|
Pastane Usulü Ekler |
|
türk anahtarı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc118636
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016
1,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çiğdem Avcı
4 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağından biraz fazla su
Bir tutam tuz
Krema dolgusu için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
80 gram çikolata
Yarım su bardağı süt
Hamuru için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağından biraz fazla su
Bir tutam tuz
Krema dolgusu için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
80 gram çikolata
Yarım su bardağı süt
Un hariç hamuru için olan malzemeleri bir tencereye koyun. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Ocaktan indirdiğiniz tereyağlı karışıma azar azar unu eleyerek kıvamlı hamur olana kadar karıştırın. Kıvamlı hamur elde ettikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar hamuru soğutun. Soğuttuğunuz hamura yumurtaları ilave edip mikser yardımı ile en yüksek ayarda çırpın. Hamur sarı renkli krema kıvamını aldığında çırpmayı bırakın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili tepsiye uzun dikdörtgen şeklinde sıkın. 175 derecelik sırında 25 dk. pişmeye bırakın. Pişirme sırasında fırının kapağını açmayın, hamurunuz kabarmaz. Vanilya hariç krema dolgusu için olan malzemeleri tencereye alın. Muhallebi kıvamını aldığında ocağı kapatın. Pişen krema dolgusuna vanilyayı da ilave edip karıştırın. Sosu için süt ve çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü eritin. Eklerin üzeri hafif kızarıp kokusu çıkmaya başladığında fırından çıkartın. Fırından çıkan ekler hamuru soğuduktan sonra yan kısmından ikiye ayırın. Krema dolgusunu sıkma torbasına koyun. Açtığınız ekler hamuruna krema dolgusunu sıkın. Benmari usulu erittiğiniz çikolatayı eklerin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
|
Pastane Usulü Ekler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176300
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 ml su
115 gram tereyağı
10 gram toz şeker
2 tutam tuz
150 gram un
4 adet yumurta
İç Kreması için:
500 ml süt
70 gram toz şeker
2 adet yumurta sarısı
35 gram un
35 gram nişasta
30 gram tereyağı
5 ml vanilya özütü
Çikolata Sosu için:
100 gram bitter çikolata
50 ml krema, %35 yağlı
Şu Hamuru için, bir tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyup ocakta eritin.
Su kaynadıktan sonra altını kısarak elenmiş unu ekleyin ve tahta kaşık ile hamur haline gelene kadar karıştırın, ardından ocaktan alıp başka bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.
Bu esnada fırını 180°C ısıtın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Hamur ılındıktan sonra bir karıştırma kabına alın.
Karıştırma esnasında üzerine yumurtaları teker teker ekleyin ve hamura iyice yedirin.
Sıkma torbasına yıldız veya yuvarlak duy takıp hamuru doldurun.
Parmak uzunluğunda hamurlar sıkın.
Fırına verip, üzeri güzelce kızarıncaya kadar (yaklaşık 22-25 dakika) pişirin.
Fırından çıktığında, 2 tanesini birbirine vurduğunuzda ses çıkması gerekir.
İç Kreması için: Sütü bir sos tenceresine alıp hafifçe ısıtın.
Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri içine ekleyip karıştırın.
Kaynadığında ocaktan alın ve vanilya özütüyle tereyağını ekleyerek karıştırın ve eritin.
Çukur bir tabağa alarak üzerini streçleyip soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda yıldız duy takılı sıkma torbasına alın.
Çikolata Sosu için: Bitter çikolata ve kremayı bir kaseye alıp benmaride eritip, oda ısısına getirin.
Servisi için: Oda ısısına gelen ekler hamurlarını enlemesine kesin.
Arasına kremayı sıkıp, hamurun üst parçasını da çikolataya batırıp fazlasını akıtın ve kremanın üzerini kapatın.
Üzerine portakal kurusu eleyerek servis edebilirsiniz.
|
|