Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Pastane Usulü Ekler (2 adet - 11,734 defa bakıldı)

Pastane Usulü Ekler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pastane Usulü Ekler

türk anahtarı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Bitlis
Kısa URL: https://ml.md/lc118636
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016
1,450 defa indirildi / yazdırıldı




Çiğdem Avcı

4 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağından biraz fazla su
Bir tutam tuz
Krema dolgusu için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
80 gram çikolata
Yarım su bardağı süt
Hamuru için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağından biraz fazla su
Bir tutam tuz
Krema dolgusu için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
80 gram çikolata
Yarım su bardağı süt

Un hariç hamuru için olan malzemeleri bir tencereye koyun. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Ocaktan indirdiğiniz tereyağlı karışıma azar azar unu eleyerek kıvamlı hamur olana kadar karıştırın. Kıvamlı hamur elde ettikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar hamuru soğutun. Soğuttuğunuz hamura yumurtaları ilave edip mikser yardımı ile en yüksek ayarda çırpın. Hamur sarı renkli krema kıvamını aldığında çırpmayı bırakın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili tepsiye uzun dikdörtgen şeklinde sıkın. 175 derecelik sırında 25 dk. pişmeye bırakın. Pişirme sırasında fırının kapağını açmayın, hamurunuz kabarmaz. Vanilya hariç krema dolgusu için olan malzemeleri tencereye alın. Muhallebi kıvamını aldığında ocağı kapatın. Pişen krema dolgusuna vanilyayı da ilave edip karıştırın. Sosu için süt ve çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü eritin. Eklerin üzeri hafif kızarıp kokusu çıkmaya başladığında fırından çıkartın. Fırından çıkan ekler hamuru soğuduktan sonra yan kısmından ikiye ayırın. Krema dolgusunu sıkma torbasına koyun. Açtığınız ekler hamuruna krema dolgusunu sıkın. Benmari usulu erittiğiniz çikolatayı eklerin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.



Pastane Usulü Ekler

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176300
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024
163 defa indirildi / yazdırıldı




200 ml su
115 gram tereyağı
10 gram toz şeker
2 tutam tuz
150 gram un
4 adet yumurta
İç Kreması için:
500 ml süt
70 gram toz şeker
2 adet yumurta sarısı
35 gram un
35 gram nişasta
30 gram tereyağı
5 ml vanilya özütü
Çikolata Sosu için:
100 gram bitter çikolata
50 ml krema, %35 yağlı

Şu Hamuru için, bir tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyup ocakta eritin.
Su kaynadıktan sonra altını kısarak elenmiş unu ekleyin ve tahta kaşık ile hamur haline gelene kadar karıştırın, ardından ocaktan alıp başka bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.
Bu esnada fırını 180°C ısıtın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Hamur ılındıktan sonra bir karıştırma kabına alın.
Karıştırma esnasında üzerine yumurtaları teker teker ekleyin ve hamura iyice yedirin.
Sıkma torbasına yıldız veya yuvarlak duy takıp hamuru doldurun.
Parmak uzunluğunda hamurlar sıkın.
Fırına verip, üzeri güzelce kızarıncaya kadar (yaklaşık 22-25 dakika) pişirin.
Fırından çıktığında, 2 tanesini birbirine vurduğunuzda ses çıkması gerekir.
İç Kreması için: Sütü bir sos tenceresine alıp hafifçe ısıtın.
Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri içine ekleyip karıştırın.
Kaynadığında ocaktan alın ve vanilya özütüyle tereyağını ekleyerek karıştırın ve eritin.
Çukur bir tabağa alarak üzerini streçleyip soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda yıldız duy takılı sıkma torbasına alın.
Çikolata Sosu için: Bitter çikolata ve kremayı bir kaseye alıp benmaride eritip, oda ısısına getirin.
Servisi için: Oda ısısına gelen ekler hamurlarını enlemesine kesin.
Arasına kremayı sıkıp, hamurun üst parçasını da çikolataya batırıp fazlasını akıtın ve kremanın üzerini kapatın.
Üzerine portakal kurusu eleyerek servis edebilirsiniz.







Pastane Usulü Ekler Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Pastane Usulü Ekler 11,734 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort