3.5 su bardağı süt
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
8 yumurta sarısı
2.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı patates nişastası
1 paket vanilya
Sütü tencereye alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip ısıtın. Sütü ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ile toz şekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Patates nişastasını yavaşça ekleyip topaksız bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Soğuk sütü yavaşça dökerek ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Kremayı pastanın ara katları ve üzerinin süslenmesi için kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc132474
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2018
1,114 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr. margarin
2 yumurta akı
2 kahve fincanı şeker
Yarım paket vanilya
Bir kap içinde yağı karıştırıp beyazlatın.
İki kahve fincanı şeker aynı miktar su ile karıştırılıp kaynatılıp koyulaştırılır.
2 yumurta akı bir tencerede çırpılıp kar haline getirilir.
Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır. Ilınıca kaşık kaşık yağa ilave edilir.
Not: Tencerenin dibinde kalan tortulu şurup kullanılmaz. Bu krema bütün pastaların üzerini süslemede kullanılır. Bu kremaya bir çorba kaşığı kakao katıp tadı ve görünüşü değiştirilebilr.
Kısa URL: https://ml.md/lc139683
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
635 defa indirildi / yazdırıldı
1 Adet Vanilya çubuğu
500 ml Süt
90 g Şeker
5 adet Yumurta sarısı
30 g Un
30 g Buğday nişastası
Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.
Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.
Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.
Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.
Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.
Not: Pastalarda Kullanabilirsiniz.
Fotoğraf "vitray" tarafından gönderildi. 17.03.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc142716
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
696 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı hazır çiğ süt kreması
2 su bardağı ananas suyu veya portakal suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Tüm malzemeleri bir blender ya da mikser yardımıyla iyice çırpın ve kekin üzerine etrafına sürün. Sonra da taze meyvelerle süsleyin. Servise sunmadan önce mutlaka buzdolabında 1-2 saat bekletin. Yanına dondurma topu koyarak da ikram edebilirsiniz.
Hazır kekiniz var. Ya da siz çarçabuk bir tane yaptınız. Bu da size çok çabuk hazırlanan bir pasta krema tarifi. Hemen kekin üzerine sürün, en üstede ister muz dilimleri ister ananas dilimleri ya da kivi dizin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149281
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
528 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr tuzsuz tereyağı
4 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk süt
1 paket vanilya
Oda sıcaklığındaki tuzsuz tereyağını mikser yardımıyla iyice çırpın.
Köpüren tereyağına yavaş yavaş pudra şekerini ve sütü ekleyin.
İyice çırptığınız kremaya son olarak vanilyayı ekleyin.
Pasta kreması tarifi hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc153635
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2020
295 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
Pasta kreması için bir tencereye önce yumurtaları kırın. Üzerine un, şeker ve nişastayı ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Sütü de ekleyerek iyice çırpın.
Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaynayınca içine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu aşamada da topak topak olmaması için sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Pasta kreması hazır.