişirilir.
Not: Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için kurabiye kolay çıkar.
|
Papatya Kurabiye |
|
savaş say
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc132981
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
954 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kakao
Yoğurma kabına kakao dışındaki bütün malzemelerimizi alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu ortadan ikiye bölelim. Bir bölümüne iki kaşık kakao ekleyip tekrar iyice yoğuralım. Kakaoyu iyice hamura yedikten sonra her iki hamurumuzdan resimde gördüğünüz gibi fındıktan biraz daha büyük parçalar koparalım ve baklava dilimi şeklinde hamurlar hazırlayalım. Daha sonra yine resimde gördüğünüz gibi hamurları bir kakaolu bir sade olacak şekilde yan yana getirelim, ortalarına misket büyüklüğünde hamur yerleştirelim ve bu şekilde papatya kurabiyemiz hazır hale gelecektir. Şimdi kurabiye hamurlarımızı fırın tepsimize yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp ilk sıcaklıklarının çıkmasını bekleyelim. Daha sonra servis yapalım.
|
Papatya Kurabiye |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc142417
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
646 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ ile pudra şekerini iyice karıştırın. Sonra nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Alabildiği kadar unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar geniş bir kapta yoğurun.
Hazırladığınız hamuru varsa papatya kurabiye kalıpları ile şekillendirin. Yağlanmış tepsiye kurabiyelerinizi dizin. 200 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin. Arada kürdan ile içi pişmiş mi diye kontrol edin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz.
|
|